reklama

Dieta odchudzająca starającej

ja nie robiłam muesli, bo mi nie smakują z chudym mlekiem :sorry: :-p

ale nutella brzmi ciekawie. poszukam przepisu i spróbuję zrobić, bo też chwilami mam taaaaakiegooooooo smaka na coś dobrego :-D

reklama
U mnie niby spadl tylko 1 kg, ale widze juz mala roznice boczkach. Bo ja najbardziej tyje w brzuchu i robia mi sie okropne oponki:wściekła/y:

Oj ja mam ten sam problem, brzuch, mega brzuch...ggrryyy

ja dzis postanowilam zrobic muesli...
na 17.30 mamy zebranie u dzieci w przedszkolu i jak bedziemy wracac kupie serek waniliowy bo tego mi brakuje ze skladników..

namocze otreby na noc i rano sie wezme za robote:)) robila juz ktoras muesli??

Ja własnie nigdy tego nie robiłam, ale miałabym ochotę zjeść, jak zrobisz, to się pochwal czy, to dobre wychodzi:))

A co do słodzika, to ja do pieczenia używałam tego w tabletkach, bo nie mogłam dostać innego i ciasta wychodziły zawsze mi pyszne, tylko miała problem z proporcjami, nie wiedziałam ile go dać, no ale teraz już zaopatrzyłam się w słodzik w płynie:))

A dzisiaj na kolację planuje sobie zrobic te oto gofry: Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Gofry cynamonowe

Jezuuu ja bym te gofry pochłonęła :D Ale smaka mi zrobiłaś :D
No ale już dzisiejsze otręby pożarte :(

Ja myslę, czy by sobie sernika nie zrobić w końcu, bo skoro wy tak pichcicie to mnie smaki nachodzą a akurat jadę do polskiego sklepu.. tylko ja robie taki na budyniu i drozdzach :)

Jeszcze pasztet za mną chodzi albo taka pieczeń rzymska.. :(

Ostatnia edycja:
WIKULA- jasne,ze dam znac jak wyszlo:)):tak:
BUNIA- no wlasnie ,tak jak pisze Wikuka-ja zamierzam ja dosypywac do jugurtu albo chrupac same;-)albo zalac je kakao-bede kombinowac-najwazniejsze to nie jesc wciąz tego samego;-)

WIKULKA- gofry wygladaja super-tez jutro zrobie-mam gofrownice:tak:

Jezuuu ja bym te gofry pochłonęła :D Ale smaka mi zrobiłaś :D
No ale już dzisiejsze otręby pożarte :(

Ja myslę, czy by sobie sernika nie zrobić w końcu, bo skoro wy tak pichcicie to mnie smaki nachodzą a akurat jadę do polskiego sklepu.. tylko ja robie taki na budyniu i drozdzach :)

Podaj przepis na ten sernik:))
To może żeby Cię nie kusić, to ja jutro na śniadanie zrobię sobie te gofry??? I Ty też wtedy będziesz mogła zjeść:))

Własnie zjadłam serek homo z otrębami...bo byłam głodna...:szok:wiecie co, widze ze na warzywach odczuwam głód a na samych proteinkach nie, Wy tez tak macie????Mam takie wrażenie ze musiałabym cały czas coś szamać, a na samych p nie...

Własnie zjadłam serek homo z otrębami...bo byłam głodna...:szok:wiecie co, widze ze na warzywach odczuwam głód a na samych proteinkach nie, Wy tez tak macie????Mam takie wrażenie ze musiałabym cały czas coś szamać, a na samych p nie...

ja generalnie nie ma problemu z głodem, posiłki jem pomału i taką ilość, że sie w pełni najdam. Czasami tylko musze zjeść obiad wcześniej, bo mam głoda:))

Sawi - jak tam zrzucanie zbędnych kg przed weselem???

MONISIA- tez zauwazylam ,ze w niektore dni na warzywach mam wiekszego gloda,ale zawsze mam pod reka papryka i chrupie albo rzodkiewke,jutro zrobie to muesli i bedzie si:)):tak:

reklama
Wikula, proszę :

0,5kg kostki twarogu chudego zmielonego
250g serka homogenizowanego
1 budyń waniliowy
ok. 15 łyżeczek słodziku w proszku (lub więcej jak ktoś lubi mocno słodki)
4 żółtka
Osobno:
4 białka
5 łyżeczek słodziku

Mieszamy składniki. Białka ubijamy na pianę, dodajemy słodzik. Wszystko mieszamy razem. Wlewamy do blachy wyłożonej papierem i pieczemy godzinę w 200st.

I ja nie dawałam tak duzo słodziku.. drożdzy nie dodajemy.. pomieszało mi się z chlebkiem :)
Wieczorkiem wam napiszę jak się serniczek udał :)

Co do gofrów to możemy zjeść na śniadanie :D Baaardzo chętnie, choć u mnie bez tego aromatu bo nie mam :)
A jutro chyba się skuszę by zrobić tą pieczeń, będzie od tak, do podjedzenia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry