reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Cześć dziewczyny - czy mogę się wkraść do Waszego grona?
Miałam zostać styczniówką, ale okazało się że jestem grudniówką :-)
Karolka urodziła się 23 grudnia przez cięcie - jest z nami w domku od tygodnia a ja od wczoraj łapię depresję :-(
Mała nie dość że ma czkawkę po każdym jedzeniu a ubrana jest cieplutko - to zupełnie nie mam pomysłu na to aby pozbyć się tego jej podskakiwania w łóżeczku - tak mi jej szkoda...
dziewczyny pomóżcie proszę bo moje piersi nie wydalają z produkcją pokarmu dla małej. Już kilka razy ją dokarmiłam, bo mała pomimo że karmię ją na dwie piersi to i tak dla niej mało. Czy jest jakiś sposób aby zwiększyć produkcję mleka? ;-) piję te herbatki laktacyjne, ale nie wiem czy to coś pomaga :dry:
Dziś dostałam doła jak powąchałąm pępek małej - on śmierdzi :szok::szok::szok:
położne w szpitalu nie kazały go przemywać, tak też zrobiłam, ale kilka dni temu zaczeła się sączyć z niego krew, więc przemywałam leciutko wacikiem nasączonym spirytusem, a dziś proszę - czuję że pępek śmmierdzi :baffled::baffled::baffled: tak się wystraszyłam że teraz przemywam 3 razy dziennie, ale czy znów nie przesadzam w drugą stronę?:szok: Matko tak się boję...jesteśmy tu zupełnie sami z mężem a to nasza pierwsza dzidzia i nie mamy kogo zapytać o radę...dziewczyny plissssss pomóżcie

Witaj :-)
Jesli chodzi o laktacje to lekarz kazal mi pic codziennie minimum 2,5 litra wody niegazowanej, no i te herbatki dodatkowo. U mnie to wystarczylo.
A co do pepuszka, to lepiej pokaz to poloznej albo lekarzowi.

a to do Ciebie lekarz do domku przychodzi? u nas tak nie jest ...
ja na pierwsza wizyte ide w

piatek i od razu zrobimy sobie pierwszy spacerek przy okazji :tak:

u nas tez lekarz przyszedl do domku po 2 tygodniach od narodzin :tak::tak: zbadal maluszka , przyniosl recepty na witaminki skierowanie na usg bioderek i ogolnie mowil o sprawach dotyczacych pielegnacji dzidzi. kolejna wizyta to juz my do lekarza musimy isc w 6 tygodniu na szczepienie:tak:

u nas tez lekarz przyszedl do domku po 2 tygodniach od narodzin :tak::tak: zbadal maluszka , przyniosl recepty na witaminki skierowanie na usg bioderek i ogolnie mowil o sprawach dotyczacych pielegnacji dzidzi. kolejna wizyta to juz my do lekarza musimy isc w 6 tygodniu na szczepienie:tak:

Ja musze pofatygowac sie sama, a polozna tez zadnych recept na witaminki mi nie przyniosla ani nic :dry: na usg sie juz zapisalam, bo u nas sie czeka okolo 6 tygodni na termin, ale skierowania tez jeszcze nie mam :dry:

Cześć dziewczyny - czy mogę się wkraść do Waszego grona?
Miałam zostać styczniówką, ale okazało się że jestem grudniówką :-)
Karolka urodziła się 23 grudnia przez cięcie - jest z nami w domku od tygodnia a ja od wczoraj łapię depresję :-(
Mała nie dość że ma czkawkę po każdym jedzeniu a ubrana jest cieplutko - to zupełnie nie mam pomysłu na to aby pozbyć się tego jej podskakiwania w łóżeczku - tak mi jej szkoda...
dziewczyny pomóżcie proszę bo moje piersi nie wydalają z produkcją pokarmu dla małej. Już kilka razy ją dokarmiłam, bo mała pomimo że karmię ją na dwie piersi to i tak dla niej mało. Czy jest jakiś sposób aby zwiększyć produkcję mleka? ;-) piję te herbatki laktacyjne, ale nie wiem czy to coś pomaga :dry:
Dziś dostałam doła jak powąchałąm pępek małej - on śmierdzi :szok::szok::szok:
położne w szpitalu nie kazały go przemywać, tak też zrobiłam, ale kilka dni temu zaczeła się sączyć z niego krew, więc przemywałam leciutko wacikiem nasączonym spirytusem, a dziś proszę - czuję że pępek śmmierdzi :baffled::baffled::baffled: tak się wystraszyłam że teraz przemywam 3 razy dziennie, ale czy znów nie przesadzam w drugą stronę?:szok: Matko tak się boję...jesteśmy tu zupełnie sami z mężem a to nasza pierwsza dzidzia i nie mamy kogo zapytać o radę...dziewczyny plissssss pomóżcie

ANIK na pepek dzis moj pediatra pokazal mi co mam robic nasaczyc watke w sprytusie i podnies pepek ten kikut ktory ma opasc i owinac pepuszek i zostawic przy kazdej zmianie pieluszki zmienic wacik powiedziala ze to najskuteczniejszy sposob zeby szybko odpadl kikut... a to ze smierdzi moim zdaniem wdala sie infekcja najelepiej bedzie jak pojdziesz na kontrole do pediatry... nie rykuj infekcji...
a co do mleka mam ten sam problem i pedaitra kazal mi pic duzo wody nawet 3 litry dziennie, troche sokow z dodatkiem wody,no i mi kazal pic herbatke z rumianku i koperku wloskiego, i trzeba cierpliwie czekac na nawal mleka... wiec nei tylko ty jedna to przechodzisz nie martw sie poradzisz sobie...

a ja sie musze pochwalic ze moj maly przybiera na wadze w zawrotnym tempie 100 gram na dzien w 3 dni 300 gram przybral na wadze:szok: doktorka byla w szoku... a karmie tylko jedna piersia bo druga maly powygryzal no i odciagam mleko...kazala mi przystopowac z dostawianiem malego...
oki lece udostepnic mleczarnie bay bay nawet nie mam czasu was poczytac

anik567 pij duzo wody na laktacje.
A co do pepuszka jak brzydko pachnie to zadwon do połoznej lepiej. Jak wychodziłam ze szpitala z małym to pediatra kazała mi sprawdzac jak pepek pachnie i uczulała na to zeby zgłosic się do lekarza jak tylko zacznie brzydko pachniec. Przemywaj pepek obficie spirytusem. Odchylaj troszke ten kikutek leciutko i tam tez przemywaj. Nie bój sie dotykac kikutka bo maluszka to nie boli, tylko rób to delikatnie zebys nie urwała kikutka.
Mojemu małemu kikut odpadł po 8 dniach, a ze Twojemu maluszkowi jeszcze się trzyma to co, na to nie ma regoły, moze nawet sie trzymac miesiąc i tym się nie martw. :tak:

reklama
Ola2in1 a co to jest ta pioktanina, bo pierwszy raz slysze?? A jak polozna ogladala dzidzia, to nic nie mowila, ze pepuszek krwawi?

Anoli a skad mialas spirytus z Polski czy tu mozna dostac, bo mi polozna nie kazala niczym pepuszka przemywac, wiec nie kupilam spirytusu z Polski, a teraz to juz za pozno bo zanim go przysla to pepek powinien odpasc, a tu w aptekach nie widzialam??

Dzwoneczka no wlasnie ja nie robilam nic i do tej pory bylo ok, wysechl zrobil sie czarny, ale wczoraj zauwazylam, ze troszke ropieje i leje sie krewka, nie jest niby zaczerieniona okolica pepka, ani nie smierdzi, ale nastepna wizyte z midwife mamy w sobote nie wiem czy czekac do tego czasu czy lepiej z nim wczesniej jechac bo nie wiem czy to moze byc grozne, albo bolec dzidzia? Wszystkiego naj z okazji pierwszego miesiaca :)) :-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry