Witam dziewczynki! Wszystkiego naj, naj
Aktualnie Bąbel śpi. Ciekawe jak długo. Cały czas zastanawiam się, jak udaje się Wam tutaj systematycznie udzielać. Bąbel jest chyba zbyt wymagający albo już o rozpusciłam;-) Muszę go pochwalić. W niedzielę spał od 11 do 6:20!!! Wyczyn nie lada. Za to dziś znowu pobudki co 3 godziny. Jak czytam, że Wasze dzieciaczki juz dawno przesypiają noce, to zazdrość aż mnie zżera. Ale jako dany radę, już jest lepiej, więc niedługo może i ja się doczekam;-)
ja mam lekka zalamke od tygodnia maly ma dziwna wysypke napoczatku male krostki a teraz duze czerwone suche plamy na buzi (tylko buzia) wczoraj bylam u lekarza i dostalam masc laticort slyszala ktoras z Was> na ulotce pisze zeby nie stosowac ponizej 2 roku zycia i nie dluzej niz 2 tyg. fakt lekarka kazala stosowac tylko 5 dni i do kontroli ale jakos sie boje skoro zalezenia sa od 2 lat ;/ csly czas Wojtus mial sliczna czysta buzie a teraz takie jakies pieronstwo sie przyplatało :-(
Właśnie skończyłam smarować tą mascią swojego Bąbla. Miał podobne krostki, później suchą skórę buzi, później przeniosło się to na raczki i nóżki. Byłam u dermatologa i pani doktor stwierdziła, że to najprawdopodobniej skaza białkowa. Dlatego właśnie jestem na diecie bez nabiałowej. Maść podziałała super, buzia i ciałko gładziutkie, bez krostek.
I Pucek nie ma zimnych stópek? Kurde mój Adaś ma półśpiocha plus te szmaciane buciki, kombinezon zimowy i leży w wózku w futrowym 'beciku" i ma chłodne lub zimne nóżki!
Mój też ma wiecznie chłodne stópki i rączki, ale nie zwracam na o uwagi, bo wiem, że dość ciepło go ubieram i poza tym karczek ma zawsze ciepły. Zdarza mu się nawet spocić, jeśli w domu zrobi się cieplej, a rączki dalej ma chłodne.
PS. Poprawka. Bąbel juz nie śpi. Podobno takie dzieci śpią i śpią, a on ma drzemki dziesięciominutowe!