• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Muszę tu napisać bo mnie coś trafia jak słyszę co mówią o metodzie in vitro :angry: Właśnie jakiś dziennikarz porównał osoby dokonujące zabiegu do nazistów zabijających żydów :crazy:
Jestem osobą wierzącą, całe życie staram się postępować dobrze, chodzę do kościoła, modlę się codziennie ale jeśli chcą mnie wyrzucić z kościoła za in vitro to proszę bardzo. NIKT nie ma prawa wyrzucić mnie z kościoła a Boga znajdę wszędzie - pod kamieniem, w domu, na drzewie czy na plaży. Moja sąsiadka po 10 latach starań, sprzedaniu wszystkich wartościowych rzeczy ma dziecko - przepiękną córeczkę. Nikt mi nie wmówi, że in vitro to zło!
Grrrr ale jestem zła jak słucham co oni mówią :angry:

reklama
sarka tak na prusa :) bardzo9 chetnie pasi mi przyszly tydzien i godziny do poludnia bo ja taxi bede dojezdzac bo nie dam rady czlapac na nogach mam lezec a nie sie szwendac ale spotaknia sobie nie odmowie :) mam ochote na wielkie lody z owocami mniam:) sarka to odnosnie konkretnego dnia co i jak to na watku spotkajmy sie bo tutaj zeby nie mieszac :)

co do invitro to sie nie wypowiadam bo mnie krew zalewa jak slysze jak ktos kto nie ma zielonego pojecia o problemach z ciaza i z tym by miec dzidzia wypowiada sie negatywnie na takie tematy ... tyle dszieci sie rodzi.... 13 tys to malo w ciagu roku ?? a tak narzekaja ze dzieci nie ma i jeszcze chca zmniejszyc o ta ilosc dzieci palanty...

Ostatnia edycja:
Wiolcia mnie też szlag trafia jak ich słuchałam, zresztą już od dawna mam wyrobione zdanie, że kościół do takich spraw nie powinien się wtrącać

pamiętam jak Komorowski w debacie z Kaczyńskim powiedział, że jest katolikiem i wierzy w Boga, ale też ma 6 dzieci i wie jakie szczeście daje dziecko i nie będzie odmawiał małżeństwom prawa do takiego szczęścia
ciekawe czy mu się poglądy nie zmieniły

inna sprawa, że in vitro i tak jest dla wybranych, bo dla tych bogatych,

moja siostra robi doktorat z biotechnologii i jest wierząca i mówi, że to jest szczyt wszystkiego, że kościół się wtrąca do tego, że nie mają pojęcia jak to wygląda bo tego nie widzieli

a z drugiej strony są ankiety i badania pokazujące, że duży procent księży byłby za zniesieniem celibatu i możliwości ożenku i posiadania dzieci, co lepsze, okazuje się, że kolejny procent księży ma w tajemnicy na boku kochanki i nawet dzieci

myślę, że współczesny kościół to instytucja która wojuje przykazaniami i pismem świętym, krzyczy z ambony o wykluczeniu z kościoła i smażeniu się w piekle, a nie szuka zrozumienia i sposobu dotarcia do wiernych

poza tym powinno się rozdzielić kościół od Państwa, kościół nie powinien mieć wpływu na decyzje polityczne, do tego strasząc ekskomuniką

zwłaszcza, że i tak Ci, których stać na in vitro będą to robić czymkolwiek kościół by im groził

a ja dziś w planach prasowanie dzieciowegp prania, same bodziaki prawie haha i pajace.

jestem dziś przedostatni dzień na stażu, może jutro będę miała urlop. a może przyjdę na kilka godzin posiedzieć przy biurku. :]

Mnie mój fantastyczny mąż dziś obudził przed 4, bo mu za głośno chrapałam [w ciązy faktycznie jakoś głośniej oddycham, i jeszcze mamy suche poiwetrze w sypialni, mimo zakręconych grzejników], to sobie znalazł sposób i mnie kołdrą przykrywa, że nie mam czym oddychać. Wstałam więc i poszłam na kanapę, bo już usnąć nie mogłam :/ A przed tv się jakoś szybciej zasypia. Dziś się chyba wogóle rozłożę na kanapie, żeby móc chrapać do woli :-D

Kość ogonowa mnie tez pobolewa. Najgorzej jak siadam rano i zakładam buty. yhy

Cześć dziewczynki,ja nadal chora i umieram z powodu duszącego kaszlu:-(

Ja jestem zdania że kościół powinien sobie odpuścić takie sprawy,i tak się dorabiają na nieszczęściu innych. In vitro to cud nauki który zapewnia szczęście wielu ludziom i tak powinno zostać,tylko moim zdaniem powinno być chociaż częściowo refundowane.

Też bym się musiała zabrać za pranko dzieciowe ale jakoś nie mam weny narazie,najlepiej bym się położyła i spała,ta choroba mnie wykończy:-(

Ostatnia edycja:
Dlatego ja wierzę w Boga a nie w Kościół! nie chce tu się wypowiadac bo znów temat rzeka,...mój kolega ma brata księdza i pisać nie będę jakie życie prowadzą poza kościołem, co wyprawiają na wakacjach (oczywiście jadą po cywilu) itp....eeech szkoda gadać;p
Ksiądz to teraz bardzo często dobrze płatny zawód! No i największy wśród nich jest odsetek homoseksualistów. Nie chce obrażać, po prostu takie sa fakty a że trafi się czasem prawdziwy ksiądz z powołania to oczywiste!

missiiss no to gut!....nie wiedziałam że jest nowy watek;)

reklama
a nie można by się spotkać w Poznaniu?? :-p do Norwegii bym się chętnie przejechała ponownie, ale to jednak drugi koniec Europy. A Poznań w połowie drogi Norwegia-Francja:-D Poznanianki proszę o poparcie!!:tak:

popieram :D
chociaż ja nawet na spotkanie we wrocławiu też bym mogła jechać ale póki co nie da rady - mąż by mnie zabił jak by usłyszał, że chce jechać do Wrocławia z moimi zawrotami głowy w ostatnich dniach - a szkoda.

ale zaczęłyście temat. ja tam jestem też za in vitro i jak się kościołowi to nie podoba to trudno. przecież to daje ludziom tyle szczęścia...

mi to się znowu w głowie kręci i ciężko mi się oddycha. no masakra. ale byłam odebrać wyniki i są ok :)

Tunia a nie możecie np. jakiegoś lepszego okulisty w innym mieście gdzieś w pobliżu poszukać? bo ja np. do gina chodzę w naszej mieścinie, do endokrynologa w Poznaniu a okulistkę bardzo dobrą mam w całkiem inną stronę, 20 km ode mnie i jest naprawdę super.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry