• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam
kaczucha my lubimy byc zanudzane wiec pisz...
ale sie dzieje z Japonii nie ma co... a ja narzekałam ze mi słoneczka brakuje.... ale mi go naprawde juz bardzo brakuje;)

reklama
zapomnialam wspomniec ze moja Alutka wazy 7040 kg, nie wiem ile mierzy bo u nas jakos nie mierza:0

Kaja jest w innej przychodni i tam mierzyli
Adaś jest w innej i nie mierza bo twierdzą że waga jest ważna a nie wzrost :>

ps. wczoraj gadałam sobie z mamą i się dowiedziałam dopiero, że mój tato miał jeszcze brata! ale brat zmarł jak miał 6 miesięcy!!! bo mu wszystkie zęby naraz szły!!! a że to było prawie 60 lat temu to nic na to poradzić 'lekarze' nie mogli i ...rozsadziło mu szczękę i zmarł :(

@ dostałam we wtorek, myslałam, ze juz mi sie kończy a tu znowu sie rozhustuje wrrrrrrrrrrrrrr. No ale umnie ok. 5 dno trwała do 7 to jeszcze mam czas:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Tunia, no my własnie dlatego szczepimy Maciusia na rota, bo Mila chodzi do przedszkola i już kilka razy załapała grypę żołądkową. Gdyby nie to, to w ogóle nie szczepilibyśmy synka dodatkowymi szczepionkami.
Bodzinko, to chyba szybko dostałaś @? bo jeszcze karmisz piersią?

Kaja była szczepiona na roty i do tej pory nigdy nic -odpukac- nie załapała. My z mezem nie raz mielismy a ona nie.
wiec chyba warto zaszczepic.

za złobka tez nigdy nic nie przyniosła jeszcze.

hej,
my dziś szczepienie mamy:baffled: martwię się, bo Maciuś strasznie ulewa, praktycznie cały czas po troszku:-( a mamy też szczepienie na rota. I nie wiem, jak o będzie, wypije szczepionkę, uleje, szczepionka nie zadziała a 320 zł przepadnie:-(

U mnie też zaczęły wypadać włosy:crazy: nie tak strasznie, ale jednak.

To moze idz na szczepienie nie po ale przed jedzeniem, jak bedzie lekko glodny:tak:

A tak w ogole to dzien dobry.U nas coraz cieplej-14 st i slonce.Wiec znowu nas dzis w domu nie ma:-)

A ostatnio mowili ze w 2-3 mies po porodzie zaczynakja wlosy wypadac:tak:

Tunia, no my własnie dlatego szczepimy Maciusia na rota, bo Mila chodzi do przedszkola i już kilka razy załapała grypę żołądkową. Gdyby nie to, to w ogóle nie szczepilibyśmy synka dodatkowymi szczepionkami.
Bodzinko, to chyba szybko dostałaś @? bo jeszcze karmisz piersią?
Ano to juz 3 Pierwsza tydzien po połogu...Połozna swtierdziła, ze jak Mały robi sobie dłuzsze przerwy to moge juz mieć, ze kazda kobieta jest inna i, ze karmienie piersia niestety nie chroni przed @ wrrrrrrrr. Moja Mama 3 lata karmiła i tez szybko dostala i baaaaaaaaaaaaaardzo nieregularnie.
A co do rota, Lolka nie szczepiłam, nawet wtedy nie wiedziałam, że jest taka szczepionka i pomimo tego, ze w szpitalu lezała z dziećmi z rota nie załapał. a teraz najnormalniej w swiecie kasy nie mam na to szczepienie bo jest to jedyne z płatnych na jakie ewentualnie bym się zdecydowała...

Hej dziewczynki,
ja dziś od rana emocje bo byłam z Madziulka na pobraniu krwi. Ogólnie było ok na szczęście maluszkom pobiera położna środowiskowa więc ma podejście, wiadomo Madzia płakała ale szybko przeszło i nie bylo jakiegos straszliwego krzyku. Poza tym miałam śmieszny ranek bo założyłam małej ten woreczek do pobierania moczu, no i co oczywiście młoda trzasnęła kupę (jak nie robiła prawie przez tydzień), na szczęście miałam 2 woreczek.
Poza tym u mnie pogoda ładna bo świeci słoneczko, ale niestety straszna wichura więc siedzimy w domku bo by nam głowy pourywało.

reklama
Renczysia
nie każdemu muszą wypadać, ja miałam gęste jak cho.... ale mi wypadały i każdy fryzjer sie dziwił skąd mam tyle włosów skoro tak wypadają.
Teraz kurna mam jeszcze więcej! A wypada ich ogólnie mniej niż w ciąży czy po ciąży (poprzedniej).

Ja na szczepionki odłożyłam całe becikowe :)
Kaja miała 6w1 i rota
Adaś 5w1 i rota

bo 6w1 a 5w1 różni się niby tylko tym, że na pierwszym szczepieniu jak masz 5w1 kłują dziecko dwa razy a 6w1 raz
i niby cała różnica
no i jeszcze cena jest inna
tak mi w przychodni powiedzieli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry