• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wszystkiego naj kobietki!;-)

Jak zwykle nocka spokojna. Od rana za to maluch się zrobiła taka gaduła:-D! Aż miło posłuchać jak dziecko tak fajnie i dużo gada.:tak::-)

1. My już jesteśmy całkowicie w rozmiarze 74.
2. Mam zamiar rozszerzyć dietę po5 m-cu.
3. Przewijam jak jest kupa.

reklama
ale sie zrobilam chcialam Ale przewietrzyc na balkonie a tu klops... wózek został w aucie...
gabriella u nas rozmiar68-74, pieluche sporadycznie zmieniam jak mocno zasikana, a pokarmy niemleczne to w okolicach 5 miesiąca zaczne. Wiem ze kasze manna to juz nawet w 4 powinno sie podac ale chyba nie bede miala do czego jej dawac. jak będą kupowe problemy to jabłkiem tez w 4 miesiącu wkrocze.
ale u nas dzisiaj piekna pogoda..

Włąśnie ogladałm ten filmik. Jestem w szoku, nie wiem nawet, co na ten temat napisać. Przyszła mi tylko do głowy jedna myśl. Zastanawiam się, jak dzieci, które muszą przezywać w domu coś takiego, później mają być w szkole grzeczne, spokojne i dobrze się uczyć (dobrze, czyli na miarę swoich mozliwości)? Pracuję w szkole i wiem, że większość problemów z dziećmi wynika właśnie z ich problemów domowych. To od razu widać. Jesli nie ma problemów w domu, to i nie ma problemów z dzieckiem. A ten chłopiec? Lepiej żeby ojciec mógł go jak najszybciej zabrać, bo inaczej nie wiem, co z nim będzie...

my nosimy coś pomiędzy 62 a 68 (urosła ta moja dzidzia bo jak się urodziła miała 50cm)
pokarmy to nie mam pojęcia czuję się zagubiona i nic kompletnie nie wiem na ten temat
pieluchy zmieniamy około 21-ej i kolejną koło 6-ej rano, no chyba że jakiś wypadek się zdarzy, ale to rzadko bardzo.
Mała drzemie a mi się tak kompletnie nie chce sprzątać że siedzę i wymyślam milion zajęć żeby tylko się nie wziąć za porządki.
Chyba zaraz ubiorę małą i pójdziemy na spacer i przy okazji jakieś zakupy zrobię, bo mi się ciastek zachciało - tych wafelkowatych rurek do połowy w czekoladzie z Biedronki. Ja to chyba nigdy nie schudnę.
Mąż dzisiaj do późna w pracy więc same urzędujemy.

a u nas wieksze 56 i reszta 62, Arlenka ostatnio miala 61 cm i sadze ze 62 jeszcze dlugo jej posluzy
nowe jedzenie to od 4 miesiaca sprobujemy troszke kaszek dla tego miesiaca i sloiczkow
a pieluszke czasem zmieniam bo nasiusia dosyc duzo lub cos mocniejszego sobie czasem kolo 4-5 potrafila swego czasu robic, teraz przesunela kupke na 7 ;)
My zaraz do fotografa lecimy zdjecie paszportowe zrobic :D

dzisiaj mamy rocznicę zafasolkowania!!! czyli takie mikro-urodzinki:))) szok jak to zleciało...
:-D:-D:-D:-D:-D:-D no nie mogę:-D- U NAS TEŻ DZIŚ TA ROCZNICA:-)

i jeszcze PYTANKA ode mnie:
1. jaki rozm. ubrań noszą już Wasze bobaski???

2. kiedy zamierzacie podawać pierwsze posiłki np. sok czy marchew?
nie pytam o zalecenia bo te znam, pytam o Wasze indywidualne 'praktyki'

3.Przebieracie jeszcze w nocy piluchy?

1. ubranka 68-74, pieluchy "czwórki"
2. sok to najpóźniej, ja zamierzam zacząć smakowanie po 17 tyg. - najpierw ziemniak, potem dołożę marchew, potem jabłko.
3. Odkąd przesypia nocki nie przebieram.

o rany, az mi się płakać chce jak usłyszałam to nagranie!!!
Ojciec powinien podpisać nagranie, niech będzie napisane, jak się ten zwyrodnialec (bo nie można jej matką nazwać ) nazywa, żeby wszyscy - znajomi, rodzina zobaczyli, co ona robi z dzieckiem.

ja normalnie od rana nie mam czasu na BB :(((( dopiero na chwile przysiadlam zjesc obiadek, a juz trzeba wychodzic po Ninke do przedszkola ... ale udalo mi sie zrobic zakupy w lidlu, posprzatac kuchnie i sypialnie. a jeszcze dzis ostatki, wiec obiecalam Nine przebieranki wieczorem

kurcze ostatki - zupełnie zapomniałam...
a nas dopadła ciemieniucha, cały czas nie było i dopiero teraz. I tak się zastanawiam że może ja coś źle robie bo smaruję oliwką potem wyczesuję i myję główkę wodą i wydaje mi się że tego jest coraz więcej a nie coraz mniej a to już 3 dni tak robię...

reklama
a my już po spacerku - pięknie, malutka jeszcze dosypia tylko rozpięta, u nas rozmiar 56-68, to zależy jakiej firmy, bo mała ma 59cm, jak duże 56 to jeszcze wejdzie, a pieluchy to jeszcze 2rozmiar nam pasuje, 3 za duże. nowe jedzonka będę wprowadzać pod koniec 4 miesiąca, ale już szczerze się przyznam że dałam jej polizać jabłko a że jej smakowało to tartego jabłuszka już połowę łyżeczki też dziś zciamała, do Wielkanocy chcę ją nauczyć nowego jedzonka. a pieluchami w nocy to od dawno sobie nie zawracam głowy bo kupa zawsze bywa z rana jak budzik - pobudka o 6.30
YouTube - 8 marca - Dzień Kobiet
to dla mnie ten link przesłał dziś mężulo w ramach życzeń ale podzielę się z wami

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry