reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny ktore czuja juz ruchy powiedzcie czytylko ja czuje je tak słabiutko i zadko? :-( Załamuje sie i mam chore myśli jak czytam ze tak Was skopały, choc jestescie np. dopiero w 16tyg a ja koncze 18 i kurcze czuje takie leciutkie smyranie i to na dodatek tak bardzo zadko, wczoraj nie jestem pewna czy go czulam, czulam lekkie pykniecie ale niewiem czy to on, dzis tak samo:-(

reklama
Ja czuje od tygodnia ruchy, ale one są jeszcze bardzo delikatne. Inna sprawa, że przecież Kosmiciątko jest jeszcze maleńkie...

Co do szpitala, chyba zdecyduje się na Ujastek w Krakowie. Co prawda prywatny, ale porody są w nim bezpłatne. Podobno dobry jest też szpital Narutowicza.

Arlets, Myszqa Ale to Wasza pierwsza ciąża prawda? W pierwszej norma jest 20 tydzien, ja poczulam w 21tygodniu wiec macie czas jescze, nie przejmujcie sie.

Cyprysiowa, nie zadręczaj się, przecież jest tysiące przyczyn dla których możesz słabiej czuć synka, np. masz więcej wód płodowych i dzidzia ma większą swobodę, albo dzidzia jest z natury leniuszkiem... ja naprawdę mówię ci, szkoda nerwów, kup sobie to KTG domowe, bo się naprawdę męczysz i zamartwiasz, szkoda życia, twój synuś jest zdrowy i dobrze się rozwija, a odczuwanie ruchów jest bardzo subiektywne i nie możesz tego porównywać!!!

muszę wam powiedzieć, że w sumie to się cieze że mnie teściówka zamknęła, bo pewnie wyszłabym na dwór a dziś prawie 40 stopni i zemdlenie murowane, a tak spokojnie czytałm książkę przy otwartm oknie i odpoczywałam:-)
Dzisiaj z mężulnkiem mamy wolną chate bo teściowie wyjechali do córki to sobie pseidzimy razem...
Jesli chodzi o ruchy to zależy kiedy ja mam czasem tak że czuję , że się rusza bo to tak jakby mi się jakas cytryna w brzuszku turlała bardzo dziwne uzucie, ale jak leże wyprostowana, to czasmi czuję takie leciutkie kopnięcia:-)
Cyprysiowa spokojnie przypomnij sobie jak cie twój synuś w poprzedniej ciąży kopał, napewno nie było to od razu bardzo mocne:tak:
No i dziewczyny w ciąży kobieta wygląda jeszcze bardziej seksowanie niż przed tak mi mój mężuś powtarza:tak: a ja sobie myślę, że wolę być jeszcze kilka miesięcy gruba niż byc szczupła ale nie ieć okrunia w brzuszku:tak:więc buziki do góry i usmiechac się wtedy jesteśmy najpiękniejsze:-D

Okruszek Cypriana pierwszy kopniak był solidny, lezalam z talerzem na brzuch i tak kopnal ze talerz podskoczył, moze wczesniej czuam te delikatne ale nie myslalam ze to to a teraz czuje juz kilka tygodni ale cały czas takie lekkie ze czasem zastanawiam sie czy to napewno on.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry