• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cyprysiowa wszystkiego najlepszego :-).

Ale mam dzisiaj lenia :zawstydzona/y:, zaraz idę nyny ;-).
Jutro odbiore wyniki z glukozy, mam nadzieje ze jest wszystko dobrze :dry:.

Dobranoc :-D miłych senków.

reklama
Cyprysiowa wszystkiego naj :-).

Cyprysiowa Wszystkiego najlepszego:-D
Jeszcze raz zapytam czy uważacie że wynik glukozy 147 jest zły i trzeba będzie powtarzać badanie z 75 mg glukozy:confused:,

Raczej powinnaś powtórzy z 75g glukozy, chocby po to by mie pewnoś że wszystko dobrze. 147 to wynik powyżej normy, u mnie taki jest i już przechodze na dietkę i kuję się glukometrem.

sawka6 jakie masz zalecenia?

A co do ułożenia, to w poprzedniej ciąży mój synek nietoperzowała sobie długo, a potem odwrócił się posladkowo. I tak siedział z 2 tygodnie, po czym znów zrobił mały przewrót :-p. No a ostatnio kolezanka pojechała na wyznaczona cc z powodu ułożenia pośladkowego i na USG przed cieciem okazało się, iż maluszek odwrócił się :-p.

hej hej !!!

a mi głowa pęka i mam stracha zebym sie nie zaraziła od Liwci ! koleżanka mi dzis pow ze własnie panuje angina ropna i z tego co dzis słyszała w przedszkolu to duzo dzieci juz nie chodzi tylko choruje :baffled:

Witam z rana...
U mnie po wczorajszej wizycie nie za ciekawie....Z moim bólem pleców muszę iść do internisty sprawdzić czy wszystko w porządku z płucami i z nerkami.I jest problem z moim pulsem.Często mam bardzo wysoki i robili mi kiedyś badania,ale nic nie znaleźli.A w ciąży jest to bardzo nie bezpieczne...I szczególnie w czasie porodu...Muszę odwiedzić kardiologa,zrobić EKG serca i USG tarczycy...Muszą coś znaleźć,bo później nikt nie będzie wiedział jak mnie ratować w czasie porodu...

oj !!!

Szkołe rodzenia będę miała "prywatną" przyjdzie do nas znajoma pani położna do domku i wszytsko nam wytłumaczy i pokaże, nauczy oddychac i tak dalej, a potem będzie z nami cały poród więc licze na to ze będzie oki:)
A wózek tez już wybrałam...Micrus alu sprint...bardzo fajny dużo opcji może nie za lekki ale cóż...
Buziaki i miłego dnia

super sprawa z ta połozną na pewno lepiej bedzie CI sie rodzic z kims znajomym i kompetentym !!!

tak kłuję sie cztery razy dziennie, na czczo jak wstane, po pierwszym sniadaniu, po pierwszym obiedzie, i po pierwszej kolacji...
piszę ze po pierwszych posiłkach bo w sumie muszę jesc ich minimum 8 w ciągu doby, wychodzi że jem trzy sniadania, dwa obiady, w miedzyczasie jeszcze cos i dwia kolacje:tak:

no pamiętam to !!! a wyniki masz w normie po tej diecie czy wysokie ??!!

Dziewczyny a czy któraś z Was miała robione badania na obecność paciorkowców z grupy B czy coś takiego-podobno jest to bardzo ważne badanie ale lekarze rzadko wysyłają na te badania i właśnie za tydzień mam wizyte i nie wiem jak to określić mojemu ginekologowi, że chciałabym skierowanie na co...hmmm:baffled::confused:

nie wiem !!! ale ja chyba w poprzdniej ciązy nie miałąm !! miałam tylko posiew ogólny czy mam jakieś bakterie moze to tez by wyszło :baffled:

Hej dziewczyny...wyniki mojegj glukozy to 147, a norma jest do 140...jak myślicie to bedzie cioś nie tak czy raczej spoko:confused:

no wydaje mi sie ze czeka Cie ta przyjemność drugi raz :baffled:

Fajna pogoda taka zimna kochammmm:-)
:szok: chyba źle doczytałam :rofl2:

nic wracam do pracy !!

Justyna, trzymam kciuki, zebyście sie uchowały zdrowe.
Niestety zaczyna się okres chorób, też mam nadzieję, że choróbska mnie ominą tej jesieni i zimy, ale chłopaki mogą coś przywlec ze szkoły, na razie jest ok.
Padnięta jakaś jestem, życzę miłych i spokojnych snów Grudnióweczki. Do jutra

justyna 3mam kciuki żeby zdrówko dopisało :-)
cyprysiowa wszystkiego najlepszego :-)
marzycielka ja pomimo że jestem ciepłolubna to juz miałam dość tej duchoty i dziś pomimo że pochmurno zarzuciłam kurteczkę i podzielam Twoje zdanie bo dużo lepiej sie czuje przy takiej pogodzie jak dzisiaj ;-)

Yoka dobrze, że miałaś co na siebie narzucić bo ja się w żadnej kurtce nie dopinam. No w jednej- narciarskiej :-D
Jutro idę na zakupy muszę sobie coś kupić bo to przecież jeszcze 3 miesiące :-) a lato już nie wróci :happy:

Witam dziewczynki wieczorową porą.
Cyprysiowa wszystkiego naj ... z okazji imienin.
W tym roku wyjątkowo szybko sie zimno zrobiło. My juz grzejemy bo inaczej zamarznąc by mozna.
Dzis pierwsza wywiadówka no i znów kasa...ubezpieczenia, komitety.....ech....
Jutro chyba cos upiekę bo chodzi za mną słodkie.
Czy mamy dziewczynek tez tak mają?

reklama
Witam dziewczynki wieczorową porą.
Cyprysiowa wszystkiego naj ... z okazji imienin.
W tym roku wyjątkowo szybko sie zimno zrobiło. My juz grzejemy bo inaczej zamarznąc by mozna.
Dzis pierwsza wywiadówka no i znów kasa...ubezpieczenia, komitety.....ech....
Jutro chyba cos upiekę bo chodzi za mną słodkie.
Czy mamy dziewczynek tez tak mają?

Anka ja mam to samo, jadłabym słodkości cały czas:-D, ale się ograniczam żeby nie przytyć:-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry