• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej ;-)
Ja tez sie witam :) Nie spie od godziny, pewnie mnie zmuli okolo 9.
Wczoraj dostalismy od mojej mamy pierwsze rozowe ubranko dla corci :-p Moj maz chyba zrozumial ze "musi byc roz" i jego protesty to walka z wiatrakami :-D

serniczka nie tknęłam!!!
Anka dziękuję za przepis =) na pewno skorzystam!

Eh ja bym serniczka tknela i to nie raz :-) Uwielbiam :-D
Mam nadzieje ze przepis na kurczaczka ci zasmakuje :)

reklama
o rany.... jakoś mi się udało Was doczytać.
Dzień dobry tak w ogóle
joamar - Ty tam odpoczywaj a nie szlajaj się po sklepach i basenach
ewwe - kurcze - nie bądź taka zamów coś jeszcze u tej "miłej pani" z allegro ;) . A współlokatorów to szczerze współczuję i podziwiam za cierpliwość - ja bym nie dała rady
missi - no super że do domku Cię wypuszczają
bodzinka - kciuki zaciśnięte
wszystkim zasmarkanym zdrówka
Było też o brodawkach wklęsłych - u nas na szkole położna mówiła że tak oczywiście są te nipletki aventa ale one ponad 100 zł kosztują, a że położne jak jest taka sytuacja na oddziale robią tak, że zwykłą strzykawkę ucinają - tam gdzie powinno się mocować igłę - to ten spód obcinają i delikatnie tym się wyciąga brodawki - mówi że sprawdza się super no i "trochę" tańszy sposób
Długo mnie nie było, ale też i się działo u nas. Byliśmy u lekarza - ale to w innym wątku napiszę. No i wyremontowaliśmy pokój -ładnie, chociaż kupiłam farbę "miodowy" to kurna chyba ludzie nigdy miodu na oczy nie widzieli także jest żółto ale ładnie. Szafa skręcona, łóżeczko też, jeszcze tylko lampa i przewijak i trochę ogarnąć i już będzie wsio.

witam sie porannie
wieczorem nie moglam ani siedziec ani lezec bo mała mi po pęcherzu baraszkowała... a tu druga córcia jak na złość nie chciała szybko zasnąć tylko kombinowała jak mogła... a to siku a to pić.... kombinator mi mały rosnie;)
mam nadzieje ze nie bedzie u nas padać bo nie chce żeby nas spacerek minął...
miłego dnia.

witam z rana:-)
ewwe- nie zazdroszczę sytuacji, ty to masz święta cierpliwość kobieto!! jeszcze ta dziewucha to obca baba, aler brat męża już inna sprawa, bo rodzina:no: może po waszej wyprowadzce trafią na gorszych współlokatorów:dry: wtedy docenią i zatęsknią.
Jutro mam usg i jak zwykle przeżywam, czy wszystko ok.
trzymam kciuki, będzie dobrze:-)

ja wczoraj miałam przymusowa wizytę w hipermarkecie, na szczęście znaleźliśmy bardzo ładną poszewkę na kołdrę. Nawet zdążyłam wyszyć nazwisko i dziś spokojnie ją zanieśliśmy do przedszkola.
pozdrawiam

Dzień dobry laseczki :)

Ja dziś wyspana :) Ale świetne uczucie :)

Na mnie mąż mówi wielorybek :-D

sunnflower super że wizytka udana i prawie wszystko już dopięte na ostatni guzik :P

ewelinka gratuluję obrony :) no i trzymam kciukasy za usg! Na pewno wszystko będzie ok, no i czekamy na relacje na innym watku

ewwe ja ciebie podziwiam- Ja już bym dawno pękła i jej wygarnęła co o niej myślę ;/

nie wiecie co u missiiss?

Dzień dobry w mroźny poniedziałek:-)
dobrze, że w sobotę został mi od cioci męża pożyczony fajny płaszczyk, do którego mieści mi się brzuch bo nie wiem w czym bym dziś wyszła

my już po śniadaniu, córcia moja znów od weekendu strasznie spokojna, no nic, widać taka jej uroda, że kilka dni dyskotekę wyprawia w brzuchu, a potem to trzeba ją szturchać, mówić i głaskać do brzucha żeby się poruszała trochę, jakaś leniwa od kilku dni

ale mąż mówi, że powyżej pępka słyszy serduszko, bardzo szybko bijące, nie wiem czy to możliwe, ale czytałam,że w tym -mcu jest to już możliwe, usłyszenie serca dziecka przez brzuch, więc jak się zaczynam martwić to maż robi za stetoskop:-)

o 17.15 mam wizytę u okulisty, mam w planie jeszcze kupić sobie dziś buty bo jak Wam mówiłam stopa mi urosła, a raczej spuchła i z 33 zrobiło się 35, a teraz właściwie 36 musze kupić bo będzie trzeba na zimno włożyć skarpetkę (do tej pory były takie z lycry do czółenek) i jak mi od chodzenia spuchnie noga to znów jej do buta nie włożę, ciekawe czy te stopy mi takie zostaną czy wrócą do r 33, z jednej strony mogłabym kupować normalne rozmiary i wszędzie dostępne buty, które by mi się podobały,a z drugiej większa stopa oznacza wymianę całego obuwia, ech i jak tu dogodzić kobiecie:-)

Hej
Wczoraj dostalismy od mojej mamy pierwsze rozowe ubranko dla corci Moj maz chyba zrozumial ze "musi byc roz" i jego protesty to walka z wiatrakami. Eh ja bym serniczka tknela i to nie raz Uwielbiam

ja też nie mam za wiele różowych, większość jest zielona i żółta, tak jakoś wyszło, ale kilka różowych jest, no ale co największe i różowe to przewijak, różowy jak cholera:-) mąż chciał zielony z żyrafami, ale ja się uparłam na różowy, a w sklepie to wstyd się kłócić:-)

Olkale - ja już marzę, żeby ten dziki stwór wyszedł z mojego brzucha i żebym mogła znów założyć swoje przedciążowe jeansy. Jakoś u ludzi ta ciąża trwa stanowczo za długo. Ja to bym chciała jak kangur - urodzic taką kruszynkę, a potem nosić ją w kieszeni.

dokładnie tak samo, chcę zeby córcia jak najdłużej była w brzuchu żeby była zdrowa i donoszona, ale momentami jak nie mogę się podnieść z wersalki, wyjść z wanny, jak wczoraj obcinałam paznkocie u nóg co było mordęgą, jak nie mogę ubrać skarpetek itd to już myślę, że chciałabym być szczupła jak przed ciążą, ale żeby tak było to chyba trzeba będzie trochę gimnastyki i diety, jak tu jeść potem mniej, jak ja teraz tyle wcinam???

Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale to wszystko przez tą obronę.
Jutro mam usg i jak zwykle przeżywam, czy wszystko ok. Strasznie się cieszę, że zobaczymy synka, ale martwię się czy wszystko jest dobrze :( Miłego wieczoru kochane :*

gratuluję obrony, na pewno jest 5, na usg na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam &&&& za wizytę

sunnflower ale super, że pokoik masz gotowy, i że wizyta udana, to teraz nic, tylko już czekać na dzidzię cierpliwie

co do pedicure to uznałam, że po prostu przed porodem pójdę do salonu kosmetycznego, zresztą przez brzuch zaniedbałam stopy i są nie za ładne, trochę zrogowaciałe, więc nie będę się sama męczyć, a co, pójdę i mi zrobią śliczne stópki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczyny! Jak oto dobrze wiedzieć, że tylko ja nie śpię =) Od kilku dni budzę się regularnie o 6! bo Mała robi jakiś sparing! A ja dzięki temu oczy jak 5 złoty. Wstałam o tej 6 posnułam się po mieszkaniu, zjadłam trochę serniczka =) dzięki temu Mała się chyba uspokoiła bo pozwoliła mi na godzinkę wskoczyć do wyrka!
Teraz śniadanko, do 12 jakieś seriale =) i na zakupy. Może dzisiaj przyjdzie listonosz =) czekam na laktator, ciuszki i karuzelę dla znajomych =)
(: Anka :) na pewno skorzystam. Bo ja zawsze mam problemu co by tu zrobić na obiad.
A wasi małżowie to i tak są delikatni w nazewnictwie =) Mój na mnie mówi prostu z mostu "Grubas", baaaa nawet przy znajomych =) Ale mu wybaczam, bo później mówi, że on tak z miłości ;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry