reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Duże jest piękne :-)

hhahah nieżle jesteście , powiadcie min 10 kg nadwagi, a jak któras zgubi te nadprogramowe 10 kg to co wtedy trza ją bedzie wykluczyć z duze jest pikene hahahah , uwilebiam Was normalnie nie moge kurczaki znow nie mam emitionek, buuu

:-D:-D:-D o sa znalałzm je :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie dziewczyny
czy chciałybyście przyjąć mnie do swojego grona?
BAAA czy byśmy chciały?????????????już przyjełyśmy :-):-):-):-):-) witaj sie rozgość:-D
nie pamiętam komu dziękować za link (skan ksiązki)??? w każdym razie ściągnęłam i DZIĘKUJĘ!!!!!
w poniedziałek wydrukuję i RUSZAM DO BOJU!!!!
jaki fajny ten wątek!:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
o Witaj kochana:-) ruszaj ruszaj:tak:
HA,HA ja mam zapasik na 2 forumowiczki ,jakby sie uparł:-D:-D
ha ha ja nawet 3 moge obdzielić na upartego :baffled::-D:-D:-D:-D:-D
Witaj Viola Mamuśka Bacówka:-):-):-):-):-)
u nas powrót zimy wrrrrr nigu znów napadało a już trawkę było widać:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: ale nie ma tego złego...znów psie kupy zakrył śnieg...:dry::dry::dry::dry::dry:
Moje dziecięcia się pochorowały chłopa tez cos brać zaczyna :dry: tylko ja się jakoś trzymam no ktoś musi w końcu...tylko czemu zawsze ja:dry::dry::dry::dry::-D:-D:-D:-D:-D
a mnie dla odmiany @ dogania i krzyż łupie niesamowicie:sorry2::sorry2::sorry2: a tu dom dzieciaki praca do tego w weekend do przepracowania 24h i jak tu dac radę?????jak to mawia moja Julka "trza się zebrac w sobie i dac radę":confused: więc idąc za jej radą się w sobie zbieram;-)
co do rozmiarów ubrań to ja wolę takich firm w których 46 jest na mnie dobre a te firmy w których 48 jest ciasne to dla mnie jakieś kiepskie firmy i tyle :-p:-D

Cześć Dziewczyny!!

Jestem mamą 14-sto miesięcznej Wiktorii i całe życie miałam problem z wagą!!Czasem bylo lepiej czasem gorzej!!No ale niestety w ciąży przytyłam 35 kilo i udalo sie zrzycić 19 także zostało 16 plus zapasić 5 kilo sprzed ciąży. Normalnie mąż mnie już ściga i cały czas chce się za siebie wziąć tylko jak jest motywacja to chęci nie ma i na odwrót!!Do tego trzy tygodnie temu miałam ablacje czyli taki zabieg na sercu co likwiduje arytmię i jak już miałam zapał na aerobik to musiałam się wstrzymać!!Ale teraz mam nadzieję że od następnego tygodnia dam radę, bo chciałabym jakoś na lato wyglądać!

hej mamakama, pewnie,że dasz radę. W takim towarzystwie? Ja zacznę od poniedziałku. teraz siedzę w domku na L4 i nie chce mi się. Ot co, nie chce i tyle. Muszę zrobić zakupy najpierw aby jeść co innego niż reszta domowników.
Podziwiam wszystkie mamy trojga dzieci. Zawsze chciałam mieć troje ale już nie zdążę mieć.:sorry2:

