• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dobrze, że wyszło słonko, to pójdziemy w chuście na szczepienie. Idę sama, bez Męża, więc wolę mieć Pucka blisko siebie, a nie w wózku, w razie gdyby płakał w drodze powrotnej. Poza tym wejście z wózkiem do naszej apteki graniczy z cudem, a musimy wcześniej szczepionkę wybrać...

reklama
cześć kobietki kochane!!!

wszystkiego naj naj naj!!!

mnie dzisiaj boli głowa:/// ale mam nadzieję, że mi przejdzie:) Oliwka już gorączki nie miała. Tylko ten jeden raz wczoraj w nocy. Oczywiście zadzwoniłam do lekarki a ona powiedziała, że mam ją obserwować. Jeśli nic się nie będzie działo to mam się nie martwić. Ja mierzę jej temperaturę podczas każdej zmiany pieluchy i jest ok...

dzisiaj mamy rocznicę zafasolkowania!!! czyli takie mikro-urodzinki:))) szok jak to zleciało...

ewa trzymam &&&&&&&& za szczepienie
sarka ja dałam paracetamol w czopku odkroiłam kawałek, bo tam jest 50g, a nie wolno przekraczać 10g na 1 kg
bodzinka współczuję przeżyć z mężem

i jeszcze PYTANKA ode mnie:
1. jaki rozm. ubrań noszą już Wasze bobaski???

2. kiedy zamierzacie podawać pierwsze posiłki np. sok czy marchew?
nie pytam o zalecenia bo te znam, pytam o Wasze indywidualne 'praktyki'

3.Przebieracie jeszcze w nocy piluchy?

czy to moje wrażenie czy MM strasznie podrożało? bo w biedronie obok mnie bebilon kosztował jakoś 36 zł a wczoraj patrzę a tam 49 zł !!!!

a jak wychodzisz w tej chuście to jak???

tzn chodzi mi o to jak ubierasz Pucka??? kombinezon? dajesz jakiś kocyk jeszcze np???

Dziś będzie ubrany tak:
- jak w domu, czyli: body z długim rękawem + spodnie + skarpetki
- dodatkowo na pole: drugie skarpetki i takie jakby skarpetki-buciki (całe miękkie jak skarpetka, ale z gumką na kostce, a w stopie szersze - nie wiem, jak to opisać ;)) - na stopy tak dużo rzeczy, bo one wystają spod chusty; kombinezon, ale polarkowy, nie zimowy, bo na wierzch idzie jeszcze chusta; no i czapka oczywiście (zastanawiam się jeszcze nad kamizelką, ale nie wiem, czy jest sens)

Ja się ubieram dość luźno, bo Pucek grzeje - jakaś podkoszulka włożona w spodnie + bluzka z długim rękawem. Potem idzie Pucek w chuście, a na wierzch polar - chyba Męża, żeby dało się go choć trochę zapiąć. No i jakaś apaszka na szyję.

Ostatnio ubrałam na siebie pod chustę gruby polar-golf, a na wierzch jeszcze zimową kurtkę - co prawda nie była zapięta, ale za bardzo się zgrzałam.

i jeszcze PYTANKA ode mnie:
1. jaki rozm. ubrań noszą już Wasze bobaski???

2. kiedy zamierzacie podawać pierwsze posiłki np. sok czy marchew?
nie pytam o zalecenia bo te znam, pytam o Wasze indywidualne 'praktyki'

3.Przebieracie jeszcze w nocy piluchy?

1. 68-74 (a według miesięcznej rozmiarówki: 6-9 miesięcy)
2. po weekendowej rozmowie z Bratową mam zamiar zacząć tak jak ona, czyli mniej więcej pod koniec 5 miesiąca, u nas to wypada mniej więcej końcem kwietnia, więc może na Wielkanoc Pucek zacznie coś nowego próbować
3. nie wiem, czy to dobrze, czy źle, ale - nie. Franek w nocy kupy już od dawna nie robi, a rano pielucha jest tylko lekko zasikana; budzi się raz na jedzenie i od razu pada na twarz - nie mam sumienia go rozbudzać na zmianę pieluchy.

Gabriela - spróbuj sobie najpierw do tego poucha włożyć Adasia na próbę przed kupieniem. Franek kompletnie go nie zaakceptował (mieliśmy od znajomych). Darł się jak głupi. A w chuście jest ok.

Ostatnia edycja:
nie mam gdzie przymierzyć tego Pouch'a
ale on jest też niby dla dzieci powiedzmy rocznych
to jak teraz się nie nada to może potem się nada
a nie wyobrażam sobie wiązać chusty i pakować w nią np. rocznego Adasia a w taki pouch może się da zapakować

ja wszystko ...no chodzi o to żeby mi było łatwo do żłobka Kaję zatachać aby mi Adaś rąk nie zajmował :)
---------------------------------------------------
----------------------------------------------

I Pucek nie ma zimnych stópek? Kurde mój Adaś ma półśpiocha plus te szmaciane buciki, kombinezon zimowy i leży w wózku w futrowym 'beciku" i ma chłodne lub zimne nóżki!

Ostatnia edycja:
reklama
witam i serdeczne zyczenia skladam

ja mam lekka zalamke od tygodnia maly ma dziwna wysypke napoczatku male krostki a teraz duze czerwone suche plamy na buzi (tylko buzia) wczoraj bylam u lekarza i dostalam masc laticort slyszala ktoras z Was> na ulotce pisze zeby nie stosowac ponizej 2 roku zycia i nie dluzej niz 2 tyg. fakt lekarka kazala stosowac tylko 5 dni i do kontroli ale jakos sie boje skoro zalezenia sa od 2 lat ;/ csly czas Wojtus mial sliczna czysta buzie a teraz takie jakies pieronstwo sie przyplatało :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry