mamolka kosmiczny ten sen, hehe
mamolka,kliwia ja nie mówię, że nie będę rozpieszczać mojej córci, bo na pewno będę, tylko postaram się zrobić tak żeby na głowę nie wlazła, co do barbie to nie mam nic przeciwko bo akurat chyba każda dziewczynka marzy o takiej lali, tylko te lalki teraz też brzydkie, z takimi wielkimi wymalowanymi głowami, ale przecież jej nie odmówię, sama nigdy nie miałam domku dla lalek i jeśli moja córka by chciała to może i dostanie domek dla lalek, ale uważam, że 2 góra 3 lalki wystarczą, a nie jak kliwia napisała całe stado,
zabawki z drewna są cudne i jest bardzo dużo zabawek edukacyjnych, klocków ale np z literkami,cyferkami, wzorkami do układnia, wiadomo, że dziecko musi mieć jakieś zabawki, które służą tylko do zabawy i niczego więcej, ale myślę, że powinno się dzięki zabawie dbać też o rozwój intelektualny dziecka, i zdaję sobie sprawę, że pewnie jest to bardzo trudne i chwilami sama mam wątpliwości czy sobie poradzę
do tego włos mi się jeży jak widzę, jak rodzice męża tej małej 6letniej włączają komputer i ona gra przez dobre kilka godz w ubieranki, malowanki, meblowanki, a dziecko nie zna ani literek i ledwo do 10 liczy, a jeszcze ostatnio podobno teść wpadł na pomysł zainstalowania małej internetu, mąż powiedział, że chyba ich powaliło żeby takiemu małemu dziecku dawać takie niebezpieczne narzędzie do ręki, ciekawe jest to, że męża wychowali na człowieka i jego 22letnią siostrę też, a ta mała to rozpuszczona jak dziadowski bicz,
niedawno dostała od nas stos kolorowanek, zestaw kredek i coś tam jeszcze, i zamiast dziękuję powiedziała, mogliście mi jeszcze segregator kupić,
chciałabym nauczyć moje dziecko też doceniania tego co ma i szanowania tego co dostanie, a nie ciągłego wymagania więcej
wczoraj z mężem oglądaliśmy Salt, nie wiem czy widziałyście, film akcji, niektóre momenty trochę naciągane, ale na prawdę całkiem fajny, do końca trzyma w napięciu, zakończenie takie jakby mieli 2 część kręcić, tylko strasznie "wymęczyli" angeline joli, gra główną rolę i strasznie ją tam "zbili",
ale nigdy nie mogę się na nią napatrzyć, piękna kobieta, w tym filmie ma blond włosy przez pewien czas i moim zdaniem ten kolor najlepiej jej pasuje, jest po prostu piękna