reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dzidzia czerwiec 2006

Witaj Ola K

Uff, dopiero dzisiaj udało mi się zalogować. Ja z Krakowa oczywiście też za chłopem :) Co my, kobiety, z nimi mamy... :) Mój mąż jest też z Krakowa, ale jego firma otworzyła fabrykę w Gliwicach, więc spakowaliśmy manatki i wio! teraz już tu kupiliśmy mieszkanie, więc nasze bejbi sobie tu penie pomieszka z rok czy dwa do następnej przeprowadzki - mam nadzieję, że już na stałe i z powrotem do Krakowa. A jak Ci się żyje w Elblągu? Długo już tam mieszkasz? To stacja końcowa, czy raczej tylko przesiadka?

Byłaś już u lekarza? Ja idę w poniedziałek i trochę się denerwuję, a trochę nie mogę doczekać...

reklama
AniaSorha ja idę do lekarza 13-10 żeby móc podlądać Kruszynkę...no bo teraz to chyba za szybko???A TY w którym miesiącu jesteś?
My mieszkaliśmy już w Toruniu, potem Kraków 2 lata i teraz Elbląga..jak długo nie wiemy...ale wiesz dostaliśmy mieszkanko w nowym budownictwie i szkoda nam byłoby się rozstawać...ale służba jest służbą....a tak poza tym to chcecie znać płeć?Na kiedy masz termin? :)

Według moich wyliczeń wynika, że 6 czerwca - to z resztą chyba tak, jak Ty? Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek coś pooglądam... Choćbym musiała przydusić lekarza :) A myślisz, że jeszcze nie będzie widac?? Bo to lekarz kazał mi przyjść w tym terminie. Jak tylko sie dowiedziałam, to od razu zadzwoniłam do niego się pochwalić :) Co do płci, to chyba będę chciała wiedzieć... To z resztą nie jest bardzo istotne, bo ja czekam na panienkę, mój mąż na kawalera, więc cokolwiek nie będzie, to będziemy zadowoleni - albo, że mamy, jak nam się wymarzyło, albo, że spełnił się sen Ukochanego :) Dla dziewczynki to nawet mamy już wybrane imię :) A Ty na co czekasz? Będziesz się dowiadywać o płeć? I kiedy to tak właściwie można juz poznać? Macie wybrane imiona?

Jak wrócę od lekarza, to się pochwalę, co i jak :)

I jak znosisz takie ciągłe przeprowadzki? Masz szansę poznać trochę Polski... A wiesz, ja kupiłam mieszkanie też od wojaka, na wojskowym osiedlu zaraz koło jednostki. Jeśli by Was przerzucili do Gliwic, to może zostaniemy sąsiadkami? :))

DOPISUJĘ SIĘ, DOPISUJĘ...mI KALKULATORKI/ METODY PODAWANE PRZEZ WAS POKAZUJĄ DATY różne - od 05.06 do 10.06 ale mi intuicja podpowiada że to może być później...Może gin coś powie konkretniej - ide 20.10, tzn raz byłam - wczoraj, ale jeszcze nic nie było widać :( Ale tak czy inaczej musiałam iść bo biorę leki i musiałam sie zapytać co i jak...
CIESZĘ SIĘ BARDZO!!!

Witaj Baśka!

Gratulacje!! Wtamy w naszym gronie! To pierwszy maluch w drodze? Dla mnie to pierwsze maleństwo i bardzo wyczekane! Trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie!!

cześcAnia....
Jak się czujesz..masz już jakieś mdłości? Ja mam ból cycuszków...rosna mój męzuś się cieszy....a ja cierpię...tak to już jest ...kobiety zawsze mają gorzej
Buziaki :D

Cześć Ola,

Mdłości u mnie żadnych, tyle tylko, że zrobiłam się strasznie wybredna i odrzuca mnie od jedzenia rzeczy, które do tej pory wcinałam hurtowo. I nie mam ochoty na herbatę... Już sama nie wiem, co mam pić i jeść... Mam nadzieję, że mdłości mi się w ogóle nie zaczną. A jak było z Tobą przy pierwszym maluszku? Co do piersi, to mnie też bolą, ale aż tak bardzo mi nie urosły. Sprawiają tylko wrażenie jakby opuchniętych i sutki mam trochę ciemniejsze... Czasem to aż sie zastanawiam, czy faktycznie jestem w ciąży :) Teraz się trochę martwię, bo chyba złapałam lekkie przeziębienie... Gardło mnie lekko boli, ale ratuję się czosnkiem i miodem :) To mój mężuś podły sprzedał mi choróbsko :) Ale mam nadzieję, że do jutra się wykuruję.

Ola, bierzesz jakieś tabletki? Ja łykam kwas foliowy i Falvit, ale zastanawiam się, czy nie powinnam odstawić witamin... Wiesz coś na ten temat?

Uf, jeszcze 4 dni muszę wytrzymać, zanim pójdę do lekarza. Wiesz, chyba dopiero, jak on mi potwierdzi, że faktycznie zostanę mamusią, to ostatecznie uwierzę. Zupełnie przeciwnie niż mój małżowinek :) który jest całkiem pewien (skąd on bierze tą pewność?? :) ) i już wychlapał wszystkim kolegom, całej rodzinie i nawet wszystkim w pracy się pochwalił :))

A jak się czujesz psychicznie?

Pozdrawiam

Aniu
ja nie mam narazie mdłości..ale z Martusia...pojawiły się w 7-8 tc...ja mam czsami bóle głowy ale żadnych leków nie wolno brać w I trymestrze kiedy wykształacają się wszystkie organy...lepiej uważać. Ja zajadaM TAKŻE fALVIT 1X DZIENNIE I KWAS FOLIOWY.Wiesz każda ciąża jest inna chociarz także z Martą byłam senna ...teraz wogóle nie mam ochoty na kawę..smak jej wcale nie przechodzi mi przez gardło..
Oj Ania a gdzie ten obeicany brzusio???Zaglądam i nic.....
Ja wyjeżdżam do niedzieli ...ale jak wróce chće go zobaczyć na stronce....A dlaczego chcesz odstawić witaminki..myślę,że to nie jest najlepszy pomysł, teraz nasz organizm bardzo ich potrzebuje..Napisz jak będzies po wizycie....jestem bardzo ciekawa co Ci powie...
Mogłabyś się spytać o to czy możemy pić Actimele?
Pozdrawiam

Nie ma sprawy - zapytam o actimel. Będę u niego w piątek po 17, więc we wtorek zaraz się odezwę co i jak. Co do zdjęcia brzusia, to nawiedzili nas wczoraj znajomi i zupełnie mi to wypadło z głowy. Ale postaram sie na jutro :) Co do witamin, to zastanawiałam się, bo słyszałam różne opinie... Ale do poniedziałku chyba połykam, a potem zapytam lekarza i tyle.

Z objawów, to senna też jestem non stop. Zaczęłam nawet ucinać sobie popołudniową drzemkę. I - choć nie wiem, czy to objaw ciąży - jest mi chłodno. Ubieram się w grube swetry zawijam kocem w domu podczas gdy mój mąż i każdy, kto do nas przychodzi, siedzi w koszulkach z krótkim rękawkiem.

Kurcze, żeby już był poniedziałek... Chyba nigdy tak się nie wyrywałam do ginekologa jak teraz :) :) :) Myślisz, że będzie za wcześnie, żeby zobaczyć dzidzię na USG? Będę w 5 tyg u niego...

reklama
Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim "szczęściarom".
Podzielę się z Wami wiadomościami.
Actimelki możecie pić.
Będziecie troszkę senne i zmęczone - dużo spać i odpoczywać.
Mnie też odrzuciło od herbaty w pierwszych miesiącach - piłam cytrynową - pychotka!
Pewnie nabawicie się troszkę dolegliwości ciążowych - trudno, na to nic się nie poradzi.
Brzuszek pobolewa - rozciąga się macica - ja mam tak często - pomaga nospa (przepisała mi lekarka - zapytajci swojego lekarza).
Acha, pytać o wszystko lekarza - nawet jak pytania wydają się Wam głupie - pytać bo to Wasze ciała i Wasze dzidziusie jak Wy o nie porządnie nie zadbacie to kto?
W razie plamień i śluzu podbarwionego krwią - dzwonić do lekarza - jak lekarz jest niedostępny jechać do szpitala NATYCHMIAST! (nie straszę tylko uczulam)

Narazie, trzymam za Was kciuki!

Do góry