• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
u mnie te same nazwy co u ewy bo my z tych samych regionów:-)

a moje dziecko w ogóle swoje odbicie w lustrze ma gdzieś, jakby w ogóle na nie nie reagowała...

w ogóle dziś po tym szczepieniu tylko śpi, je lub płacze jak nie śpi,
zjadła przed chwilą TYLKO 60 ml, nosiłam ją pół godz i nic nie odbiła, włożyłam do bujaczka i muszę patrzeć żeby nie zwrócila przypadkiem,
czasem tak ma, że nie chce odbić w ogóle ale nic się nie dzieje...

uciekam robić grzybową... co do zrzucania kg to zamierzam zasuwać na stepperze, brzuch i uda mam do zrzucenia, ale nie dużo tego jest, jednak chce ćwiczyć po wizycie u gina, do którego dotrzeć nie mogę, bo albo @ albo plamienie albo jestem na tyle zmęczona, że mi się nie chce, ale chyba nast wtorek to ostateczny termin...

hej

dziękuję wszystkim za życzonka!!! jakie miłe zaskoczenie:)
to już niestety 30-tka, więc nastrój taki sobie:/

Oliwka od rana ma kaszelek:///, ale byłyśmy na szczepieniu i lekarka powiedziała, że zdrowa i że taki kaszelek (akurat kaszlała też przy niej) to nic takiego. Ja jednak strasznie się martwię...
no i strasznie mało przybrała- 0.5 kg przez 5 tyg..., ale tak sobie myślę, że przecież nie może co miesiąc przybierać po 1 kg bo mając roczek ważyłaby 14 kg...

moje dziecko ma dzisiaj zdecydowanie zły dzień!! urządza sobie tylko chwilowe drzemki i resztę czasu ryczy... teraz śpi w bujaczku - oczywiście nogą muszę go bujać bo inaczej masakra hehe ja już nie wiem co jest. zresztą od 2 dni znowu są kupki po każdym karmieniu :szok: już było tak, że ok 3 dziennie, a teraz co karmienie to kupa - nawet w nocy hehe
w ogole gdyby nie to, że dopiero co będzie miał 2 miesiące to bym pomyślała, że męczy go na zęby - ręce to by najchetniej zjadł, wszystko ładuje do buzi, marudzi no i więcej kupek niż ostatnio - idealne objawy ząbkowania hehe choć mojego kuzyna córce właśnie tak wcześnie zęby zaczęły wychodzić i wszyscy się strasznie dziwili... ja mam nadzieję, że dzisiaj to gorszy dzień i jutro będzie lepiej.

co do dziewczyn - nie pojawiły się już dawno Bodzinka, elena, myangel, agbar, kliwia... ma ktoś jakiekolwiek wieści od kotkinadachu może?
odezwijcie się babolce :-)

małżowi podsunę bujaczek a ja idę upiec szarlotkę bo chcica na slodkie jest masakryczna! a dopiero co wczoraj się skończyło słodkie z chrzcin :-D

Ostatnia edycja:
My po neurologu. Z Idyllą wszystko ok. Mamy tylko podkładać jej pod rączki wałeczek z pieluszki jak leży na brzuszku, bo jej rączki uciekają do tyłu i zamiast się na nich podpierać, to robi z siebie walenia wyrzuconego na brzeg.

Co do diet, to ja jestem obecnie na piernikowo-szarlotkowej ;-) Dieta drożdżówkowa też dobra :-D Na wadze dawno nie stawałam,ale skoro mieszczę się we wszystkie ubrania, to już bardziej chudnąć nie chcę.

Gabriella - ja czekoladę wcinam codziennie, a gazowanych nie piję, bo nie lubię.

gabriella ja czekolake podjadam, gazowanego nie pije, ale jak masz chęć to sobie weż łyka-bo szklanka juz moze zaszkodzic

Antylopka-temperówka-bo ostrzy sie tempe:) tak sobie wymysliłam

z dietami bedzie u mnie ciezko-polazłam dzisiaj do lidla i juz zapas slodyczy zrobiony. kupiłam chusteczki do pupy ale jeszcze nie wypróbowałam ale mysle ze będą ok.

dziewczyny potrzebuje pomocy. Jak to jest ze ściągnietym mlekiem. Zamroziłam mleko i dzisiaj wyjęłam-to musze je dzisiaj podac czy jutro jeszcze bedzie ok?
Gosia ja w poniedzialek upiekłam blache ciasta marchewkowego a we wtorek po poludniu juz go nie było. Dalismy rade we dwoje...

reklama
Olcia nie martw się 30 kochana, u mnie już za 4 dni 33!!! stuknie. Chociaz wiem, że sama zmiana tej cyfry na początku jest przełomowa;-):-)
Elena - nigdy nie słyszałam o takim przypadku.
Cwietka zazdroszczę słodkiej diety:-p
mój organizm niestety spłatał mi figla, bo spodziewałam się, że tak jak po pierwszej ciąży zbędne kg same i po cichutku sobie umkną, a tu klops:angry::angry::angry: no cóż, po 30 metabolizm zwalnia i o ile łatwiej jest przytyć, o tyle zrzucić wagę o wiele trudniej:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry