• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

agaj - może plantex spróbuj podać? choć pewnie ten sab lepszy, tak słyszałam. Może przejdź się do lekarza z dzieckiem? Bo tak jak piszesz, to wykończyć się idzie, tyle godzin płaczu i nie wiadomo jak pomóc... aha, pamiętam, że tu na forum ktoś podawał linka do takiego materiału na youtube gdzie pan uspokajał dziecko jakoś tak na ramieniu...:eek: nie wiem, czy kojarzysz,trochę niezbornie to opisałam:sorry:
lwiczko bardzo Ci współczuję, że nie masz wsparcia ze strony faceta...ehh takie słowa są naprawdę bolesne i okrutne:no: powiedz mu, że z Ciebie o niebo lepsza matka niż z niego ojciec.

dziewczyny, przepraszam, że zaśmiecam w tym wątku - ale zrobiło mi się coś takiego dziwnego, że pod Waszymi postami mam tylko "cytuj" a nie mam żadnej pozostałej opcji jak np "dzięki" itp. Nie wiecie czemu???

reklama
bobotic tanszy a ma ten sam sklad co sab simpleks :]

lwiczkaszkoda ze Ł tak sie zachowuje.

mnie dobijaja teksty tescia - co wy chcecie takie grzeczne dziecko macie - a jak nie spallam z nia w nocy to niewazne grrrrrrr

lwiczka - trzymaj sie kochana! Dzieci sa wazniejsze niż faceci, szczególnie takie malutkie! mnie rozczula, jak Adaśko patrzy na nas, usmiecha się, zagaduje... i w nocy jak mu się włacza zabawa to sobie myślę, że w końcu i tak zasnie, a taki jest słodki... ale kilka razy wymiękłam i Marcin dostał mełego na ręce, a ja głowa do poduszki. On wtsaje rano do pracy, ale ja zostaje z dwójką w domu, wiec nie wydaje mi się, aby nie należało mi sie chodciaz 3-4 godziny snu.
jedna noc byla masakra, bo młody darł się kiedy tylko go połozyłam. Marcin wkoncu z taka rezygnacje "No Myszka, nie możesz go jakos uspokoić?" ja wtedy wybuchłam!! i sie wydarłam - nie umiem, sam spróbuj! i tyle, głowa do poduszki, a on sie męczył przez 2 godziny, do kolejnego karmienia.

lwiczka - wspolczuje ...

ja dzis tez MAMA ZOMBI. Alicja miala problemy z brzuszkiem i budzila sie co 45 min ... pospalam dopiero od 5.30 do 9.00 ...

no i mam taki problem z Alicja - ona jak boli ja brzuch albo chce isc spac, to ma odruch jak do szukania cycka. ja oczywiscie nie mam pojecia, czy naprawde jest glodna czy nie. np. dalam jej piers godzine temu, potem troche miala aktywnosci i po godzinie znowu buczy. no to dalam jej druga piers - possala 5 min, puscila i jak ja wzielam do odbijania, to normalnie chlusnela na mnie mlekiem. normalnie cala mokra bylam. czyli ze sie przejadla??? moze wprowadzic restrykcyjne przerwy co 2 godz???

witajcie
wczoraj zasnelam razem z Paulinka prawie-bo Ala sie ozywila po tym jak cale popoludnie przespala. spiewalam jej kolede a ta machala raczkami i nozkami-i w pewnym momencie sama sie ta koleda uspilam.
nakarmiłam mała, wzielam na grypa tablete wit C i poszlam spac-wypocilam sie jak szalona ale dzisiaj zdrowa prawie-a wczoraj rozbieralo mnie totalnie i bolalo mnie wszystko.
Moj M jest kochany-bo ja pospalam a on mial dyzur przy Ali i mi ja tylko do cyca podawal. a jutro obiecal urwac sie z pracy i bede mogla pojsc na zakupy-to bedzie 1 raz jak Ale sama zostawie.
sun nie lam sie-głupia siksa i tyle;)
lwiczka-musisz pogadac z malzonem bo bez przesady
elena-wg mnie nie musi byc nazwisko meza zebys miala alimenty
agaj wspolczuje bo wiem co to znaczy kolki i te sprawy i obawiam sie ze to po prostu musi minac-a co do odbicia to musisz znalezc sposob bo dziecko powinno odbic po kazdym jedzeniu, sprobuj po jedzeniu przechylic dzidzie troszke do tyłu i w dół.
a na brzuch to kładz jak najczesciej bo to pomaga
acha i hemoroidy i ja dostałam-wylazły mi przy pierwszej twardej kupie po porodzie-ale mi bardzo pomaga maść AVENOC-homeopat bez recepty. Nie wiem jak działają czopki ale mi ta masc pomaga- Podobno mozna tez robic nasiadówki w naparze z kory dębu bo ona obkurczająco działa
a co do MAM ZOMBIE to czytalam wczoraj kawał dla nas:

Ulubiona piosenka swieżo upieczonych rodziców??????
CICHA NOC!!!!!!!!!!! :D
no i mamy nowe swieto-wg mnie glupota bo ja wolałabym wolne np w wielki piatek przed Wielkanocą-to wieksze swieta-a 3 króli to tak dziwnie aż...

lwiczka spolczuje ci :( ja mojego to bym zwyzywala zaraz .... :/ na mojego na szczescie nie musze narzekac. moze nie wiem pogadaj z nim albo kaz mu sie zajmowac dzieckiem chociaz troche a jak nie postrasz ze sie do rodzicow wyniesiesz bo on ci w niczym nie pomaga. nie wiem jak pomoc zeby bylo dobrze :/ ehhh te chlopy najbardziej mnie wkurza jak mysla ze jak my siedzimy calymi dniami w domu z dzieckiem to niejestesmy zmeczone... ale moj jak raz zostal w domu caly dzien z malym i w nocy kazalam sie nim zajmowac to dopiero na drugi dzien mnie przeprosil ze pada z nog i czy ja bym sie nim zajel.a jak go zostawilam na caly dzien praawie sam na sam z malym a ja poszlam na zakupyi sie poszwedac zeby jemu troche dal popalic. no chyba ze karmisz piersia to juz troche gorzej ale moze masz odciagniete mleko w zamrazarce.... moze sprobuj tak.

agaj bidulko... moj jasiek jak ma czasem kolki ale male nie duze to marudzi ale gora 3-4 godziny i zasypia i spi te 3-4 wiec looz mi infacol pomaga tzn jemu... wytrwalosci

antylopka wlasnie si ejutro zapisze do internisty bo to strasznie meczace jest... mam nadzieje tylko ze nic mi sie tam zlego nie dzieje.

nie mam siły - jak się w najbliższym czasie porządnie nie wyśpię to długo tak nie pociągnę.
Od wczoraj się martwię boderkami Zuzki - bo teściowa mi powiedziała że fałdki na nóżkach muszą być równe - w sensie jak lustrzane odbicie i wtedy jest ok a unas wyraźnie na jednej nóżce niżej. Wizyta na 13-go... eh...
A my jutro mamy miesiąc :)

reklama
ainah jest tak często i gesto odwiedzana, że co dzwonie to ktos u niej jest... no i nic nie wiem, bo ciagle mówię, ze oddzwonie...

nie mam siły - jak się w najbliższym czasie porządnie nie wyśpię to długo tak nie pociągnę.
Od wczoraj się martwię boderkami Zuzki - bo teściowa mi powiedziała że fałdki na nóżkach muszą być równe - w sensie jak lustrzane odbicie i wtedy jest ok a unas wyraźnie na jednej nóżce niżej. Wizyta na 13-go... eh...
A my jutro mamy miesiąc :)
układaj ja na brzuszku jak najwięcej.
a gdzie idziesz na usg? znasz nazwisko lekarza?

gufi a moze ja wtedy napoj herbatka? albo woda z glukoza ale herbatka lepsza-dajecie moze swoim gripe water-wode koperkową?? fajna rzecz naturalnie slodka i dobra na brzuszkowe problemy.
na moje lepiej dac pierś niż coś "obcego". Przecież pierwsze łyki to nie treściwy pokarm, tylko właśnie do zaspokojenia pragnienia. A to obfite ulanie, skoro raz się zdarzyło, to widocznie cos jej nie przypasowało. Może się akurat odbijało, jak podnosiłaś i poleciało więcej?...

antylopka wlasnie si ejutro zapisze do internisty bo to strasznie meczace jest... mam nadzieje tylko ze nic mi sie tam zlego nie dzieje.
na moje to nie powikłanie po cc. Daj znac po jutrzejszej wizycie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry