• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

właśnie sie dowedziałam, że zamykają placówkę w której pracuję. Więc pozostaję bez pracy ale myślę, że wypisane L4 mnie ratuje bo nie moga mnie zwolnić. Już wiem, że w grudniu nie przedłużą mi umowy więc nie mam dokąd wracać po macierzyńskim... SZOK:no: Nie spodziewałam się...

reklama
a ty znów o tym dzidziu - że mały.Missiiss... Nie mam siły do Ciebie:) Ale skonsultuj to z lekarzem, może coś w tym jest.

Co do suwaczka, to może się domyślił, że dzidziuś wolniej rośnie, i się dostosował do jego rozmiarów??:D

głupi żart....

Wiolcia spoko mnie sie umowa konczy w na koniec grudnia, potem macierzynski z zusu i dupa:) umowa nie zostanie pzedłużona ale nie wygasa, mimo to już mam wizje jak wracam do pracy i mnie zwalniaja. Nie przedłużą mi umowy bo "nadużyłąm" ich pseudo dobroci i zaufania, bo zaszłam w ciążę i nie byłam w stanie dymać do samego porodu.Zresztą nie wzięli nikogo na zastępstwo więc zobaczą jaka oszczędnosć - ludzie sobie radzą beze mnie, redukcja etatu, bo po co mój etat skoro 15 miesięcy pracowana beze mnie. Głupi kraj naprawdę ale mam to w d.. Poradzę sobie jakoś, i sama nie wiem czy bym chciała wrócic po tych jazdach związanych z moją ciążą.

Ja się tylko zastanawiam czy nie dostane wymowienia dzisiaj bo wtedy dupa z moim l4 od poniedzialku... i wtedy zostaje bez srodkow do zycia. Co prawda to byla najnizsza krajowa 980 zl ale zawsze cos... moze niepotrzebnie dawalam szefowi znac o moim zwolnieniu bo wtedy nie zamknal by tak szybko... sama nie wiem i troszke sie obawiam. Jakbym innych zmartwien nie miala...

ewwe ty ale z tym suwaczkiem cos w tym jest :P hehe :) ja mam jeszcze kilka zastrzykow 0,4 bo jeden lekarz ciagle mi kaze brac 0,4 a ten profesor 0,2 tylko nie wiem czy tak zrobic czy nie moze lepiej nie bede kombinowala ale chcialabym sprawdzic czy cos w tym jest :)

wiolcia no kiszka troche ale pomysl sobie ze dobrze ze bedziesz miala placone l4 i macierzynski sa kobitkiktore niepracuja i sa w ciazy i nic nie dostaja to szczescie ze chociaz teraz troszku kasy bedzie. ja wam powiem tak jak ewwe ja tez mam to w dupiebo zaraz jak wroce z macierzysnskiego to mi sie umowa skonczy wiec pewnie out bede miala ale co tam moze zaloze swoja firme :) sie zobaczy mamy ochane caly rok praktycznie zeby wymyslec sobie co bedziemy robily pozniej :) nie moga ci wypowiedziec to nie firma sie likwiduje tylko placowka a z reszta nawet jakby firma sie likwidowala to zus ci bedzie placil. wiem bo sie dowiadywalam bo moja firme mieli zamknac i z kadrowa duzo rozmawialam i z jedna i z druga :)

Dzieki dziewczyny... jak widzicie my to mamy same problemy. Kobiety mają ciężki żywot...
Missiiss ja własnie myślę o otwarciu własnej firmy, mamy z mezem odlozone pieniazki na ten cel wiec moze wlasnie je wykorzystamy. Wierze w to,ze wszystko w zyciu ma jakis cel. Ogryzek właśnie uratował mnie przed bezrobociem :) Teraz ja muszę zrobić coś dla niego zeby mu sie dobrze zylo. Jak cos to zakladamy wątek o firmach grudniowek i po macierzynskim rozpoczniemy walke o utrzymaniu sie na rynku:)))) Juz niedlugo zaczne analize rynku :D

reklama
wiolcia no i taka postawa mi sie podoba :) a jaka branze myslicie ?? bo ja chcialam na poczatku sklep dla dzieci malych z rzeczamia le tu w opolu tego jest multum i cyba bede musiala wymyslec cos innego. mamy teraz tyle czasuw ciazy zeby jakies biznes plany porobic i w ogole ze kosmos :) wiec nie proznujemy i do dziela :) ja musze poczytac o roznych firmach jaka zalozyc :)i porozgladac sie czego jest ile w opolu :)

a co do naszego zywotu to poprostu mamy przesrane haha :D:P rozstepy , cellulit, wieczne odchudzania , w pracy tylko ciaza si epojawi i juz o , mlodych mam nie chcetnie przyjmuja i w ogole okres i tak w kolko :) ale za to jestemy piekniejsze od mezczyzn ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry