reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Glukoza w moczu a ciąża

kozica500

Zaciekawiona BB
Byłam dziś rano na badaniach krwi, moczu. Mialam robiona morfologie, mocz i krzywa cukrowa. Morfologia wyszla ok, krzywa w granicach normy ale zauwazylam ze w moczu pojawila mi sie glukoza... ( robilam juz kilka razy mocz i nigdy nie bylo cukru)
Jestem w 27 tc. A wynik z moczu glukoza 100 mg/dl czy to powod do zmartwień? I skad taki wynik nagle? Prosze o pomoc.

reklama
Co oznacza krzywa w granicach normy?
Norma glukozy w moczu to 99 mg/dl, wiec nie jest jakos mocno przekroczona. Na pewno bedzie mocz do kontoli, czy cukier rosnie, czy moze to jednorazowa sprawa.

Co oznacza krzywa w granicach normy?
Norma glukozy w moczu to 99 mg/dl, wiec nie jest jakos mocno przekroczona. Na pewno bedzie mocz do kontoli, czy cukier rosnie, czy moze to jednorazowa sprawa.
Krzywa cukrowa wyszła ok... ale w moczu pokazał sie cukier. I sie dziwie dlaczego? Bylam u gina to zlecil wizyte u diabetologa. Mam juz umowiona wizyte wiec zobaczymy co powiedza.

Krzywa cukrowa wyszła ok... ale w moczu pokazał sie cukier. I sie dziwie dlaczego? Bylam u gina to zlecil wizyte u diabetologa. Mam juz umowiona wizyte wiec zobaczymy co powiedza.

A jakie normy mialas podane przy tescie obciazenia glukoza? Bo czesto one sa podane dla doroslego czlowieka, ale dla ciezarnych czesto sa inne normy.

Czyli można już rozpoznać cukrzycę ciążową. Wynik na czczo nie jest prawidłowy. Stąd może również cukier w moczu. Lekarz dobrze pokierował Cię do diabetologa.
No całkiem możliwe. Do diabetologa ide we wtorek. Zobaczymy co powie. To jest moja 3 ciaza. W 1 tez mialam cukrzyce ciazowa- ale wyszla mi krzywa podwyzszona a w moczu nie mialam nic. A druga ciaga nic nie bylo- krzywa wzorowa...

reklama
Do góry