reklama

Grudniowe mamusie 2008

a ja sie musze pochwalic ze moj maly przybiera na wadze w zawrotnym tempie 100 gram na dzien w 3 dni 300 gram przybral na wadze:szok: doktorka byla w szoku... a karmie tylko jedna piersia bo druga maly powygryzal no i odciagam mleko...kazala mi przystopowac z dostawianiem malego...
oki lece udostepnic mleczarnie bay bay nawet nie mam czasu was poczytac

Landryneczka pozazdrościc ilości i jakości pokarmu...u mnie moja nie najada się i jakiś chudy ten pokarm:sorry2::-(

reklama
Madzienka dzieki kochanie, Wam tez sto lat!!:)

Anoli a skad mialas spirytus z Polski czy tu mozna dostac, bo mi polozna nie kazala niczym pepuszka przemywac, wiec nie kupilam spirytusu z Polski, a teraz to juz za pozno bo zanim go przysla to pepek powinien odpasc, a tu w aptekach nie widzialam??

Ja tez nie widzialam i jak chcialam sprowadzic z Polski to mi powiedziano, ze tylko na recepte a ta dostane przy wypisie ze szpitala.

Dzwoneczka no wlasnie ja nie robilam nic i do tej pory bylo ok, wysechl zrobil sie czarny, ale wczoraj zauwazylam, ze troszke ropieje i leje sie krewka, nie jest niby zaczerieniona okolica pepka, ani nie smierdzi, ale nastepna wizyte z midwife mamy w sobote nie wiem czy czekac do tego czasu czy lepiej z nim wczesniej jechac bo nie wiem czy to moze byc grozne, albo bolec dzidzia? Wszystkiego naj z okazji pierwszego miesiaca :)) :-):-):-)[/QUOTE]

Hmmmm...nam odpadl i tez chyba dzien czy dwa po, zrobil nam si taki okrazek z krewki na pepuszku, a ze mialam wizyte poloznej nastepnego dnia to po prostu tego nie mylam zeby jej pokzac. Kazala ni ruszac, a jesli dalej bedzie cos niepokojacego to sie z nia kontaktowac. I nic cisza, wszystko miodzio. Jesli chodzi o Wasz pepuszek to jesli na Waszym miejscu nie robilabym nic na wlasna reke, macie opieke poloznej jeszcze, health visitor, GP, albo przy wypisie dali Wam taka ksiazke 'co robic w razie...?' i ja bym napewno albo zadzwonila do poloznej albo health visitor, albo GP albo na oddzial z tej ksiazki bo jeszcze 6 tyg po porodzie mamy ekstra opieke z oddzialu. Po co sie martwic, lepiej zasiegnac fachowej rady i samemu byc spokojnym. Zadzwon do nich albo idz - po to sa.

Dziekuje za zyczonka:)

P.S. Ta ksiazka w moim przypadku nazywa sie: Useful information and advise following the birth of your baby/babies, z tej ksiazki miedzy innymi dowiadujesz sie gdzie zarejstrowac dzidzie.

Ostatnia edycja:
Natalkaa nasz pępek zachowywał sie dokładnie jak opisałas, ale jeszcze do tego śmierdział.Tez chciałam jechac gdzies albo dzwonic po połozną, ale kolezanka miała tak samo i mnie uspokoiła. Kazała mi tylko uzywac spirytusu. Tutaj nigdzie raczej nie kupisz, ja zdobylam od znajomej, ktora tez ma małe dziecko. Pomysl moze masz kogos takiego kto mogłby miec i cię poratować. Połozna pewnie powie ci ze jest ok, mi tez nic nie kazali z nim robić.

Anoli a Ty juz zarejstrowalas Hanie?? I nie wiesz jak to jest z paszportem? Zastanawiam sie czy mam stac jak ten kolek przed konsulatem od 5tej nad ranem czy nalezy bukowac jakies spotkania?? Masz jakies info? Na website nie ma nic na ten temat...:no:

Natalkaa nasz pępek zachowywał sie dokładnie jak opisałas, ale jeszcze do tego śmierdział.Tez chciałam jechac gdzies albo dzwonic po połozną, ale kolezanka miała tak samo i mnie uspokoiła. Kazała mi tylko uzywac spirytusu. Tutaj nigdzie raczej nie kupisz, ja zdobylam od znajomej, ktora tez ma małe dziecko. Pomysl moze masz kogos takiego kto mogłby miec i cię poratować. Połozna pewnie powie ci ze jest ok, mi tez nic nie kazali z nim robić.
No to ja tez tak zrobie, kolezanka wraca z Polski to mi przywiezie ale dopiero pojutrze, wiec myslalam, ze moze gdzies tu dostane, ale jak nie to poczekam i nie bede ich sluchac ;pp

Anoli a Ty juz zarejstrowalas Hanie?? I nie wiesz jak to jest z paszportem? Zastanawiam sie czy mam stac jak ten kolek przed konsulatem od 5tej nad ranem czy nalezy bukowac jakies spotkania?? Masz jakies info? Na website nie ma nic na ten temat...:no:
Dzwoneczka ja juz zarejestrowalam malego, nie wiem jak u Ciebie, ale ja musialam sie umawiac na spotkanie i za darmo dostalam tylko skrocony odpis aktu urodzenia a za kazdy oryginalny birth certificate trzeba placic £3.50 i beda Ci potrzebne przynajmniej dwa: do paszportu i do Child Benefit, a jesli chodzi o paszport to juz nie umawiaja na spotkania w konsulacie, trzeba jechac i stac :crazy::crazy: I to oboje rodzice z dzieckiem, sama sie wybieram ale z takim maluszkiem tam stac po 3-4 godziny w tych kolejkach to masakra :angry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry