reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
Trochę mnie zmartwił w nocy post k8. Przesiedziałam pół nocy na necie i owszem, znalazłam bardzo negatywne opinie o nosidełkach tej firmy, ale wszystkie dotyczyły okresu, kiedy nie mieli jeszcze tych ergonomicznych :-). A o modelu Eco całkiem nieźle można poczytać: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar. Już zdecydowałam.
Dla mnie Tula niedostępna cenowo jednak. Poza tym, po lekturze informacji o Eco wydedukowałam, że dla większego Tymka Tula będzie za krótka. Wszędzie "narzekają", że ten Eco jest za głęboki i małe dziecko się gubi. A mnie w to graj, bo malutkiego dziecka już nie mam :-D. I kilka innych plusów dla mnie, no nie licząc tego kapturka :dry:. Kupuję ECO2 piękne brązowe :-D. Albo szaro-turkusowe.
Edit:
O, marcia ten sam link na podsumowanie moich nocnych rozważań :-D.

a widzisz, ja pewnie trafiałam na opinie o zwykłych. Faktycznie to jest niezłe i fajne te wzory. ECO1 szary, albo szary w kwiaty podoba mi się :) oj nawet bardzo i ta cena! połowa tuli. Zawsze wtedy moge kupić dwa :) w kwiaty dla mnie i gładki dla M :p

Ja brałam pod uwagę wcześniej meitai, ale za dużo wiązania, za dużo szmat na sobie.

Ostatnia edycja:
k8 wbrew pozorom tego wiązania jest mniej. Materiału jest tyle samo tylko w ergonomicznym robisz regulację na stałe. Ja się nie umiałam tak docisnąć żeby było wygodnie a w MT 10 sek i jest super. Na krzyż przez plecy i wiążesz. Jak się motaś chustą to to już luzik guzik. Ja właśnie wybieram i się zdecydować nie mogę. Ergonomiczne dla mnie było trochę jak plecak a MT jak druga skóra

No chyba każdy musi wybrać to co dla niego najwygodniejsze. A najlepiej poprzymierzać jeśli ma się okazje i wtedy zdecydować. Mnie też się wydaje że to wiązanie MT jest mniej wygodne niż ustawienie klamerek, ale w sumie karolina ma rację, że po chuście to powinno być już proste. Ale do nosidła to M. może jeszcze przekonam a do wszelkich spraw wiązanych na pewno nie.

Ja też tak myślę najlepiej sobie wypożyczyć i ponosić. Ja wypożyczałam z Leny Lamb a ergonomiczne kupiłam. Miałam porównanie, Ergonomiczne dałam koleżance :-p

k8libby pisze:
a widzisz, ja pewnie trafiałam na opinie o zwykłych. Faktycznie to jest niezłe i fajne te wzory. ECO1 szary, albo szary w kwiaty podoba mi się :) oj nawet bardzo i ta cena! połowa tuli. Zawsze wtedy moge kupić dwa :) w kwiaty dla mnie i gładki dla M :p
O widzisz, też dobre :-). Dla taty coś "męskiego" a dla mamy ładnego :-D. Mnie się najbardziej spodobał wzór ECO1 brązowy w turkusowe kwiaty. Nawet wczoraj na Allegro kończyła się aukcja ledwo-używanego z tym wzorem za 140zł :-p. Ale ECO2 na moje potrzeby jest lepiej pomyślany. Nie licząc tego cholernego kapturka :dry:.
Kakakarolina, Mei Tai są fajne. Bardzo mi się podobają, bo to takie połączenie nosidełka z chustą. Ale mnie to bardziej pasuje na dumne spacery po mieście, po parku. A ja na tym etapie szukam czegoś "sportowego", na dłuższe wędrówki, szybkiego do obsługi.

Ostatnia edycja:
Ja się obawiam, że przy moim klocki MT będzie właśnie za delikatny. Wolę coś solidniejszego. Najbardziej to mi szkoda DouxDoux...

reklama
oj mnie douxdoux nie szkoda bo kosztują ok 500zł :-D:rofl2: (a to szyje bratowa naszej październikówki) mój kolcek to tylko 7kg no i ja mam sprawdzone ze wygodniejsze dla mnie. Ja kupuję nie do parku tylko do wisły :-p co by za Maksem móc iść rzeczką do góry

Do góry