Witaj Mamakama u nas:happy2: widzisz wszystkiem mamy problem z wagą (nad) ale jedno jest pewne wszystkie jesteśmy PIĘKNE!!!!!
Selenko a czemu już nie zdążysz?????wiesz moja mama urodziła się jak jej mama miała 47 lat!!! możliwe jak widać :tak: a moja znajoma która miała jednego synka niestety niepełnosprawnego bardzo się bała zajść w ciąże i urodzić drugie dziecko a jednocześnie bardzo ale to bardzo go pragneła i tak trochę bez jej wiedzy :baffled: mąż za nią zadecydował i tak w wieku 41 lat urodziła drugie dziecko synka zdrowego małego rozrabiakę:tak::tak::tak::tak::tak:widzisz w życiu wszystko jet możliwe :tak::tak::tak::tak:
Ja tez kiedys mówiłam że 3 dzieci no niby fajnie ale to jakaś masakra :baffled: a potem życie potoczyło się jak się potoczyło rozstałam się z mężem i mam 3 dziecko i choć czasami jak wszystkie mi włażą na głowę jak brak mi czasu dla siebie jak myślę że słyszę tylko mamo daj..... mamo pomóż....mamo to ona on...... mamo kiedy.....mamo....mamo...ma-ma...ma-ma.....to myśle boziu inni to mają fajnie nie mają tego wszystkiego...mają czas....mają szanse by zebrać własne myśli..... to potem kiedy wieczorem patrzę na te moje śpiące 3 potworo-aniołki myślę boziu jestem szczęściarą nie wszyscy to mają!!!!
No a wracając do diety to jestem przed @ i chęć na słodkie chodzi za mną tak że.......... no dogodziłam sobie kanapką z nutellą na drugie śniadanie i jakoś mi starczyło :-D:-D:-D:-D:-D

witajcie
nie zaglądałam od wczoraj ale odkopywałam mieszkanko i jakos mi się zeszło
co to ja mialam pisać?...
witam wszystkie nowe kobitki chude inaczej;) fajnie że jest nas coraz więcej
co do 10 kilo nadwagi to wrazie jak komuś zabraknie to chętnie pożyczę
u mnie diety dzień 5 i jest fajnie więc dziewczynki pełna mobilizacja i jedziemy miałam ważyć się raz wtygodniu ale nie wytrzymałam i wlazłam i...nikogo nie uduszę ha ha ha jest niżle ale jaszcze nie powiem dopiero w poniedzialek jak będzie tydzień

SELENA ja też chcę tą dietę DUKANA dawaj co masz muszę M na nią skusić

a jak mowa o dzieciach to nie wiem czy fajnie jest mieć troje dzieci bo nigdy nie miałam ale jak fajnie jest mieć czworo -polecam:-D:-D

Majka jestes niesamowita!! Czworo? No szok, podziwiam, naprawdę. masz bliźniaki? Bomba. Już daję wszystko co mam, nie dosłownie, ha ha

PRZEPISY w diecie DUKANA - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Dieta Dukana

Kurcze szukam tłumaczenia tego testu Dukana i nie mogę znaleźć, jak znajdę to wyślę link. Ogólnie to na tym forum jest wiele informacji o tej diecie.
Spokojnej nocki wszystkim.

Link do wyliczenia przez Dukana realnej wagi, możliwej do utrzymania
RegimeDukan.com Coaching minceur : Je m'inscris

Tłumaczenie kwestionariusza... (zgubiłam 2 pytania) ... powinno być tak w kwestionariuszu:

1. Państwa Imię): .......
2. Ile chcielibyście ważyć: .... (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta...... (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): ........ (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ....... (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ........
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): .....................
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ...... (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ..... (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: ...... Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)... 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: .... aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: .... oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: .......................
16. Proszę podać Wasz nick : .......................
17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie.... wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy

Odpowiedź na podanego maila przychodzi w kilka minut.

reklama
:-D WITAM nowe mamusie,jest sobota ,dzień wazenia schudłam równiuteńki kilogram:-D.

Wczoraj sie ze mnie brat usmiał ,zapraszał mnie i m:-ęza na piwo,ja sobie pozwalam raz w tygodniu w sobotę ( po ważeniu:-p),bo do następnego ważenia zniknie co sie zatrzyma w organizmie.:-pA,ze był ,piatek mówie ,do niego:nie dzieki ,dzis nie mogę ,bo jutro sie waze :-D, ale sie śmiał,no moze troszke śmiesznie brzmiało :-Dale bez przesady ,tak to oto dieta rządzi moim życiem:tak:

Ja mam dwójke dzieci ,już dyzych w sumie,ale też nerwicy przy nich czasami dostaje ,mamo daj,to nie ja,to on.itd.ale jak to pieknie Malinka podsumowała ,kiedy spia kocham ich najbardziej:tak:a czułośc i słodycz jaka mnie wtedy ogarnia jest wielka,:tak:

Więcej dzieci nie planuje ,ale wiadomo regularnie wspólżyjac mimo antykoncepcji nie mozna tego całkiem wykluczyć:baffled:

Do góry