• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

gwiazdeczka
nie martw się, przekonasz się że leków dla dzieci poniżej roku prawie nie ma!!!
a dla poniżej 2 lat jest bardzo mało

wiem bo moja Kaja chodzi do żłobka i dość często choruje na różne 'cuda' i na żadnym właściwie leku nie ma że można stosować poniżej roku czy 2 lat! a jednak lekarze przepisują bo czymś muszą leczyć :)

reklama
I Pucek nie ma zimnych stópek? Kurde mój Adaś ma półśpiocha plus te szmaciane buciki, kombinezon zimowy i leży w wózku w futrowym 'beciku" i ma chłodne lub zimne nóżki!

Pucek po Tacie jest raczej zimnolubny. I zazwyczaj jest mu ciepło - stopy i ręce ma po powrocie z pola cieplejsze niż ja ;) A w wózku jeździ od jakiegoś czasu bez dodatkowych "ochraniaczy" - skarpetki (albo śpioch czy pajac - wtedy już bez skarpet) + kombinezon (stopy ma w nogawkach, bo z małego wyrósł, a ten, w którym teraz chodzi jest za duży). Na wierzch kocyk.

Idę go nakarmić, bo krzyczy "hungry, hungry"! (brzmi to mniej więcej: angi, angi - a takim nosowym "a" ;)).

i jeszcze PYTANKA ode mnie:
1. jaki rozm. ubrań noszą już Wasze bobaski???

2. kiedy zamierzacie podawać pierwsze posiłki np. sok czy marchew?
nie pytam o zalecenia bo te znam, pytam o Wasze indywidualne 'praktyki'

3.Przebieracie jeszcze w nocy piluchy?
!
Moje dziecko chyba najlepszym przykładem nie jest ale.
1. nadal 56, ale może już niedługo
2. zamierzam zacząć coś podawać jak będzie miała skończone 4 mies, tak koło 4,5
3. od dawna nie zmieniam pieluchy w nocy

gabriella
1. 68, ale śpiochy muszę zakładać o rozmiar większe ze względu na sztywne majtki, bo dziecko jest w nich rozkraczone
2. gdy skończy 4,5-5 miesięcy
3. pieluchy nie zmieniam w nocy bo od 2-3 tyg Mikołaj przesypia nocki ( średnio śpi od 20-6 w tym samym pampersie), kup w nocy nie robi

Gabriella - my jesteśmy z ubrankami pomiędzy 62 a 68. Co do pierwszych posiłków to jeszcze nie wiem - muszę się poradzić pediatry - to moje skażone dziecko może wymagać specjalnego traktowania. A z pieluchami w nocy- różnie. Jak jest kupa, to tak, jak nie ma, to nie.

Olcia - czyli Oliwka i Ida to rówieśniczki ;-)

Joamar - ale masz kruszynkę. Takie maleństwo to można nosić na rękach i nosić.

Witam dziewczynki! Wszystkiego naj, naj :-D

Aktualnie Bąbel śpi. Ciekawe jak długo. Cały czas zastanawiam się, jak udaje się Wam tutaj systematycznie udzielać. Bąbel jest chyba zbyt wymagający albo już o rozpusciłam;-) Muszę go pochwalić. W niedzielę spał od 11 do 6:20!!! Wyczyn nie lada. Za to dziś znowu pobudki co 3 godziny. Jak czytam, że Wasze dzieciaczki juz dawno przesypiają noce, to zazdrość aż mnie zżera. Ale jako dany radę, już jest lepiej, więc niedługo może i ja się doczekam;-)

ja mam lekka zalamke od tygodnia maly ma dziwna wysypke napoczatku male krostki a teraz duze czerwone suche plamy na buzi (tylko buzia) wczoraj bylam u lekarza i dostalam masc laticort slyszala ktoras z Was> na ulotce pisze zeby nie stosowac ponizej 2 roku zycia i nie dluzej niz 2 tyg. fakt lekarka kazala stosowac tylko 5 dni i do kontroli ale jakos sie boje skoro zalezenia sa od 2 lat ;/ csly czas Wojtus mial sliczna czysta buzie a teraz takie jakies pieronstwo sie przyplatało :-(

Właśnie skończyłam smarować tą mascią swojego Bąbla. Miał podobne krostki, później suchą skórę buzi, później przeniosło się to na raczki i nóżki. Byłam u dermatologa i pani doktor stwierdziła, że to najprawdopodobniej skaza białkowa. Dlatego właśnie jestem na diecie bez nabiałowej. Maść podziałała super, buzia i ciałko gładziutkie, bez krostek.

I Pucek nie ma zimnych stópek? Kurde mój Adaś ma półśpiocha plus te szmaciane buciki, kombinezon zimowy i leży w wózku w futrowym 'beciku" i ma chłodne lub zimne nóżki!

Mój też ma wiecznie chłodne stópki i rączki, ale nie zwracam na o uwagi, bo wiem, że dość ciepło go ubieram i poza tym karczek ma zawsze ciepły. Zdarza mu się nawet spocić, jeśli w domu zrobi się cieplej, a rączki dalej ma chłodne.

PS. Poprawka. Bąbel juz nie śpi. Podobno takie dzieci śpią i śpią, a on ma drzemki dziesięciominutowe!

Mój też ma wiecznie chłodne stópki i rączki, ale nie zwracam na o uwagi, bo wiem, że dość ciepło go ubieram i poza tym karczek ma zawsze ciepły. Zdarza mu się nawet spocić, jeśli w domu zrobi się cieplej, a rączki dalej ma chłodne.

PS. Poprawka. Bąbel juz nie śpi. Podobno takie dzieci śpią i śpią, a on ma drzemki dziesięciominutowe!
ja nie pisałam 'chłodne stópki' on ma chłodne całe nóżki! a stopki to ma lodowate!

reklama
a wstawiała fotki na jednym forum, laska je kopiowała i jako swoje potem dawała a pisała pod kilkoma nickami
raz była matką dwulatki
raz w ciązy z bliźniakami, które urodziła w 26 tc, wiadomo nie przeżyły
raz była panną z klubu konnego
raz była rozwódką

miała nicków chyba z 20 !!! sama z nią pisałam na jednym wątku, była tam własnie mamą bliźniąt i rozwódką zarazem. ehhh historia na film normalnie
ludzie to mają nasrane w tych głowach

1.rozmiar 62-68
2.zaczynam od maja
3.nie zmieniam bo nic tam nie ma suchutko

dziewczyny wszystkiego najlepszego!!! coś dla uśmiechu YouTube - Beyonce dziecko talent śmieszne taniec LINK http://araniawariat.pinger.pl/

pomóżcie w co ubrać moją niunie na chrzest w święta

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry