reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta odchudzająca starającej

dzwonilam do gina przed chwilą...
zapytalam czy robic badanie estradiolu,progesteronu i testosteronu w 3 d.c. ale powiedzial,ze zadne z tych badan nie ma sensu robic bo testosteron powoduje zwiekszone owlosienie a u mnie On tego nie widzi..progesteron rosnie dopiero w II fazie cyklu wiec za wczesnie teraz robic a estrodial najlepiej robic w 22 ,23 d.c.
zalecenia mam takie-estrofem znowu od 5 d.c. przez 21 dni i od 16 d.c. luteina przez 10 dni...

reklama
no kochana dziwne ze @ tak szybko przyszła ale może to lepiej bo jak i tak miałoby się nie udać to lepiej ze już sie ten cykl skończył i może następny będzie udany ja trzymam kciki:) ja na razie nie mam szans na fasolkę bo mój musi się podleczyć a ja mam cykl bez owulacyjny... mam pyt lekarz wykrył u mnie pco i powiedział ze trudno mi będzie zajść w ciąże ale czy możliwe żebym miała bez tabletek cykl z owulacją?
u mnie owsianka już była zaraz biorę sie za sprzątanie...

BAFINKA- ja dzis na niadanko zjadlam kanapki z chlebka Dukana z wedlinką ,zoltym serem i pomidorem do tego kawa,teraz pije zieloną herbatke.

co do pco to sie nie znam ,ale jest wątek o pco moze tam dziewczyny Ci pomogą...a jak widac po mnie-jest mozliwa owulka bez tabletek-u Ciebie widocznie pecherzyki rosną i nie pekają i dlatego masz zatorbielone jajniki a proponowal Ci laparoskopie????

Witam się,

wiecie co, u mnie też coś nie tak z tym cyklem, bo ja od 2 dni mam wzrostową, dziś już 36,8 czyli taką skokową właśnie, normalnie mam coś koło 36,5 .. zupełnie nie wiem o co chodzi.. więc odpuszczam ten cykl, ciągle zmęczona jestem w dodatku.. więc i zero przytulanek..
Waga mi szaleję do tego, raz 51,5 później 52 i znowu spada.. już się zastanawiam czy to nie bateria, bo tak często bywa..
Dziś robie potrawkę z kuraka i warzywek a na jutro mielone z kapustą na gęsto :)

LILITH- o matko i córko z tymi cyklami...u Ciebie też lipa...a ktory Ty masz dzień cyklu??? bo rozumiem ,ze za wczesnie na skok tak??

aaaa-juz dojrzalam ,masz 8 d.c no to faktycznie cos za wczesnie na owulke ,ale czasem tak bywa ,ze sa czesniej owulki a Ty mialas teraz troche stresu z tym mieszkaniem wiec moze to przez to ...

Też tak myślę.. i wiesz co zauważyłam, koło 5 dc bolały mnie jajniki, troszkę tylko ale jednak, 6dc na pewno miałam rozciągliwy śluz ale pod wieczór miałam odrobinę plamienia.. a czasem mi się tak zdarzało, że z dzień po @ taki śluz był i dopiero później biały się pojawiał by przejść na płodny, więc nie wzięłam tego pod uwagę.. i co mnie jeszcze zaskoczyło, ja mam 4 dni@ dzień przerwy i 2 dni plamienia a teraz tego nie było, miałam @ prawie 5 dni i koniec.. może zrobie dziś test owulacyjny i sprawdzę.. choć nie wiem na co :D
Stres ciągle jest, więc w takich warunkach na fasolkę szansy i tak nie ma, dlatego sobie wolę całkowicie odpuścić.

Za to ciekawe co z tą wagą, pewnie zaczęły się przeboje pod tytułem: mega zastoję :)

LILITH- no wlasnie,nie wiem czy jet sens na test owu bo jak to 2 dzien wyzszej temp.to wychodzi,ze juz po owulce to ciekawe ile bedzie trwal u Ciebie cykl???:eek:

a skoro dzialania nie bylo to pewnie juz za pozno wiec ,moze faktycznie odpuscis ten cykl i sie spokojnie przeprowadzic-bo w tym m-cu masz przeprowadzke czy w nastepnym??

a z waga to nie pomoge bo moja tez mnie w balona zrobila i latalam po sasiadkach:tak:;-)

wiesz co, właśnie zauważyłam nitki krwawe w śluzie ;/ Sprawdzę później szyjkę, bo jeśli jestem po skoku to poznam po niej :)
A cykl nawet jakby był ok, to i tak jest stracony, za dużo stresu.. co do przeprowadzki, to chcemy jak najszybciej ale póki co nic nie znaleźliśmy :(

Cze dziewczyny!
Wy to macie przeboje z tymi cyklami... Ja na szczescie mam niby wszytko jak ma byc, ale co z tego skoro fasolki i tak brak...:eek:
dzwonilam do gina przed chwilą...
zapytalam czy robic badanie estradiolu,progesteronu i testosteronu w 3 d.c. ale powiedzial,ze zadne z tych badan nie ma sensu robic bo testosteron powoduje zwiekszone owlosienie a u mnie On tego nie widzi..progesteron rosnie dopiero w II fazie cyklu wiec za wczesnie teraz robic a estrodial najlepiej robic w 22 ,23 d.c.
zalecenia mam takie-estrofem znowu od 5 d.c. przez 21 dni i od 16 d.c. luteina przez 10 dni...
Mam nadzieje, ze ta kuracja przyniesie zamierzony efekt. Musi, aby do konca kuracji M u Ciebie rowniez wszystko gralo:tak:

Bafinka
moja kumpela ma PCO i bez lekow praktycznie nie ma @, i w zwiazku z tym owulki :no: Ale jest na lekach i teraz pecherzyk (lub nawet dwa) pekaja co cykl. :tak:

reklama
MACKU- dzieki..
a jak Tobie idzie na III fazie ?:)

ja mam taka malą kuchenna wage i na III fazie mozna 40 g żóltego sera wiec ja 2 dni juz sobie zjadlam po 20g dziennie -to są 4 plasterki takiego z dziurami-co za rozksz:))

Do góry