Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
hehe a teraz sobie pomyslcie,ze kiedys w ciazy kobiety nosily wegiel,robily w polu .. a my mamy w 2 mc problem z noszeniem reklamowki ze sklepu...to teraz pomyslcie jakies 20-40 lat wstecz jak sie zywiło dzieci, albo jak kobiety były w ciazy i jadły tylko "pyrki,smalec i chleb", lnasze mamy i babcie nie miały słoiczków, i dieta była zbilansowana, robiły obiadki same,dzieci były tez zdrowe.
ja tez kupuje słoiczki, ale co mohge robie sama. a moja córka np własnej pieczeni zjadła tyle co ja, 2 kromki z robiona pasta jajeczną, a kupionego nie ruszy.
to prawda, trzeba iec czas, ale bez przesady, na kompa sie znajdzie czas, a na pichcenie nie??
ja mam 2 dzieci w domu i jakos daje rade i przy kompie i popracowac i cos upiec,ugotowac-trzeba tylko sie zorganizowac
Amen. Ja tez nie jestem w stanie urozmaicic dziecku tak diete jak w sloiczkach jest.. suszone sliwki, morele, kroliki i inne pysznosci..nie wiem czy zauwazyłyście ,ale niektóre słoiczki zawieraja niewielką ilość soli jodowanej , który jest potrzebny organizmowi tzn. mam na mysli jod
a co do samodzielnego gotowania, to ja jednak bardziej ufam zywności słoiczkowej , tym bardziej ,że nie jestem w stanie tak urozmaicic małemu jedzonka i zapewnić zbilansowanej diety jak przy zywieniu słoiczkowym, po prostu boje się, że zrobie mu krzywdę.

Mamuśki, ponieważ niektóre samodzielnei przygotowują jedzonko, to podawajcie przepisy :-)
jak długo np gotować marchewkę ? (słyszałam że 2h gotowania zapewnia prawidłową hmm kupkę a jak krócej to mogą być problemy - ale to tylko zasłyszane)
czy np do takiej miksowanej marchewki dodawać olej ? jeśłi tak to ile i jaki ?
czy takie obiadki mozna zamrozić "na potem" ?
mamuśki pomóżcie, chętnie sama zacznę cosik gotować zwłaszcza że wiosna w końcu (mam nadzieję) nadejdzie a z nią i warzywka ect![]()

ja też gotuję i potem mrożę i tak mam na tydzień
gotuję ze 3 warianty np z dynią szpinakiem, brokułem itp itp albo innymi warzywami. Właśnie dzisiaj dzień gotowania będzie i część zrobię z żółteczkiem
potem miksuję i wkładam do słoiczków i mrożę
potem mam spokój na tydzień albo i dłużej
hipp zazwyczaj dodaje sól do potraw. ja nie dodaję narazie.![]()