reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Jest znacznie lepiej, mała jak chciała zrobic kupkę to strasznie sie prężyła i zaraz płacz a kupki nie było... no i jeszcze esputikon przepisała na bączki... ale juz wszystko wraca do normy;)

reklama
Dziewczyny, poradźcie coś, bo już mam mętlik w głowie :(
Byliśmy dzisiaj na USG bioderek i lekarz stwierdził jakąś drobną dysfunkcję - nic poważnego, w granicach normy, ale za 2 tygodnie kontrola.
No i oczywiście kazał pieluchować.

A ja wczoraj przeczytałam artykuł Awantura o stawy biodrowe i tam piszą, żeby nie ograniczać dziecku ruchów właśnie przez pieluchowanie. A ona tak strasznie lubi wierzgać kopytkami, że nie wyobrażam sobie jej zniewalać...
Poza tym często śpi na moim lub małża brzuchu i wtedy trzymamy jej nóżki szeroko.
Jakie są Wasze doświadczenia?
Pieluchować czy nie?

Moja Kamila po urodzeniu miała dysplacje lewego bioderka 2 c, prawego 2 a.. juz w szpitalu kazali mi ją szeroko pieluchować i za 4 tygodnie do kontroli, tak zrobiłam, teraz ma prawe bioderko prawidłowe, lewe ma 2 a (dysplazja fizjologiczna) nadal ją szeroko pielu****e za pare dni ide do kontroli..

Moj skarb nadal nie może pić z piersi, tylko dwa - 3 razy na dobe udaje mi sie ja nakarmic z piersi, bo zaraz puszcza bolesna bączki i zaraz płacze, co ciekawe jak karmie ją ściagniętym pokarmem z butelki w pozyzji bardziej pionowej na pleckach na poduszkach to może jeść i brzuszek nie burczy..

przez to wszystko musialam ją zacząc dokarmiac mlekiem modyfikowanym, bo sciagam z piersi tylko 60 ml...
okazalo sie przy okazji ze moja mała to nie jadek, zjada duzo poniżej normy

Nie chcę zapeszyć ale moja mała puszcza bąki bez płaczu. W końcu. Daję jej espumisan o 10, 18, 2 w nocy i piję koperek wieczorem. Może w końcu znalazłam metodę. :-)

ja do butli z mlekiem dodaje wody koperkowej.. no i tez Kubusiek sie juz nie napina jak strzela bączki

Witam dziewczynki:) Mam maly problem, otóz karmie mojego synka piersia ale on cos nie moze zrobic kupki;/ do tego puszcza duzo baczków ale i przy tym zdaza mu sie poplakiwac, moja mama ruszala mu w tyleczku koncówka termometra i dopiero wtedy ruszylo, tak robili kiedys w szpitalu, ale kupka byla strasznie gęsta, w zyciu sam by tego nie zrobil;( znacie moze nazwe jakis dobrych kropelek??:* Strasznie mi szkoda mojego synka jak tak sie męczy:(

moze tez kupie te kropelki Biogaia:*

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:) Mam maly problem, otóz karmie mojego synka piersia ale on cos nie moze zrobic kupki;/ do tego puszcza duzo baczków ale i przy tym zdaza mu sie poplakiwac, moja mama ruszala mu w tyleczku koncówka termometra i dopiero wtedy ruszylo, tak robili kiedys w szpitalu, ale kupka byla strasznie gęsta, w zyciu sam by tego nie zrobil;( znacie moze nazwe jakis dobrych kropelek??:* Strasznie mi szkoda mojego synka jak tak sie męczy:(

moze tez kupie te kropelki Biogaia:*

my stosujemy BioGaje od urodzenia i kupki byly codziennie. Dodatkowo sprowadzamy z Niemiec Sab Simplex na kolki. Niestety od kilku dni jestesmy tylko na sztucznym mleczku i mamy problemy z kupkami... sa geste i nie sa codziennie:/ maluch prezy sie niesamowicie aby zrobic kupke... ostatnio tak sie prezyl az sie zrzygal:/

monciaa mamy taki sam problem z kupkami maluszkow, tylko ze ja karmie piersią, dodatkowo piotrus jest strasznie niespokojny, kopie nozkami i malo co spi:( zasypia tylko na spacerze i w ciagu dnia te drzemki sa naprawde krotkie:(:( juz nie wiem co mam robic i co mu podac

reklama
Do góry