reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mycha,no to super! :tak: Ja wiem,o ktore mleko Ci chodzi,bo Mama mi mowila,ze tez mnie na nim chowala. ;-) No i fakt - jest przepyszne! Mozna je jesc lychami! :-p Nie to co NAN,ktory brzydko pachnie. :baffled: Jak jakas scierka od podlogi. :-(

A ja tak dzis liczylam,ile ta Moja Zuzia dziennie je... Wyszlo,ze malo... No,ale skoro wiecej nie chce,to nie bede Jej przeciez zmuszac. ;-) :-)

reklama
Moje dziecko je owiele mniej niż w pierwszych miesiącach teraz wystarcza mu cycor co 3-4 godziny. W nocy zdarza się, że wcale nie je a jak rano wstanie to za bardzo nie krzyczy za jedzeniem. Nie wiem czy to dobrze. Od ostatniego szczepienia przybył na wadze tylko 340 g:-(. Trochę się tym martwie bo widzę, że robi się chudszy. Lekarz mówi, że jego waga jest w normie i że już teraz nie będzie tak przybierał.

mamamarcela u nas jest tak samo, ola też je rzadziej niż na początku i za dużo nie przybiera (ok 500 miesięcznie), też mnie to martwi, bo tak na logikę, to teraz dziecko powinno jeść coraz więcej. pocieszam się, że sama najlepiej wie ile potrzebuje i najważniejsze, że w ogóle przybiera na wadze.

ola w niedzielę pierwszy raz dostała jabłuszko-3 łyżeczki. krzywiła się niemiłosiernie ale jadła. dziś zjadła 5 łyżeczek, dalej się krzywiła i trochę bez przekonania połykała. miałam taki ubaw, że aż żałowałam, że jesteśmy same i nikt nie widzi tych minek. dałam jej gerbera, takie troszkę kwaskowe jest, może dlatego nie bardzo jej podeszło. jutro spróbuję sama jej utrzeć

Moja Majula też je teraz o wiele mniej niż np. gdy miała 2ms.
Tylko przed snem dużo wcina.

Właśnie zjadła jabłuszko, aż łzy w oczach miałam tak
:-D ślicznie jadła.:-D
I wcale nie zamiatała tak jęzorkiem jak na początku, że wszystko było z powrotem na łyżeczce.:-p Robi postępy.:tak:

Mju! Moja natasza też woli zupki od deserków! Z tych ostatnich to najchętniej jadła jabłko z dynią bo to prawie jak obiadowe danie!:-)

A Alicja zjadła dzisiaj cały słoiczek deserku:szok: , pierwszy raz zjadła cały słoik:eek: :tak: , a posmakowało jej tak jabłuszko z brzoskwiniami i bananem z Hippa, bo naprawdę było pyszne, mamusi też podeszło, tak, że aż słoiczek od środka wylizała:-p :-D :laugh2:

Mychuś najwazniejsze ze to mleko smakuje Milence i ze nic Jej nie jest. Przeciez wiekszosc z nas byla wychowana na takim mleku, a ja to pilam mleczko prosto od krowki-a teraz wszyscy mowia ze nie wolno dziecku dawac takiego mleka, a mnie jakos nic nie bylo, dlategow wielu sprawach zdaje sie na mame albo tesciowa bo jak nam nic nie bylo to mojemu dziecku tez pewnie nie zaszkodzi :tak:

A ja dalam dzisiaj Oliwii na obiad szpinak z ziemniakami z HIPPa. Smierdzialo to okropnie :baffled: :no: Oliwii tez to nie podeszlo ale jadla, miala tak skrzywiona mina ze sama sie dziwilam ze to je :eek: ale skoro jadla to JEj dawalam, jak zjadla 2/3 sloiczka to zrobila juz taka mine straszna, wyplula to na mnie i zaczela poplakiwac. JAk powiedzialam Jej ze Mamusia juz Jej nie da to od razu sie usmiechnela i rozbawila na calego :-D

Ja dzisiaj odebralam paczke z Hippa, mleczko, kaszka, soczek i obiadek, dynia z ziemniaczkiem, i o dziwo poszlo lepiej niz z pierwsza zupka jarzynowa bobovity, ale nie dziwię sie mu bo niedobra, fujjjj, a dynia z ziemniczkiem slodkawa, naprawde o niebo lepsza, polecam ;-)

u nas tez byla premiera. Dorotka dostala zupke z Gerbera ziemniaczek, marchewka i pietruszka. na sloiczku bylo napisane, ze od 4 miesiaca. Mala wcinala, az sie jej uszy trzesly, a potem pod wieczor i wieczorem placz i marudzenie. na drugi dzien znowu dostala zupki, znowu wcinala z apetytem a wieczorem to samo - placz i marudzenie. ale nie miala ani wzdec, ani wysypki, ani biegunki. no i nie wiem, czy to po zupce, czy nie :confused:

reklama
Też zaczęłam Romkowi dawać soczek - jego pierwsze "niemleko". Dziś trzeci dzień dostawał, ale chyba za dużo mu dałam, bo dziś strasznie dużo kupy robił i trochę ze śluzem, więc mu jutro odpuszczam. A potam dam marchewkę z jabłkiem.

Do góry