• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
To ja już po obiedzie, a raczej po pierwszym daniu, bo strasznie głodna byłam. U mnie zupka z porów. A na drugie naleśniki :-)

Włosy mi też lecą jak dzikie. Małżon się będzie wkurzał, bo to on czyści odpływy - hehe.

A tak w ogóle to cześć i czołem!
My już po wizytach u lekarzy - wczoraj pediatra, dzisiaj dermatolog. I wcale się nie czuję mądrzejsza. Dostaliśmy recepty na dwie różne maści - obie ze sterydami, ale na razie jeszcze ich nie wykupuję, bo mam wątpliwości. Poczekamy do poniedziałku. A w przyszłym tygodniu wybieramy się prywatnie do pani alergolog. Ponoć bardzo dobra. Może ona coś mądrego doradzi, co z tą wysypką robić :baffled:

Witam.;-)
Dzisiaj chłop z wygnania wraca. Będzie miał urlop i już się boję tego tygodnia:baffled:. Trzecie dziecko do opieki. Oj chyba się pogryziemy!:dry:

Ja problemu z włosami nie mam:no:, za to pogorszyła mi się znacznie cera. W ciąży miałam taką promienną buzię a po... szara i syfki co chwila wyskakiwały:hmm:. Teraz jest już lepiej, bo łykam witaminy dla karmiących(i ciężarnych poniekąd).

Ewa gratulacje! Ja to sobie pewnie jeszcze poczekam na bycie prawdziwą ciocią. Brat ma co prawda 25 lat ale zachowuje się jak 17 i fiu bździu mu w głowie:dry:!

Z gorszych wieści to chyba mam znowu jakiś kryzys laktacyjny...:-(

Bodzinka szybko masz tą @:szok:! Ciekawe kiedy u mnie się pojawi?

reklama
Rewanz poprosze co na obiad????

Uuu... To kiepsko, bo ja nie mam obiadu na dziś :) W mojej pracy zwariowali i aktualnie robię 3 rzeczy na raz, za moment zwariuję. Cud, że Pucek sam zasnął...
O ile Mąż zrobi zakupy, to na obiado-kolację przygotuję na szybko makaron z takim sosem:
2-3 cebulki + 5 ząbków czosnku posiekać i zarumienić. Dodać 25 ml przecieru pomidorowego trochę rozcieńczonego w wodzie. Ok. 10 minut gotować, mieszając oczywiście. Dorzucić paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i tuńczyka w oleju - gotować 5 minut. Sól, pieprz jak kto lubi.
Całość robi się tyle, ile potrzeba na ugotowanie makaronu. Pychota :)

Ewa gratulacje! Ja to sobie pewnie jeszcze poczekam na bycie prawdziwą ciocią. Brat ma co prawda 25 lat ale zachowuje się jak 17 i fiu bździu mu w głowie:dry:!

Powiedz mu, że ja 25 skończę dopiero w listopadzie i będę pomału wtedy myśleć o drugim dziecku ;)
Chociaż faktycznie wśród moich znajomych niewiele jest osób po ślubie, o dzieciach już nie wspominając.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry