• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć kobiety :)

Przyłączam się do rozmowy.

Jako że jestem tu nowa, może Wam się ciut określę.

Kasia jestem :P

Przewidziany termin mam na 19.12.2010
imię: Zuźka !

ogólnie na +kg 4
nie wyglądam jak ciążowa co mówi każdy, ciut mnie to drażni :)

Przechodzę bardo ciężki okres w życiu, gdyby nie córeczka której nie mogę się doczekać chyba byłabym na skraju załamania, ale szkoda gadać, lepiej cieszyć się chwilą.

reklama
Izu bądź twarda i nie popuść tym idiotą z Carrefoura! A co do kas pierwszeństwa to też mnie szlak trafia - albo zamknięta albo nie zwracają uwagi na "pierwszeństwo". Nie wem po co je wogóle robią! taka kasa powinna być otwarta cały czas i tylko osoby z pierwszeństwem obsługiwać.
CandyC czytałam twoją historię i jest mi ona bardzo bliska bo o mały włos skończyłabym sama. Nie jest powiedziane że to jeszcze się nie stanie także wiem co czujesz i jestem z tobą całym sercem! Pisz kochana jak tylko będziesz chciała, jesli masz ochotę się wygadać. Gratuluję córeczki!:-) Jeszcze troszkę i będziesz miała fantastyczną towarzyszkę - małą gwiazdę a może małą akrobatkę?

hehe ale mnie dziewuszki rozbawilyscie z tym czajeniem sie ewwe za drzewami hehe :) az mis ie humnor poprawil bo jak wiadomo moja wyobraznia zaczela dzialac :D :P

ewwe masz racje jak bedzie chcial zdradzic to zdradzi a ja wiem ze moze troche przesadzam ale znajac nasze cale perypetie to mu nie ufam chyba tylko ciutke... ehhh ale w kazdym badz razie klamstwo tak czy i naczej i tak kiedys by wyszlo no nie?? no ale ok jjuz nie mysle negatywnie choc pewnie znajac siebie jak bedzie na wyjezdzie nie bedzie mi sie chcialo nawet odebrac tel od niego bo bedezla... bbrrr

ej i co z tym spotkaniem we wro ?? zadna wroclawianka i z okolic nie jest chetna ?? jakies lody w jakiejs galerii albo cus?? ej no laski !! wpadnie kilka brzuchatych i bedzie sie rozpychac po korytarzu i w lodziarni ;P

Witaj Wiolcia_6, dziękuje bardzo i witam Ciebie również miło.

Moja sprawa jest bardzo świeża, ciężko, ale nie tak jak myślałam, że będzie ciężko.
Pryzmat postępowań mojego ex mówi mi, że za kimś takim nawet nie wypada tęsknić.
Dziękuje mojej rodzinie za wsparcie, bliskość i chęć pomocy bez nic nie dałabym rady na pewno !

Witam
Ale się rozpisałyście hi hi ledwo nadrobiłam. Ja umieram,chyba będę miała jakieś zakwasy przez ten kaszel,bo wszystko mnie boli od niego a co wykaszleć sie nie mogę to moje buu:-(

Missiiss ty się nie stresuj że cię mężu zdradzi bo to najmniejszego sensu nie ma,jakby chciał to by dawno zdradził. Ostatnio miałam rozmowe na ten temat z moim i powiedział mi "wprawdzie jesteś cięższa o 15 kilo,nie mieścisz się w sexi bieliznę ale nosisz mojego szkraba pod sercem,więc jak mógłbym myśleć o innych" niepowiem miłe to było hi hi:-)Choć ja ostatnio czuję się jak słonica w ciąży to widać że faceci jednak myślą głową i czują sercem.

Izu ale dzień miałaś nie do pozazdroszczenia. Ale niestety trzeba się przyzwyczaić że ludzie mają gdzieś kobiety w ciąży. Ostatnio miałam sytuację że stałam do kasy pierwszeństwa a przedemną małżeństwo z całym wózkiem zakupów wypełnionym po brzegi. Burknełam że to jest właśnie polska kasa pierwszeństwa i co słyszę,druga pani co gumy akurat wykładała powiedziała"a pani myśli że ta kasa to tylko dla pani i że będzie pusta stała a pani przy kasie wypłate za darmo dostawała" no toć to szok normalnie jacy ludzie są bezczelni. Życzyłam babce ciąży w niedługiej przyszłości i nieżyczliwości ludzi!!!! Wredna jestem hi hi:-)

Tunia ty lepiej kochanie do innego okulisty się udaj bo ta to jakaś chyba nie w temacie i do tego jeszcze niepotrzebnie cię denerwuje. Skąd się biorą ci lekarze od siedmiu boleści. Masakra. Ja mam dobry wzrok a nieraz mam te welonki(takie białe smugi przez które nic nie widać) jak to nazwałaś i byłam z tym u okulisty,powiedział że to zwiększone ciśnienie. A na moje poród sn to parcie,a parcie to zwiększone ciśnienie,a zwiększone ciśnienie to możliwość pęknięcia naczynka i co za tym idzie pogorszenie lub utrata wzroku. buu

Bodzinka witaj spowrotem,cieszę się że w dwupaku i że małemu się aż tak nie śpieszyło. Jak usłyszałam że w szpitalu jestes to zdałam sobie sprawe że tak naprawdę to już bardzo nnnniedługo!!!!

CandyC witam cię serdecznie. Ja Oliwkę sama rodziłam bo mnie ex zostawił. Teraz już jestem szczęśliwą mężatką i cieszę się że tak się to wszystko potoczyło i że nie muszę siebie i małej męczyć towarzystwem mojego ex. Niedługo Zuzię bedziesz tulić do piersi:-)najwspanialsze uczucie:-)

Ostatnia edycja:
Dzieki kochane za kciuki. Na szczęscie wszystko ok na usg, ale lekarz powiedział, że dziecko będzie duże ( po tatusiu :P ) i znów termin mi się przesunął tym razem na 23 grudnia i już mój mąż wymyślił, że Wigilię w domu spędzimy a nie u rodziców. Chyba oszalał- to są moje ukochane święta i nie będę siedziała sama w domu z torbą do szpitala tylko zamierzam do tego wszystkiego podejść normalnie i jak się zacznie to pojechać do szpitala. Przecież nie urodzę w 5 min. No chyba, że nie dotrwam do Wigilii I Aleksander uzna, że zrobi najlepszy prezent gwiazdowy całej rodzince :P
P.S. Obrona na 4 ale i tak było fajnie :)

Hej

Nadrabialam troche znowu :)

Witam grudnióweczki :)

Ja również spodziewam się córeczki w grudniu, dokładnie dn. 19 grudnia

Od 3dni jestem samotną przyszłą mamą.

Pozdrawiam.

Witaj :) Gratuluje coreczki - sama tez czekam na coreczke :) Udzielaj sie jak najczesciej :)

byłam u okulisty, dostałam zaświadczenie o wadzie wzroku i tyle,
babka powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak okulistyczne wskazanie do cc i że okulista nie może wystawić takiego zaświadczenia i że o cięciu decyduje ginekolog

Ja rozumuje tak, ze okulista moze ci napisac ze sa przeciwskazania i na tej podstawie gin cie skieruje na cc.
Ja pojde do mojego neurologa z prosba o takie zaswiadczenie niedlugo. W sensie zeby ozekl czy sa przeciwskazania czy nie...

missiiss ja to wychodzę z założenia że jak ma zdradzić to i tak zdradzi - i wcale nie będzie musiał na integracji tego czynu dokonać - droga do sklepu po mleko wystarczy:) ehhh też się czasem wkurzam na cały świat jak gdzieś dłużej beze mnie zabaluje, ale nie ma co schizować... ale w razie co mów:D będę w gotowości żeby śledzić:)

missiiss jak cie ma zdadzic to zdradzi - jak nie to nie. Chyba trzeba zaufac a nie stresowac sie na zapas. A w ogole to czytajac pomysl na sledzenie ewwe wyobrazilam sobie stado ciezarnych chodzacych za twoim mezem i ukrywajacych sie za murkami, kolumnami. Cos jak szpieg z krainy deszczowcow ;p

Później poszłam na zakupy do Carefura... i jak nigdy nie kupowałam mięsa w hipermarketach to dzisiaj sobie pomyślałam, że już mi się nie chce lecieć do mięsnego i kupię to z hipermarketu... (chciałam zrobić udka wg przepisu Anki) Podeszłam do sprzedawcy i się pytam czy to mięsne jest aby dobre i czy mi je poleca. A ten bez mrugnięcia oka mi mówi że tak tak. Więc wzięłam 4 udka... przychodzę do domy, otwieram woreczek, powąchałam i pomyślałam hmmm z mięsnego jakoś inaczej pachną ae dłam im szansę i je upiekłam ale jak już zaczęły się piec to poczułam większy smrodzik.... normalnie pomyślałam, że ich zakatrupię!
Wkurzona poszłam z powrotem do Carrefura i podeszłam do tego sprzedawcy i powiedziałam mu, że te udka co mi sprzedał to bym psu nie dała i jak oni mają czelność sprzedawać zepsute mięso! A on do mnie, że ja mogłam je powąchać jak je kupiwałam. No co za bezczelny człowiek. To mu powiedziałam, że chce rozmawiać z kierownikiem a ten mi powiedział, że nie ma. To go poprosiłam o kontakt do niego, ale też mi nie chciał dać. Teraz zastanawiam się czy nie wysmarować maila do siedziby. W dodatku, rozumiem żeby mi wpakował jakieś mięso stare, ale ja się go pytałam czy ono jest świeże... i w ogóle... kobiecie w ciąży? jak można jej wcisnąć smrodliwe jedzenie. w głowie się nie mieści jaka panuje znieczulica....
... o ciągłych kolejkach w hiper do kas z pierwszeństwem to już nie wspomnę... nie wiem po co oni te kasy zrobili chyba tylko żeby mogli przyczepić sobie te tabliczki. bo kompletnie nikt a nikt nie reaguje. Brzuch mi widać od co najmniej 3 miesięcy, a jednie raz pani na poczcie mnie przepuściła mimo moich oporów.

Wspolczuje dnia! Sama bym chyba na koncu juz darla sie na wszystko po takich wypadkach. Mi ostatnio w miesnym sprzedali nie za swieze mieso. Ja juz zaczynam watpic, czy dla ludzi w ogole liczy sie, ze ktos jest w ciazy? Przepychaja sie, potracaja, sprzedaja zle towary... U lekarza rodzinnego mam nadal problemy zeby sie umowic i czekam w kolejce zawsze. Nikt sie nie przejmuje...

Ale moze nie dołujmy sie. Bedzie dobrze - a niedlugo nasze dzieci bedziemy trzymac juz na rekach.

Mówie Dzień Doberek i witam nową mamuske.
Oczywiscie 6 rano leki....A zaraz potem moje dziecię stwało sprawdzić, czy jestem wiec chyba tesknił.
Ja wiem, ze oni daliby rade sami bo juz ich zostawiłam i byłam w szpitalu 4 tygodnie.Tylko teraz było ciezej bo mały potrafił przez tel płakac i pytać czy do niego wróce...Zabroniłam takich telefonów...Fuj co za ohydne uczucie po tym leku...
Lwiczka no na szcęście się mu odmieniło...Oj klapańca dostanie na powitanie swiata.A skakali tam koło mnie..Na kazdej wizycie zaznaczane, że stan po cc. Dowiedziałam się, że tak praktycznie nic do porodu nie potrzebuje bo wszystko daja ale i tak co swoje, to swoje...Dla Dzidzi tez nawet pieluszki dają, ubranka..Jedyne co mi się średnio spodobało to, że dziewczyny do cc muszą mieć własne mleko...Mam nadzieje, ze nie jadą na butelkach..Rozumiem, że jakby co to trzeba dokarmić ale mam nadzieje, że maja inne spospoby...

reklama
Hejka!
Ale mnie wszystko boli po wczorajszym mega sprzątaniu. Dzisiaj leniuchowanie:-).

Witam nową grudniówkę!;-)

Doczytam inne wątki i idę odpoczywać, krocze mnie rwie niemiłosiernie:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry