• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzień dobry - witam nową mamę i też będzie Zuzia jak u nas i u Tuni - sporo tych Zuź :)
ja wczoraj się tak zestresowałam tymi moimi bólami i ciągnięciem brzucha że spakowałam torbę do szpitala - bardziej tak dla siebie niż dziecka, bo to nigdy nie wiadomo. Mąż jak zobaczył torbę to mało zawału nie dostał - więc skończyło się tym że ja go uspokajałam a nie on mnie. Dzisiaj tez nie za różowo chociaż po wczorajszym leżeniu popołudniu i po nocy jakoś lepiej - boli nisko w krzyżu ale brzuch już tak nie ciągnie. Jak po południu znowu będzie tak źle to jutro idę do lekarza- pewno mnie wyśmieje bo byłam w sobotę ale wolę się upewnić.
Tunia nie wiem jak to tam u Was jest ale u nas rzeczywiście wskazanie od okulisty jest tylko wskazówką dla lekarza bo o cc i tak decyduje lekarz prowadzący (na oddziale)- chyba że masz umówioną cesarkę, ale jak się poród zacznie to choćbyś miała cholera wie jakie zaświadczenia to i tak lekarz zdecyduje co robić. Nie mniej na orzeczeniu od okulisty powinno być napisane że niewskazany poród sn
ewwe - Ty to normalnie jak szpieg z krainy deszczowców ;)
Bodzinka - cieszę się że wsio ok - musiałaś się nieźle zestresować

reklama
witajcie
witam nową mamusię.
Mam nadzieje ze dobrze spałyście-o ile w ciązy można dobrze spać;)
wiecie co do kas pierwszenstwa to ja sie ostatnio w realu wrąbałam przed wszystkich-mialam co prawda 2 rzeczy i najpierw stanelam w zwyklej kasie ale oczywiscie skonczyla sie tasma w kasie itp wiec wzielam moje rzeczy podeszlam do kasjerki i jak wydała gosciowi to mimo ze inna baba i facet mieli porozkładane rzeczy na taśmie to dałam jej moje rzeczy do skasowania i poszłam. Juz mnie to znieczulica ludzka wkurw... wiec stwierdziłam ze nie ma co miec skrupółów....

hej dziewczynki,
u nas zimno, buro i ponuro, wręcz panuje mrok od zachmurzenia

no ja nie wiem co z tym okulistą, bo baba generalnie zakwestionowała wszystkie moje wady wzroku jakie mam:no: nosze okulary od 1 klasy podstawówki czyli 18 lat i co wychodzi na to, że przez 18 lat byłam błędnie diagnozowana?

chyba pójdę jeszcze gdzieś na konsultację bo ten świstek co mi dała jest dla mnie nie do przyjęcia, mnie już wsio ryba jak będę rodzić, tylko, że jeśli mnie się coś stanie z oczami w czasie porodu SN to ta pani przestanie być lekarzem okulistą,

więc chyba pójdę to skonsultować, tylko, że mam wrażenie, że w tym mieście nie ma dobrego okulisty, szukam opinii w necie i trudno znaleźć jakiegoś takiego konkretnego

kłaniam się babeczki!
od początku to chciałam zrugać tą co wczoraj czy przedwczoraj rozpoczęła gadanie o naleśnikach czy tam plackach - wskutek tego dziś całą noc śniłam naleśniki, i chyba będę musiała po powrocie z pracy zrobić je z bananami i serem żółtym mniam...
a tak to jestem ostatni dzień w pracy - po południu idę do gina niech mi wystawia L4 i 3 tygodnie mam zamiar się wybyczyć, a potem 3 tygodnie do terminu to mam w planach już szykowanie się z porządkami i ustawieniem pokoiku, wcześniej mi się nie chce, najważniejsze że większość rzeczy mam to nawet jakby w razie czego to mogę przygotować domek w jeden dzień, a tak rozciągne to na ten czas kiedy będzie mi się najbardziej czas dłużył
wogóle uznałam że wczoraj był dzień spod ciemnej gwiazdy, tak złajałam męża, bo nie wyrabiałam ze swoimi nerwami, ale chyba mu po części należało, bo dziś jak odmieniony :D hihi
a tym okulistą Tunia to widzisz ja mam podobnie, mi okulistka wypisała świstek (tak na prawdę nawet nie na jakimś formularzu a na takiej reklamowej kartce z drugiej strony), że nie ma przeciwskazań do SN, z tym że ja nie miałam nigdy stwierdzonego zagrożenia odklejania się ciałka szklistego, w twoim wypadku Tunia po prostu wzięłabym wypis od starej lekarki(nawet niech pocztą przyśle) i poszłabym z tym prywatnie, niech inny lekarz zadecyduje.

dzień dobry:-)
ja siedzę jeszcze w piżamce i popijam kawkę:-D miły poranek po strasznej nocy, normalnie takie horrory mi się śniły, że szok!! Jakbym fabułę spisała, to niezły film by z tego wyszedł:szok:
Bodzinka, witaj z powrotem:-D fajnie, że już wiesz, że bedziesz miała cc, ja ciągle na rozdrożu, na samym początku ciąży lekarz stwierdził, że pewnie będzie cc, ale już nie wspomina o tym:no:
Izu ale miałaś okropny dzień!!! ja pewnie nawrzeszczałabym na tego sprzedawcę. Pewnie, że napisz maila, albo zadzwoń do centrali. To po prostu świństwo! jestes w ciąży i jeszcze masz ganiać w tąę i z powrotem, bo gbur wepchnął Ci nieświeże mięso:no: a ten tekst, że powinnaś powąchać- hehe, ja gdybym powąchała, to pewnie pawia bym puściła na ladę:wściekła/y: w ogóle nie lubię tego zapachu, a teraz to szczególnie.Jak trzeba, to mąż wącha;-)

A co do przepuszczania w kolejce - fakt, teraz każdy musi odstać swoje. Ja ostatnio byłam w sklepie, nie chciało mi się stać więc usiadłam, bo akurat było tam krzesło.Na to pan, który był przede mną:-kiedyś to dopiero stało się w kolejkach... całą noc czasem!
ja mu na to: - no tak, ale kiedyś kobiety w ciąży i z małymi dziećmi miały pierwszeństwo i obsługiwane były bez kolejki.
:happy2:hehe W sumie trochę tylko pamiętam te czasy, ale pan nie protestował, więc pewnie tak było ;-)

Tunia85 - a może twoja lekarka (z katowic, tak?) mogłaby taką opinię podesłać? przecież nie można ryzykować twoim zdrowiem!

CandyC
witaj:happy: pozdrawiam i życzę zdrówka dla Ciebie i Zuzi

wrublik ja byłam właśnie prywatnie,

teraz sprawdziłam, że ta pani pracuje na okulistyce w suwalskim szpitalu, w którym mam rodzić, więc jasna cholera ona chyba musi mieć jakieś pojęcie, nie wiem pogadam z ginem, normalnie mu powiem, że ta pani kwestionuje moje wady, że twierdzi, że welonki czy mazy przed oczami to "może się tak przy krókowzroczności zrobić" niech gin decyduje,

Hej!

Za mna koszmarna noc. Wieczorem wczoraj mialam taki bol w klatce piersiowej, ze ledwo wytrzymalam (juz z 4 razy sie to zdarzylo w ciazy). Polozylam sie, jak bylo troche lepiej, po polnocy. No i brzuch mnie bolal i teraz po wstaniu tez boli na dole. A mam dzis dosc duzo do roboty w domu - na szczescie nie ide na zakupy (maz zrobi)...
Dzis mam wszystkiego dosc :/

Z plusow to wlasnie zjadlam miskę platkow cini minis cynamonowych z mlekiem. Pycha!

Witam

Dzisiaj też się źle czuje. Mam sprzątanie pranie a ruszać się nie mogę. Ciągle chce mi się słodkiego a moja waga jest przerażająca. Obiecałam sobie że na wiosnę wybieram się na mega zakupy ubraniowe w rozmiarze 36 hahahaha pomarzyć dobra rzecz :laugh2::baffled:

Miłego dnia dziewczyny mimo niesprzyjającej aury.

Witam wszystkie Ciężarówki!
Wczoraj wieczorem padłam - od 21. kleiły mi się oczy, ale dotrwałam do 22.
Missiiss - ja też z Wrocławia i bardzo chętnie się spotkam. Szkoda, że na piwo nie możemy iść ;-) ale lody też dobra rzecz. Napisz tylko, gdzie i kiedy planowałabyś taki zlot wielorybów.
Zaraz wybieram się na małe zakupy. Zaczęłam już myśleć o jakiś bluzkach poporodowych - takich, żeby było wygodnie karmić małą. Myślę, że zaraz po urodzeniu nie wbiję się w moje przedciążowe bluzeczki, więc jadę się porozglądać za czymś luźniejszym. Przymierzam się też do zakupów higienicznych, ale te wszystkie majtki poporodowe, szczoteczki do włosów, czy mydełka wydają mi się takie nieciekawe. Pościel, czy ubranka kupowało się fantastycznie, a teraz już mi same "brzydkie" rzeczy zostały i wiem, że jak kupię to się wcale nie będę cieszyć.

reklama
asja ale ja nie wiem jak się potoczy poród...Mam duże szanse na sn ale, jestem w "grupie ryzyka" i jak tylko cos będzie nie tak to pod nóż...Mam stan po cc i dlatego tak kolo mnie latali..Ale mam ndzieje, ze jak teraz skurcze były od brzucha to tak zostanie...bo od krzyza to masakra...No ale dowiedziałam się, ze musze się pozbyc obrączki bo inaczej oni sie jej pozbędą....Przetną nozycami i po obrączce....Kurcze chyba mnie jubiler czeka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry