reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Wiecie co, może będę chamska ale obejrzałam właśnie "Rozmowy w toku" i było o tym jak dojść do formy po ciąży i te panie , które tam się prezentowały ze swoimi kłopotami naprawdę wyglądały dużo, dużo gorzej ode mnie.....
Aż pomyślałam, że nie chciałbym się z nikim zamieniać na swoje ciało i , że ze mną nie jest źle;-)

A poza tym fajne rzeczy podpatrzyłam: taniec brzucha( na który wybieram się po połogu), zabiegi na nogi, twarz i biust. Przetestuję ;-)

Tez ogladała ten program :tak:

Agaciu ja tez narzekam ostatnio coraz bardziej na kręgosłup:-(no cóż środek ciężkości nam się zmienił:-D i utrudnia to normalne funkcjonowanie, ale jeszcze troszkę i o tym nie będziemy pamiętać:-)
z drugiej strony wspołczuje porządków po malowaniu i tego, że malarze robia sobie takie przerwy, bo to przedłuża ten niemiły okres, ale pociesz sie tym, że będziesz miała ślicznie odświeżone mieszkanko:tak::tak:

Marzycielko szkoda, że nie oglądałam tego programu może też bym się pocieszyła:tak:ja planuję bieganie po porodzie i koleżanka zaproponowala mi mezoterapię( za free) po porodzie - jeszcze nie wiem co to jest i musze poczytać, ale juz sie nie mogę doczekać. Ciekawe czy starczy nam czasu i sil na to wszystko:-D:-D

Kochane mamki, ja mam pewien problem, a raczej takie pytanko do Was.
Otóż ja miałam umowe ( już druga na czas określony) do końca czerwca, i teraz musza mi przedłużyć do dnia porodu, zgadza sie?? ale prosiłam szefową czy mogła by mi dać jeszcze jedną umowę- 3!!! (a słyszałam, że ta musi być już wtedy na stałe :confused::confused::baffled:!!) bo chcę iść na płatny wychowawczy. Słyszałam, że w takim przypadku pracodawca musiał by mi napisać tą 3 umowę miesiąc przed moim terminem porodu, a skolei ja muszę napisać do pracodawcy prośbę o udzielenie mi takiego urlopu. Czy jest to możliwe w świelte prawa do zrealizowania :confused: dodam, ze mówiłam szefowej, ze na powrocie do pracy po tym urlopie wychowawczym, mi nie zależy (bo chce być jak najdłużej w domu z maluchem) jesli tego sie obawia, chodzi mi tylko zeby miec płatny ten wychowawczy:-( (a z kolei szefowa boi sie mi dac ta 3 umowe bo ostatnio mieli kontrole z PIP u)

Ale namieszałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:, mam cichą nadzieję, ze cos z tego rozumiecie:baffled:

edee Sawka jest najlepsza w takich tematach, więc chyba musisz poczekac na nią, bo ja się na tym nie znam:zawstydzona/y:

A w ogole mam złe dni :-(.
Czuje sie brzydka, wszystko mnie boli, mam bałagan w domu nic nie idzie po mojej mysli, nie mam w co się już ubrać :-(. Koniec.

oprócz bałaganu ( bo z nudów chodzę i non stop sprzątam) mam dokładnie to samo:tak:przestałam nawet wychodzić z domu, bo w co się nie ubiorę łapię dołka jak patrzę w lustro:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Agaciu musimy być silne i myślec tylko o naszych maleństwach, będzie dobrze:tak::tak:

reklama
Tez ogladalam rozmowy w toku i mysle ze te panie poprostu nie dbaly o siebie od samego porodu a juz jak sie zaniedba to jest cieeeezko!

Pamiec o tym programie bedzie mnie motywowac, poza tym bedziemy mialy ciekawa liste postanowien noworocznych:-)

Co do wychodzenia z domu to uwielbiam pokazywac sie z moim brzuszkiem, jestem dumna jak paw:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry