reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cyprysiowa, ty masz dwóch chłopców, wieć za jakiś czas mozecie sie jeszcze zdecydować i moze trafi sie córeczka:-), a ja już mam trójkę i chyba na tym koniec i już zazdroszczę tym, które są w ciąży, bo jak dla mnie to najpiękniejszy okres w życiu.

ja waże już trochę mniej niż przed ciążą (ale brzuch jest trochę sflaczały), ale to chyba dlatego ze w ciąży barzdo mało przytyłam. Za to nie wiem czy teraz nie przytyję, bo apetyt mam wiekszy niz w ciaży i ciągle jestem głodna, chyba dlatego ze karmię:confused:.
Rozstępów troche tez niestety mam.

Własnie obejrzeliśmy sobie "lejdis", córcia pojadła z cycusia i maż położył ja do łóżeczka, ciekawe jak długo tam pośpi.
Moze dzisiejsza noc bedzie lepsza niż ta miniona, bo mała zrobiła kupę po 5 dniach, nawaliła całą pieluchę, wiec chyba będzie jej sie dzisiaj lepiej spało, przynajmniej tak sie pocieszam:sorry2:

Życzę wszystkim spokojnej i wyspanej nocki

reklama
Marzycielka i Olcia wlasnie mialam wejsc na zakupy i poradzic sie czy ktoras juz zakupila jakis gorset lub pas. Ile po porodzie mozemy juz takich uzywac i moze ktoras moze jakis polecic bo kupila i jest solidny?

Anoli, ja mam ten pas, co Justine - "Pani Teresa" ( ---> APTEKA - PAS POPORODOWY PANI TERESA M + ćwiczenia (513704149) - Aukcje internetowe Allegro ). U mnie w aptece jest tanszy niz na allegro. Ale czy jest dobry, tego Ci nie powiem, bo uzywam go od 2 dni. Pytalam mojego gin i powiedzial ze nie ma przeciwwskazan do stosowania, a jestem po cesarce.

Wykapalam Bartka po 18, nakarmilam i zasnal okolo 19. Pospal godzinke, znowu karmienie i ponowne zasniecie po 20. Obudzilam go po 23 na jedzonko, pojadl i przed chwila zasnal. Sa noce, kiedy spi po 4-4,5 godz i licze na to ze dzis bedzie taka nocka bo strasznie zmeczona jestem.

Witajcie.
Marzycielko ja kupiłam sobie taki
TUMMY TRIMER NEW Gorset Pas POPORODOWY HIT 40-44 (512719987) - Aukcje internetowe Allegro
a zastanawiam się jeszcze nad tym
GORSET WYSZCZUPLAJĄCY RAMIĄCZKA + WYCIĘCIE XL (500076290) - Aukcje internetowe Allegro
bo też mam zflaczałą i wysuszoną skurę:wściekła/y:
U mnie z wagą ostatnio przez te święta to nie za ciekawie ale rozmiary lecą na łep. Przed ciążą jeszcze był taki okres że wyglądałam jak słoń i nosiłam 46-48 a teraz bez problemu mieszczę się w 40 i gdyby nie wystający brzuszek to byłobym nawet zadowolona.

tygrysek nie martw sie nie jestes sama, ja mam kilkanascie par spodni i wszystkie za ciasne, bo rozmiar 36 i mocno dopasowane zawsze. Średnio raz w tygodniu przymierzam spodnie , zaczynając od tych które przed ciążą były takie luźne bo i buuuu nie dopinam się, a te które były mi przez ciążą tak ładnie dopasowane zatrzymują się na udach.
Co do bladosci to ja juz sobie z tym poradziłam, poszłam na solarium, oczywiscie zakryłam piersi gruuuubą warstwą ciuchów :-D(reczniki jednorazowe, stanik i zwinieta bluzka na piersiach) :-D. I czuje sie o niebo lepiej.
A na uda nie patrze, bo mam doła.

Agacia ma to samo spodmnie zatrzymuja mi sie na udach:crazy::crazy: plaszczyki nie dopinaja sie w talii:crazy::crazy: nie mam w czym chodzic:-(:-( a z wizyta w solarium musze jeszcze poczekac bo mam przeciez jeszcze rane na brzuszku po cesarce niezagojona:-(:-( ech........ wogule jakos cala skora na ciele mi sie tak przesuszyla ze takiej jeszcze nigdy nie mialam:-(:-(

a jesli chodzi o naszego szkarabika kochanego to dzis znow dal rodzicom pospac:tak: chociaz w dzien jest marudny zwlaszcza wieczorkami :baffled::baffled: AAAAAAAA I ODPADL JEMU WCZORAJ PEPUSZEK:-D:-D:-D:-D

A taak wogule dzien dobry:-D:-D:-D

My pepuszek stracilismy w srode :tak:
Barek tez byl w nocy litosciwy, wstal raz po 3, pojadl 15 min i jak zasnal, tak wstal dopiero po 7 ;-)

NIo lituja sie nad nami rodzicami ci mali terrorysci:-D:-D:-D:-D:-D wczoraj az normalnie z radosci z powodu pepuszka odpadnietego napilam sie wieczorkiem lampeczke winnka czerwonego i powiem wam, ze przez ta moja abstynencje 9 miesieczna te kilka lyczkow alkoholu podzialalo na mnie ze hej normalnie poczulam jak w glowie mi zawirowalo:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Olcia a ten pepuszek po odpadnieciu u ciebie jest tak calutki juz schowany w srodku brzuszka czy te brzeszki jego jeszcze troszke wystaja na wierzchu?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Dzień dobry :-)

Mój Mały nie ulitował się nade mną, bo dziś w nocy wstawał co 2 godzinki na cycusia-z tego wszystkiego nie chciało mi się nawet odkładać go do łóżeczka i spał z nami...
A co do wagi, to ja bardzo szybko chudłam po porodzie, nawet 2 kg tygodniowo, a teraz od kilku dni waga stoi w miejscu niestety. A w swoje spodnie sprzed ciąży zmieściłam się po trzech tygodniach po porodzie. Teraz zostało mi 3,5 kg do zrzucenia, a coś czuję, że ciężko będzie... Skórę też mam fatalną-przesuszoną strasznie i taką sflaczałą na brzuszku. Ech, ciężki jest los kobiet...

tygrysku, u nas pępuszek cały schowany, ale myśle, że nie ma na to reguły :-)

Dzień dobry :-)

Mój Mały nie ulitował się nade mną, bo dziś w nocy wstawał co 2 godzinki na cycusia-z tego wszystkiego nie chciało mi się nawet odkładać go do łóżeczka i spał z nami...
A co do wagi, to ja bardzo szybko chudłam po porodzie, nawet 2 kg tygodniowo, a teraz od kilku dni waga stoi w miejscu niestety. A w swoje spodnie sprzed ciąży zmieściłam się po trzech tygodniach po porodzie. Teraz zostało mi 3,5 kg do zrzucenia, a coś czuję, że ciężko będzie... Skórę też mam fatalną-przesuszoną strasznie i taką sflaczałą na brzuszku. Ech, ciężki jest los kobiet...

tygrysku, u nas pępuszek cały schowany, ale myśle, że nie ma na to reguły :-)

my tez ostatnio czesto zapraszamy Filipka do naszego lozka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a co do pepuszka to poobserwuje go jak sie nie schowa calkowicie do poniedzialku to zakupie takie specjalne plasterki w aptece do pepuszka :-(:-( pamietam ze moj brat mlodszy mial z tym schowaniwm sie calkowitym pepucha problem i pediatra kazala zeby te plasterki przyklejac.:-( jakas przewrazliwiona chyba na tym punkcie jestem;-)

reklama
my tez ostatnio czesto zapraszamy Filipka do naszego lozka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a co do pepuszka to poobserwuje go jak sie nie schowa calkowicie do poniedzialku to zakupie takie specjalne plasterki w aptece do pepuszka :-(:-( pamietam ze moj brat mlodszy mial z tym schowaniwm sie calkowitym pepucha problem i pediatra kazala zeby te plasterki przyklejac.:-( jakas przewrazliwiona chyba na tym punkcie jestem;-)

Tygrysek jakie plasterki???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry