• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Antylopka - jak na moje oko to sie po prostu przejadla ostro i dlatego tak ulala mocno. herbatki nie bede dawac, najwyzej pusta piers, zeby sprawdzic, czy chce jesc, czy tylko sie przytulic.

reklama
Cześć dziewczynki.

Długo mnie tu nie było,ale to wszystko z braku czasu i sił. Sebuś daje się we znaki,szczególnie w nocy,dziś spałam 1,5 h i jestem szczerze powiedziawszy nieprzytomna. Mały zrobił sobie z nocy dzień a w dzień spi jak zabity i nic go nie rusza,starałam się już na wszystkie sposoby pobudzać go w dzień,ale zaraz po jedzeniu zasypia jak kamień:-(
Do tego wszystkiego mam doła okropnego,bo nie mogę liczyć na niczyją pomoc,mój Ł zawsze ma jakąś wymówkę i chociaż ma na mnie opiekę to większość czasu siedzę sama z maluchami i od natłoku spraw i zajęć które muszę wykonywać płakać mi się chce. Brakuje mi godzin w dobie,dzień powinien mieć conajmniej ich 40 żebym zrobiła to co planowałam. Tak czekałam na maleństwo a teraz wyję bo nie daję rady. Wszystko jest na mojej głowie a w nocy kiedy mały płacze Ł jeszcze mnie dołuje hasłami "że jaka ze mnie matka skoro dziecka nie potrafię uspokoić"więc płaczemy sobie w nocy z małym razem.

Ale się wyżaliłam,przepraszam.

mykam bo właśnie mały domaga się cyca. Buziaczki dla wszystkich mamusi i ich pociech:biggrin2:

Tak mi przykro kochana,tulkam mocno,a mamą jesteś na pewno wspaniałą :*

Antylopka - wizyta na 13-go czyli za tydzień - lekarz to profesor Jóźwik
A my dajemy i herbatkę i wodę do przepicia.
A dzisiaj Zuzka ulała jak na filmie jak chlusła to sobie stopy opluła.
Elena podziwiam za konsekwencje
lwiczka-przecież i tak dzieci są Twoim całym światem i to jest teraz najważniejsze
agaj44-strasznie współczuję kolek i przeprawz facetem, a chociaż z eks się uspokoiło?

Wniosek o becikowe wypełnia jedna osoba czy muszę razem z mężem??

Lwiczka strasznie ci współczuję sytuacji. Bardzo to smutne jest zwłaszcza, że mąż ma (chyba) upragnionego syna. Mam nadzieje, że sie ocknie wreszcie i ruszy tyłek. A za te przykre słowa niech sie w d... pocałuje :wściekła/y: Nie martw się - dziecko ci odpłaci wielka miłościa za kazda chwilę.

wiolcia jezeli chyba jestescie z tego samego miasta czy regionu to ojciec nie musi wypelniac ze sie u siebie nie staral o becikowe a jezeli skad indziej jest to musi wypelnic ze sie nie staral o becikowe u siebie. u nas wystarczyl tylko jego podpis na tym ze sie nie staral a ten dokument juz glowny o becikowym ja wypelnialam i pod[isywalam sama. a mialam ci pisac :) twoj krzys na tym i na poprzednim zdjeciu jest bardzo podobny teraz do mojego jaska :)

antylopka tez mis ie nie wydaje zeby to po cc bylo ale martwie sie ogolnie czemu moje jelita bo chyba to one tak dziwnie reaguja juz drugi. z tym normalnie funkcjonowac sie nie da :(

zaraz chyba mojego syna wystawie przez okno aagggrrrr od 12 godziny do teraz spal moze 1,5 reszte to solidne marudzenie z miejscowym rykiem, a teraz po kapieli po butli usnal wstawilam go do lozeczka nawet nie minelo 15 min jak znow sie zaczelo.... :/ zaczyna mnie to coraz bardziej irytowac :( jeszcze ten moj brzuch glupi... i na dodatek dzisiajsza noc ja pelnie warte... wykonczyc sie idzie... choc jak czytam to wiele z was ma o wiele gorzej. mi sie strasznie marzy pojscie do pracy...

no i było ciekawie wczoraj...wieczorem wymioty po jedzeniu, zauwazyłam tez, ze mała jest rozpalona, dostała na główce i szyjce wysypke i zaczerwienienie, reakcja po szczepionce... na szczescie po 2 h mineło. W pierwszej chwili myslałam, ze to reakcja na mleko i w pnice wyjełam porcje z zamrazarki :)

U Nas tez problemy z brzuszkiem...od kilku dni nad ranem słysze jak mała sie sili nie mogac zrobic kupki...masowanie, lezenie na brzuszku i cwiczenia nie pomagaja...zaczełam tez odawac Bobotic i Pantex Duo

missiiss ty już nic nie czytaj!! idź do lekarza i spokojnie.
sun a ty nadal kupujesz rozmiar 56?? bo mój mały jest młodszy i już z tego wyrasta :-)

co do zostawiania małego ja już pisałam, że musiałam go zostawić jak musiałam jechać do lekarza - okropne... ale teraz czasami wyskakuje na zakupy i zostawiam małego z mamą. ale to tylko wtedy jak zaśnie i wiem, że to jest ten jego głęboki sen, że trochę pośpi, a i tak wszystko w biegu bo mi spieszno do maleństwa.

słuchajcie, jestem dziś tak wykonczona, że nie mam siły sobie zrobic porządnej kolacji i jem same kabanosy...czekam na męża, ale chyba kimnę na kanapie, bo mi sie oczy kleja.
Nie wiem, czy to nie jakies zaziebienie, bo rano miałam takie bóle mięsniowe, mimo ze nockaq fajnie przespana. W ciągu dnia bylo tyle do robienia, ze nie zwracalam na to uwagi, a teraz jak usiadlam, bo dzieci śpia znowu czuje w barkach, plecach...oby nie choroba!!

Antylopka - wizyta na 13-go czyli za tydzień - lekarz to profesor Jóźwik
ten ze szpitala 28 czerwca? jeśli to on, to jest dobry:)

reklama
Antylopka -o no no to ten :) to dobrze że dobry... kurcze mam nadzieję że wszystko ok
Gosia - no by my taką kruszynkę mamy - jak wychodziłam ze szpitala to miała 50 cm i 2640g - teraz i na 56 ciutek zbyt duże ale już je wypełnia, a przybrałyśmy już 1,2 kg - i to nie bez przyczyny i piszę że MY przybrałyśmy.
U nas też problemy kupami, ale wczoraj po długich męczarniach już nie dawałam rady i w desperacji zastosowałam metodą naszych mam choć wydawała mi się brutalna - delikatnie termometrem posmyrałam małą w pupci i od razu poszło. Mi mama tak ponoć często robiła jak miałam zaparcia i żyję więc to chyba nie jakaś straszna metoda ;)
My po kąpieli i zmykamy spać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry