reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cyprysiowa ćwiczymy pozytywne myślenie - WSZYSTKO BęDZIE DOBRZE. Negatywne myśli pociągają za sobą negatywne zdarzenia. Więc głowa do góry i żadnych dołów.

reklama
little me - CUDOWNIE!!! Bardzo się cieszę, że wszystko rozwiązało się pozytywnie. Tylko ten stres niepotrzebnie, ale najważniejsze, że jest maluszek i ma się dobrze :)

Cyprysiowa - twój mężuś ma rację (jak to zwykle faceci, którzy potrafią racjonalnie podejść do tematu tam, gdzie my wpadamy w panikę), a dobrym samopoczuciem naprawdę trzeba się cieszyć, a nie martwić. Na pewno wszystko jest ok.

Co do gimnastyki w ciązy - moja ginka nie widzi przeciwskazań, oczywiście bez forsownych ćwiczeń. Najlepsze pływanie, rowerek bez obciążeń, delikatna gimnastyka rozciągająca. Właśnie zakupiłam w necie płytkę z zestawem ćwiczeń dla ciężarnych, przetestuję i zdam Wam relację. Mam zamiar, jeśli oczywiście z ciążą będzie wszystko oki, ćwiczyć regularnie. Zobaczymy, na ile starczy mi silnej woli. Bo jak mam ochotę i siłę, popołudniu, to Jasiek mi nie pozwala, a wieczorami różnie bywa, najczęściej padam...

Anka34 - twoja dzidzi ma już 15mm? Zadziwiło mnie to, bo ja mam prawie identyczny termin (3 grudnia), a w czwartek miała tylko 5 mm, ale ginka powiedziała mi, że to idealne wymiary na ten wiek ciązy... Hmmm, nie wiem, co o tym myśleć.

Witam wszystkich serdecznie :-) Test zrobiłam 8.04. 2008 wizyta u ginekologa dzień później potwierdziła wczesną ciążę z obliczeń wynika, że będzie to grudniowe maleństwo. Raz już poroniłam , niepokoją mnie bóle w podbrzuszu , łykam leki i odpoczywam, mam nadzieję, że na USG za tydzień będzie wszystko ok. Pozdrawiam wszystkich

fasolkamaria gratuluję!!
little_mi bardzo się cieszę, że wróciłaś. Trzymam kciuki za Twoją dzidzię.
Pytia nie martw się!Ustalanie przewidywanego terminu porodu wg OM jest wprowadzone aby mniej więcej uogólnic wiek maleństwa, ze wzgledu na to ze kobiety maja rozne cykle a doklady wiek i tak poznajesz na usg. Poza tym fasolki w tym wieku bardzo szybko potrafią podwajac swoją masę..
Dzięki za informację co do cwiczen. Również mam zamiar cała ciąże byc aktywna. Jak na razie różnie to wychodzi :-)

Pytia moja dzidzia też miała w pon. 5mm.Termin z miesiączki wyszedł na 4.12, a z usg na 20.12.Lekarz powiedział, że fizjologicznie wszystko jest jak najbardzej normalnie, więc staram się to cały czas sobie powtarzać.Ty też się nie martw. Może tak jak u mnie troszke później doszło do zapłodnienia. Powiedział mi również, że wszystko dobrze będzie już widać przy następnej wizycie, którą mam na 5.5. A Ty kiedy idziesz następnym razem????

little_me GRATULUJĘ!!!!!!
Cyprysiowa nie martw się i myśl pozytywnie:happy:

A mi mdłości z trwających całe dni ograniczyły sie do kilku razy dziennie:-)
Za półtora tyg. pierwsze USG juz nie moge się doczekać:)

reklama
cześć Marzycielka!Widzę że u Ciebie, tak jak u mnie odliczanie do usg trwa. Ja niestety muszę do tego dodać cały tydzień.

ha ha Cześć Słońce:-)
Ja mam pierwsze USG 28.04.2007 o 9.30 :-)
Wzięłam jak najwcześniejszą wizytę bo nie mogę się doczekać:-):-)
Na ostatnim badaniu lekarz powiedział , że ta ciąza jest dużo starsza niż 5 tyg. zresztą z moich obliczen wynika , że ma 2 miesiące i na USG sprawdzimy ile dokładnie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry