reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Dziewczyny a Wy czyścicie swoim coreczkom wargi sromowe w środku - chodzi mi o takie coś białe co tam jest - bo już rózne opinie słyszałam - częśc mówi że czyścić, cześć że nie już sama nie wiem co robić, tym bardziej że to nie chce się usunąć a na siłe nie chcę tam trzeć

mi położna mówiła, że absolutnie nie trzeć i nie wycierać tego białego w środku bo to naturalna ochrona wytwarzana przez dziewczynki, jedynie jeśli przewijamy to rozchylić lekko wargi i wycisnąć np wodę z wacika ale nim nie przecierać w środku :tak:

reklama
w szpitalu i położna środowiskowa mówiły, żeby przy codziennym myciu przetrzeć delikatnie wacikiem z oliwką raz z każdej strony, to stopniowo ta maź się usunie. Ona sama nie odejdzie...
-----------
no chyba że mówimy o dwóch różnych sprawach: moze wam nie chodzi tą twardą maź płodową?

Mój Misiek dużo pierdzi i beka- prosiaczek
ale to chyba dobrze, bo nie ulewa i nie ma bólów brzuszka

rozmawiałam wczoraj z koleżanką-pielęgniarką ze szpitala dziecięcego i radziła, żeby wziąć w poniedziałek skierowanie do poradni chirurgicznej na odciągnięcie tego krwiaczka na głowie, bo jak będę zwlekać, to może w końcu zwapnieć.
Problem tylko, z kim jechać do szpitala, bo można tylko do południa, a mąż (daj Boże) będzie w pracy. Ja już się boję siadać za kierownicą, tym bardziej, że z przodu mamy airbag bez opcji wyłączenia, więc mała musiałaby jechać z tyłu sama. Opieka nad dzieckiem nie wchodzi w rachubę, bo dopiero przecież zaczął pracę

Mam jeszcze pytanie: kupiliśmy Bobotic, ale w ulotce jest napisane, żeby stosować dopiero od 28 dnia życia. Stosowałyście może wcześniej? Chodzi o 4 dni...

Ostatnia edycja:
Mi położna mówiła, żeby odchylic wargi sromowe i przetrzec lekko wacikiem z oliwką. Ja Ali przecieram, bo nieraz tam kupka też wejdzie.

monia-t ja mam ten sam problem z airbagiem, ale jeżdżę jak trzeba z małą niestety z tyłu. Wkurza mnie brak kontroli nad nią, ale co zrobić jak trzeba...

A mojej Ali po nocy pojawily się na główce takie jakby tłuszczaki czy kaszaki nie wiem co to jest i nie wiem czy cos z tym robic czy samo zejdzie. Mają takie coś Wasze dzieci? Smarować to czymś czy tak zostawić???

Monia t myślę,że te 4 dni nie będą miały wielkiego znaczenia.Podawałam te kropelki synkowi i z tego co pamiętam to też troszkę wcześniej.

Gogi a powiedz mi jak to wygląda??Mojej Oliwii jakiś czas temu zrobiły się na główce jakby potówki tylko,że bardzo duże i aż żółte.Ja na takie rzeczy bardzo polecam szampon z musteli na ciemieniuszkę.Jest naprawdę świetny,na główce nic się nie robi.

reklama
Do góry