reklama

Grudniowe mamusie 2008

Mój M tez czuł juz dawno kopniaki synka, ale zawsze jak połozył rękę na brzuchu to musiał dłuuuugo czekać aż mały się zastanowił czy kopąc czy nie :tak:. A teraz już czuje bardzo często, ale tez jak chce zobaczyc jak brzuch się rusza, to mały przestaje.

A już myśleliśmy, ze to tylko nasze takie uparte, moi synkowie już od dawna czuli dzidzię, ale tatuś rzadko jest w domku i nigdy nie mógł trafic na dobry moment, bo mogło skakac, kopac, a jak tylko męża rączka to brzucha, to nagle cisza, ale się wkurzał.

reklama
Stara grudnioweczka ale cos nie za bardzo jara- z pisaniem tylko oczywiscie,hahahaha:-). Ale gwarantuje ze czytam was regularnie :tak:A poza tym to wiecie ze niedlugo bedziemy mialy "studniowke" do porodu. i bedziemy sobie mogly odcinac po centymetrze codziennie. I wtedy zobaczymy ile komu centymetrow zostalo badz dodano:-D
Jakies mam specyficzne poczucie humoru dzisiaj,hahahahah:-D
A propo's studniówki - ja mam ją 27.08. w/g OM. To już za 4 dni!!!!!!!!

Nasza córcia tez jest bardzo ruchliwa, czuje ja praktycznie cały dzien, a tata juz nawet nie musi przykladac reki, bo mala jak sie rozmachnie to az brzuch fika, uwielbiamy to!

Maz chcial ostatni pochwalic sie swojej mamie ze mala taka ruchliwa a ona na to ze to nie zadobrze bo sie moze pepowina owinac...taka bylam zla po co ona takie rzeczy gada:wściekła/y:

A teraz z innej beczki, zdarza wam sie jeszcze wymiotowac? Bo mi niestety tak-rzadko, ale czasami...np. dzis zjadlam normalnie sniadanie ale ze poczulam sie troche glodna to zjadlam jeszcze zupke botwinke i....nie zdazylam jej skonczyc:-(

Myslalam ze mam to juz za soba kilka tygodni bylo spokoju:-(

Dzis dowiedzialam sie ze moja kolezanka urodzila coreczke mala zdrowa dostala 10pkt, mama wyczerpana po 12h porodzie bo mala ulozyla sie poprzecznie, ale porod odbyl sie sn.:-)

Nasza córcia tez jest bardzo ruchliwa, czuje ja praktycznie cały dzien, a tata juz nawet nie musi przykladac reki, bo mala jak sie rozmachnie to az brzuch fika, uwielbiamy to!

Maz chcial ostatni pochwalic sie swojej mamie ze mala taka ruchliwa a ona na to ze to nie zadobrze bo sie moze pepowina owinac...taka bylam zla po co ona takie rzeczy gada:wściekła/y:

A teraz z innej beczki, zdarza wam sie jeszcze wymiotowac? Bo mi niestety tak-rzadko, ale czasami...np. dzis zjadlam normalnie sniadanie ale ze poczulam sie troche glodna to zjadlam jeszcze zupke botwinke i....nie zdazylam jej skonczyc:-(

Myslalam ze mam to juz za soba kilka tygodni bylo spokoju:-(

Dzis dowiedzialam sie ze moja kolezanka urodzila coreczke mala zdrowa dostala 10pkt, mama wyczerpana po 12h porodzie bo mala ulozyla sie poprzecznie, ale porod odbyl sie sn.:-)

Ja nie wymiotowałam w ogole, od samego poczatku nie miałam mdłości, ale moja siostra w 5-6 miesiącu tez wymiotowała, jak zadzwoniłą do lekarza sie zapytac czy cos jest nie tak, to lekarz powiedział ze najprawdopodobniej mała uciska ja na zołądek i dlatego źle się czuje. Ale najlepiej zapytaj się swojego lekarza.

anoli84 mi jest niedobrze rano zanim jeszcze coś zjem, więc zaraz po wstaniu z łóżka zjem kawałek chleba albo jabłko czasami wypije szklankę mleka i też mi przechodzi. Ja 3 pierwsze miesiące ciązy spędziłam w toalecie nad sedesem:-)

Moje maleństwo też jest ruchliwe :-) czasami siedzę i się sama do siebie śmieje, mam wrażenie ze z dnia na dzień kopie coraz mocniej. Na początku to czułam takie łaskotanie, albo jakbym miała motylki w brzuszku. A teraz to normalnie mnie moje dziecko bije :-D

Moje również nie grzeszy delikatnością...daje popalić że hoho...:-) a najlepiej jak ma czkawkę....wtedy cały brzuch miarowo podskakuje....śmiać:-) mi się zawsze chce...:-)

Witam

U mnie mała też bardzo mocno kopie że cały brzuch się trzęsie, teraz jak kopie w nocy to mnie obudzi i już nie mogę zasnąć:-).

100 dni będe mieć jutro - zaczynam odliczać:-D

Mi został jeszcze tydzień do "studniówki", już grubo ponad połowa za nami, a pamiętam jakby to było kilka dni temu, jak mijał mi 20 tydzień i mówiłam mężowi, że jesteśmy już na "półmetku", a tu FINAŁ coraz blizej

moja Niuńka też mocno juz kopie, czasami tak bardzo że budzę sie w nocy:tak:
mój M. ruchy naszego słoneczka czuł już dość szybko, bo ja pierwsze ruchy Niuńki czułam juz w 17 tygodniu, teraz za każdym razem kiedy mój M. dotyka mojego brzuszka i czuje ruchy (kopniaczki) maleństwa cieszy się jak dziecko:tak: dumny tatuś:-):-D:-):-D

reklama
Witajcie!
Coś humorek z rana nie dopisuje... ostatnio zmniejszył mi się apetyt i mam znowu mdłości... czy to normalne w tym okresie?

aniamanu mam nadzieje że dzisaj czujesz się znacznie lepiej.

agawarjuż nie moge się doczekać jak wrócisz i opowiesz nam co u Twojej dzidzi słychać...

Ewushka już niedługo ta studniówka... och szkoda że nam balu nie wyprawią, chętnie potanczyłabym... :happy::-p

marzycielka jakby te ukąszenia Ci dokuczały to z tego co mi wiadomo (raz kiedyś skorzystałam) w aptece można nabyć taki środek na ukoszęnia komarów, maź chłodzącą... fajna sprawa... niedroga i przynosi ulge.

Paw83 czuje sie juz duzo lepiej tej nocy sie wyspalam tylko corcia strasznie kopie mnie w pechez i caly czas wstaje do susiania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry