• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Uffffffffffffffffff jejku piszecie jak szalone:-D

od pół godziny siedzę i czytam:crazy: nie ładnie:-)

ale zimno! jejku poważnie zastanawiam się w czym będę chodzić. Mam płaszczyk ale do płaszczyka to buty bardziej eleganckie, a ja mam wszystkie na obcasie. W kurtki moje nie wejdę (nie dopnę się). Mój S. koniecznie chce mnie wywieźć na zakupy - KUP SOBIE KURTKĘ! Szkoda mi kasy i raczej nie będę inwestować, ale on się uparł. Dzisiaj chciał mnie już zostawić w galerii, ale broniłam się stanowczo. Stwierdził, że jutro mu się nie wykręcę...

wczorajszy dzień - tragedia! myślałam, że pozabijam wszystkich i wszystko! Zaczęło się od powrotu mego synka ze szkoły z ...uwagą:wściekła/y:. Poza tym zjadł nową gumkę do wymazywalnego długopisu (oni innymi jeszcze nie mogą pisać). Potem było tylko gorzej. Moja paczka z allegro (wysłana kurierem w zeszłą środę) jeszcze nie dotarła. Zadzwoniłam do tej firmy przewozowej i pani stwierdziła, że ojej gdzieś się zapodziała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i że powinna już w piątek być u mnie. Ona ją odnajdzie i do mnie zadzwoni:angry::angry::angry:. Wartość paczki to 160 zł!!! kur***ica mnie chwyci normalnie. Inna pani z allegro (zakupiłam chustę już w poniedziałek) paczka priorytetowa zapłacona - chusty brak. Wysłałam jej maila i odpisała, że producent miał opóźnienie i chusta dotarła do nich dzisiaj i wyśle ją rano, dołoży jakiś gratis:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:. Przecież mogła mi tego maila wysłać szybciej!!!!!!!!!!!!!!

idę po kawkę:tak:

reklama
Tunia - zaswidczenie nie musi byc jakies specjalne. ale musi byc wlasnie opinia lekarza czyli np. ze opisana wada jest przeciwskazaniem do porodu SN. jak moj gin wyslal mnie do kardiologa na konsultacje, to prosil wlasnie o dopisanie takiej opinii na koncu. wiec mysle, ze to jest potrzebne, bo skad niby gin na porodwce ma wiedziec, czy wada opisana prze Twoja okulistke jest przeciwskazaniem czy nie :baffled: a najlepiej to pogadaj z tym ginem, co ma Ci cc robic ...

olcia - jak to zjadl gumke???? :szok:

u nas tez zimno, a ja z kolei nie mam butow normalnych, tylko kozaczki na obcasie ... musze sie rozejrzec za jakimis na plaskim, cieplymi - potem mi sie przydadza na spcery z Alicja. kurtki to akurat mam - jedna moja taka luzniejsza sportowa, a druga mama mi pozyczyla.

ja dzis jade do przychodni sie klocic, bo czekam juz 10 dni na wyniki toksoplazmozy :angry::wściekła/y:

olcia spokojnie, ważne żeby paczki doszły, choć wiem, wkurzające to jest, że się trzeba o swoje zakupy upominać

elena ja jestem wkurzona, bo baba kwestionuje to co słyszałam przez ostatnie lata na temat moich oczu, do tego wpisuje na zaświadczeniu ilość dioptrii z okularów, które nosze, a nie wadę rzeczywistą, którą wczoraj niby zdiagnozowała

chyba pójdę dziś do innej, nic nie będę mówić, powiem, że mi papier dla gina jest potrzebny na temat wady jaką mam i zobaczymy

tylko, że to jest kolejna kasa, jak ta dziś mnie inaczej zdiagnozuje to pójdę do tej co wczoraj niech mi kasę oddaje

w ogóle brzuch mnie dziś boli jakbym okres miała, dziwne, nie bolał mnie tak jeszcze

heeh Olcia widzę że nie jestem sama z moimi problemami allegrowymi:) w każdym razie ja zamóiłąm sobie sódnicę i czekam teraz na nia:) ale obawiam się że przyjdzie za szybko i nie bede miala na co ponarzekaća:):)

Tunia, nie kumam tej baby w ogóle... co jej szkodziło wypisać to zaświadczenie inaczej??Odpowiendnio dla Ciebie?? no nie kumam, spróboj gdzieś indziej jeszcze, jak ci się nie uda załatwić to nied płać za wizytę tylko wyjdź obrażona z gabinetu):)

czesc laseczki:-D
moja córunia wczoraj tak szalała, że o 19 moje nerwy nie wytrzymały i dostała nakaz siedzenie w ciszy na sofie. Po 30 minutach cichej zabawy jej się z znudziło i powiedziała, ze chce isc spać. Uff...:zawstydzona/y: o 20 spała, a dzis nie mogłam jej dobudzic o 7.40 do przedszkola więc została w domu. Nawet dobrze, bo wieje dzisiaj i pada, w dodatku "czarny socjal" dziś walczy ze strajkującymi, aby rząd się nie ugiął i przyjął ustawę o podniesieniu wieku emerytalnego do 67 lat. Już na przeciwko nas wybili szybe na przystanku, takie drące się gówniarstwo...:angry::crazy:

a teraz buźki od Wikunii:
:wściekła/y::szok::happy::nerd::sorry2::cool::sorry::eek::confused2::frown::yes::wink::oo::oo2::elvis::huh::hmm::realmad::rofl:

asja ale ja nie wiem jak się potoczy poród...Mam duże szanse na sn ale, jestem w "grupie ryzyka" i jak tylko cos będzie nie tak to pod nóż...Mam stan po cc i dlatego tak kolo mnie latali..Ale mam ndzieje, ze jak teraz skurcze były od brzucha to tak zostanie...bo od krzyza to masakra...No ale dowiedziałam się, ze musze się pozbyc obrączki bo inaczej oni sie jej pozbędą....Przetną nozycami i po obrączce....Kurcze chyba mnie jubiler czeka...
ja zdjęłam do samolotu i już nie zakładałam, bo to czasami w jedna noc moga napuchnąć palce.:baffled: W pierwszej ciąży mi nie spuchły i zdjęłam krótko przed porodem, bo wszyscy mnie już straszyli, a teraz juz raz latem mi spuchły tak gwałtownie, że miałam problem nawet z pomocą oliwki.:szok:

phii czuje sie odizolowana :PP
ja również....:sorry2:

Hej laseczki:)

Tunia moje zaświadczenie to świesteczek może 10x13 cm może mniejszy,z wydrukowanym napisem "ZAŚWIADCZENIE", na takim samym świstku moja gin wypisywała mi zaświadczenie dla pracodawcy że jestem w ciąży, i zaświadczenie że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia.Okulistka napisała na nim oprócz moich danych, że mam b.dużą krótkowzroczność + w nawiasie moją wadę, i włąśnie tą adnotację że przeciwwskazany poród siłami natury. Tyle:)

Albo lepiej:) zbierzmy się wszystkie i spotkajmy u Salomii:D:D
a nie można by się spotkać w Poznaniu?? :-p do Norwegii bym się chętnie przejechała ponownie, ale to jednak drugi koniec Europy. A Poznań w połowie drogi Norwegia-Francja:-D Poznanianki proszę o poparcie!!:tak:

Tunia - druk jest nie ważny - ja do lotu miałam jakiś mały świstek, wązne co tam jest napisane, data, podpis i pieczęć lekarza.

a nie można by się spotkać w Poznaniu?? :-p do Norwegii bym się chętnie przejechała ponownie, ale to jednak drugi koniec Europy. A Poznań w połowie drogi Norwegia-Francja:-D Poznanianki proszę o poparcie!!:tak:

Popieram jako poznanianka :-D
Ja jestem bez prawa jazdy i niejezdzaca za bardzo wiec u mnie w ogole tylko Poznan wchodzi w gre :) Chetnie sie spotkam ^^ Choc Norwegia brzmi pieknie - nie powiem... ;-)

gufi moje dziecię namiętnie obgryza kredki i gumki z ołówków. Ten długopis wymazywany ma właśnie gumkę tak jak ołówek i w poniedziałek dałam mu nowy, a wczoraj już gumki nie było:///

tunia albo niech ta Twoje lekarka przyśle Tobie Twoją kartę i pójdź z tą kartą do tej lekarki.

co do spotkania, to ja bardzo chętnie. Zapraszam Was do Bydzi:))) W sumie to jest po drodze i z Wrocławia i z Warszawy, Gdańsk niedaleko, do Poznania bliziutko:)))

reklama
Cześć brzuchate stworki;-)

Mnie jednak rozłożyło, wczoraj wieczorem już dogorywałam, oczywiście rzuciło mi się na moje ukochane zatoki więc głowę to myślałam że mi rozsadzi. M zakupił w aptece pare rzeczy i Apap w razie czego też(gorączki i silnego bólu), mam tez ten syrop *spam*, spałam dzić do 10.30:szok: ale za to noc masakryczna, myslałam że się uduszę, wszystko mi drętwiało i bolało, i rekord w sikaniu, już naweyt nie liczyłam...chyba najgorsza nocka dotychczas...:-(Dziś nawet po Wiktora do przedszkola nie jadę, mój tato ma go odebrać a potem M podjechać po pracy po niego. Ja dziś leżakuję ale i tak przecie z psem muszę iśc na dwór w okolicach 13:sorry2:

Tunia zdecydowanie idź do innego okulity, ja pamiętam (bo tez mam krótkowzroczność ale niedużą,)przed porodem byłam u okulisty w przychodni na NFZ i po badaniu ta do mnie leci z pytanie - jak chce pani urodzić? SN czy CC?:szok: babka miała luz jakiś włonczony - ja do niej że SN - no więc skrobneła na kartce że nie ma p/wskazań do SN, a jakbym powiedziała że chce CC to by napisała co trzeba, niezła nie:-p

missiiss oczywiście że jestem chętna na spotkanko z wrocławiankami:-p te lody w galerii czy jakiś obiadek brzmią jak propozycja nie do odrzucenia:-D tylko teraz poczekajcie aż się wykaraskam z chorubska:zawstydzona/y:, zaplanujmy wstępnie sobie przyszły tydzień:) mi pasuja godziny dopołudniowe bo potem muszę jechać po Wiktora do przedszkola. A ty missiiss tam na Prusa mieszkasz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry