reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie Grudnióweczki

Agawar i Anoli84 wszystkiego naj, naj, najlepszego, zdrówka, szczęścia, pomyślności i spełnienia wszystkich marzeń dla Was i waszych drugich połówek.

Zozakoza, super przygoda, pośmiałam się. Mi póki co jeszcze się tak nie zdarzyło, ale czasem przy kichaniu poleci parę kropelek:laugh2:. Myślę, ze my przez ten nasz stan, takie jesteśmy zakęcone i pewnie dlatego zapomniałaś, ze masz "gatki na tyłku":laugh2:
Ja mam miec dziewczynkę, ale powiem szczerze, ze za słodyczami to ja tak sobie przepadam, czasem coś mnie najdzie, ale bardzo żadko i nie duże ilości, jestem raczej "mięsną odmianą mamuśki". Dzisiaj na śniadanie zjadłam chałkę z dżemem i kakao i teraz mi niedobrze, bo za słodko.

reklama
witajcie mamuśki :-D
Sawka, podziwiam Cię kochana za to kłucie się. Cieszę sie że ja nie mam tego problemu, bo strasznie boję się kłucia, a gdybym juz sama to miała robić, to już wogóle tragedia. Ale wiem, ze dla dziecka człowiek jest w stanie bardzo dużo znieść. W ciązy z chłopakami też miałam i kroplówki i zastrzyki na szybszy rozwój płucek i nawet dzielnie to znosiłam. :tak:
ja tez bardzo sie boje kłucia, nienawidze pobierac krwi i jak widze igłę i szczykawke to aż mam ciarki na plecach:tak:, ale tak jak pisałas czego sie nie zrobi dla maluszka :tak:

sawka6 jakie masz zalecenia? .
tak jak pisałam wczesniej sprawdzam poziom cukru cztery razy dziennie, na czczo, po sniadaniu, obiedzie i kolacji. Trzeba byc na tzw. diecie, nie mogę jesc wszystkiego, całkowicie wykluczyc z jadłospisów wszystkie słodycze i ciastka, ograniczyc jedzenie większości owoców (z owoców moge zjeść dziennie jedno jabłko, dwa kiwi i pół grejfruta), z mięska to tylko gotowana lub pieczona wołowinka albo mięsko drobiowe, ograniczyć produkty nabiałowe tzn. zółty i topiony ser, wogóle nie mozna jeść jogurtów owocowych mozna jeśc tylko białe pieczywo, no i warzywa w każdej ilości, to tak pokrótce :tak:

no pamiętam to !!! a wyniki masz w normie po tej diecie czy wysokie ??!!
właśnie o to chodzi że wyniki mam takie średnie i lekarz powiedział mi ze jeżeli sie to nie zmieni (w ciągu tych dwóch tygodni musze zmienic troszke diete) to łapie sie na insuline:sorry2:

Witam dziewczynki wieczorową porą.
Cyprysiowa wszystkiego naj ... z okazji imienin.
W tym roku wyjątkowo szybko sie zimno zrobiło. My juz grzejemy bo inaczej zamarznąc by mozna.
Dzis pierwsza wywiadówka no i znów kasa...ubezpieczenia, komitety.....ech....
Jutro chyba cos upiekę bo chodzi za mną słodkie.
Czy mamy dziewczynek tez tak mają?

mnie tak od poczatku ciązy raczej nie ciągło na słodkie, bardziej na kwaśne a podobno mam miec córcie:tak:
teraz tylko kiedy nie mogę jeśc słodyczy to mam na nie wielką ochotę

Sawka moja kumpela tez miala cukrzyce w ciazy mowila ze dieta ok, tylko te kłócia jej przeszkadzaly, ale wszystko dla malenstwa da sie przezyc

A ja dzwonilam do mojej przychodni, infekcja potwierdzona ale nie grozna, czeka juz na mnie recepta, wiec musze leciec odebrac:-)

No to teraz reszta-przyznawac sie Dziołchy,ile razy tak naprawdę WAM sie to zdarzyło,hę????:dry:
mi tez przedwczoraj o mały włos sie to nie przydażyło :zawstydzona/y:z uwagi na to, ze nosze dwie pary gatek jedne moje stringi (musze sie wkoncu zaopatrzyc w zwykle gatki) a drugie mojego Msia - bokserki, bo ciagle mi dupka marznie ostatnio:zawstydzona/y: a wiec jedne zdjelam i usiadlam , ale w porę sie opamiętalam i drugie tez zdjęłam:-D:-D

co do kurteczek- tez w moje nie wchodzę, bo wszystkie nie dość ,że króciutkie do pasa to malusie jak po młodszej siostrze:-D:-D ale za to w kurtki Miska wchodze , bez problemu( bo on jak na faceta szczuplutki:zawstydzona/y:) i chyba nie będe nic kupować na zimę:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry