• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

olkale moje kegla na pewno sa oslabione, probowalam zatrzymac strumien moczu pod prysznicem i tylko udalo mi sie zmniejszyc strumien moczu haha
do tego lechtaczka mnie boli. myslalam ze to cewka moczowa [bo mialam kolo niej szef po porodzie wstawiony] a to jednak lechtaczka :szok:

nie nadrabiam was nawet.

nocke mialam dzis z mala z glowy. tak ja brzuch bolal ze plakala cala noc. Dzis zaopatrzylismy sie juz w czopki. zobaczymy, bo masaze i krople pomagaja na krotko.

reklama
no wiecie co?-byłam dzisiaj w sklepie dziecięcym i mówie do sprzedawczyni że body na 56 poproszę, a ta patrzy na mnie z rozczuleniem i pyta mnie czy już wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka :( więc mówię że wiadomo bo w domu czeka. Strasznie się zmieszała.
Ja wiem że nie mam figury modelki ale może bez przesady!!!

no wiecie co?-byłam dzisiaj w sklepie dziecięcym i mówie do sprzedawczyni że body na 56 poproszę, a ta patrzy na mnie z rozczuleniem i pyta mnie czy już wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka :( więc mówię że wiadomo bo w domu czeka. Strasznie się zmieszała.
:-D.....pewnie myślała i zdziwiła się że JUŻ kupujesz hehe;-)

z keglami o matulu całe szczęście problemów nie mam....to chyba po prostu trzeba teraz ćwiczyć skoro taki problem się pojawił, pewnie z czasem będzie Wam lepiej:tak:

macie czasem wrażenie jakiejść rewolucji w brzuchu, jakiś skurczy, pobolewań, tak jakby wszystko a głównie jelita powracały na swoje miejsce:baffled:?

moja pchełka śpi, kapieli dziś nie bedzie, tata z małym pojechali do teściowej i sama się za tą całą imprezkę nie zabieram, umyję tylko bużkę i pupsko jak się obudzi

:-D:-D:-D to ja tak miałam po ciąży z Matim jak poszłam kupować wózek. Babka się mnie pyta na kiedy mam termin:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: też byłam wściekła!

U mnie z Keglem i trzymaniem moczu też raczej problemów nie ma, ale po porodzie miałam wrażenie, że jelita i wszystkie wnętrzności mi się pogubiły i szukają właściwego miejsca.

A małą już też zostawiałam. Najpierw na momencik - na zakupy w sklepie pod domem - z tatusiem, a ostatnio z moja mamą, żeby do kina pojechać. A w niedzielę znów mała zostanie pod opieką babci - tym razem drugiej - bo idziemy do teatru. Za każdym razem stresuję się tylko tym, czy mleka wystarczy, bo nie wiem, ile ona wypija.

to ja oliwkę zostawiłam już 2 razy na zakupy przedświąteczne. Miała wtedy koło 4 tygodni. Powiem szczerze, że mimo, że była pod bardzo dobrą opieką moich rodziców, mimo, że odciągnęłam mleko i zostawiłam dodatkowo herbatkę to i tak zakupy dalekie były od komfortu...strasznie się spieszyłam i nie mogłam się na niczym skoncentrować.

Mnie też strasznie po porodzie bolały jelita i inne flaczki:) teraz już jest ok.

sarka - mnie tez sie przewalaja flaczki jakos ;) teraz juz coraz mniej, ale czasem mnie jakis taki skurcz zlapie ... zazdroszcze, ze spisz w czasie nocnego karmienia. ja nie za bardzo moge jakos - mala kilka razy mi sie zadlawila przy cycu i teraz czuwam

olkale - ja mam hemoroidy po ciazy. dostalam na to przy wypisie czopki, ale jakos jeszcze nie stosowalam.

Alicja zasnela - byle na dobre. ide sie szybko umyc i SPAC!!!

Mój synek wczoraj odwalił niezły numer. Myłam go wczoraj pod kranem i nasikał mi do zlewu. Mały sikun. zanim założę nowego pampersa to juz zdąży nasikać.
Wogle to umówiłam USG bioderek na 9 lutego. Nowe obowiązki. ;)
Chłopak sie dzisiaj obraził, że dziecko nie chcę dać sla synka jego nazwiska, a także za to, że nie chcę się z nim chajtać. Skoro nie można na niego liczyć, nie dotrzymuje słowa i nie zapewnia mi poczucia bezpieczeństwa to ja dziękuję za takie małżeństwo. Nie mam zamiaru pluć se w brodę.

Aluśka fajnie, że już jesteście w domu.

Elena madre slowa:tak:
Dzien dobry:-)
Ja juz od kilku dni mam zapalenie piersi i nie przechodzi tak wiec nie obedzie sie bez antybiotykow:-(Obejrzalam dzisiaj fajny material, moze sie ktorejs przyda Zapalenie piersi | wideo
Co do kegla to u mnie po porodzie byla katastrofa bo w ogole nic nie umialam utrzymac, ani kropli:no: i tak przez kilka dni ale juz jest na szczescie lepiej:tak:

reklama
dzień dobry!
u nas nocka do du.. zirytowałam się strasznie, chyba kryzys miałam i dałam małego mężowi, powiedziałam, żeby się rządzili sami bo ja odpadam. I odpadłam. To jest plus butli:-D
Trochę się wsypałam i lepszy humor.
A jeszcze wczoraj ciśnienie mi skoczyło i dołek, bo jeśli tak będzie to do lekarza i leki do końca życia. Shit. Powinnam iśc od razu do lekarza, ale dziś święto i mam nadzieję, że ureguluje się to wszystko do końca połogu.
Jesli chodzi o mięśnie kegla, to ja nie mam problemu, ale dlatego, że cc miałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry