Poryczałam się...Życie jest okrutne...Nam się czesto wydaje, że nie zrobiłybysmy tego czy tamtego ale życie weryfikuje plany...Przeczytałaś cały artykuł, czy tylko nagłówek???
Słupsk: Szokujące ogłoszenie! Desperacja samotnej matki poruszyła Słupsk - 9 maja 2011
Jest napisane, że jest niezaradna. Nie powiem dla mnie to patologia, ale nie wiesz w jakiej sytuacji jest naprawdę. Być może jest w takiej sytuacji, że nie ma co dać dla dziecka zjeść i nie myśli racjonalnie. Nie bronię jej, ale nie oceniaj jej, że traktuje dziecko jak rzecz. W artykule jest napisane, że chce widywać się z dzieckiem, więc okno życia nie wchodi w grę. Zresztą nie w każdym mieście jest.
Życie bywa okrutne i ludzie posuwają się do rzeczy niemożliwych.
reklama
a co do Domu Samotnej matki...Moja przyjaciółka kiedyś chciała ta sie udac bo mieszkała z ojcem alkoholikiem. więc albo domy na zadupiu" a ona cchciala pracowac albo koszt 1300 zło miesięczni a opieka dopłaca grosze.
Elena
Grudniówka 2010
Elena mówiłam mu o avaście, tym bardziej, że mamy go na stacjonarnym kompie i sprawdza się genialnie. Cóż facet!
Poszłam do takiego dzieciowego sklepu u nas, bo wiedziałam, ze tam musi być i był. Brokułki 3,99 za słoiczek!
U nas 2,49 - 3,05. Pewnie są gdzieś jeszcze taniej.
Elena u nas tak samo,wczoraj deszcz a dziś ładnie :-) W końcu obydwie ze wschodu![]()
A no.
U
użytkowniczka r
Gość
żadne brrrrrrrr, u nas już dawno polskie lato - w cieniu jest powyżej 25 codziennie, w słońcu lepiej nie pytaj...y
no to i fajnie i nie fajnie.
fajnie bo cieplusio a nie fajnie jak za gorąco,ale jak tu człowiekowi dogodzić :-) Pozdrawiam :*
Elena
Grudniówka 2010
jej jedynym problemem jest niezaradność, tam jakaś siostra się wypowiada, że jej mogą pomóc, a kawałek wyżej pisze, że nie może się nigdzie doprosić pomocy...
facet alimentów nie płaci, a w takiej sytuacji państwo wypłaca alimenty za ojca, a jeśli ten tylko znajdzie legalną pracę sąd natychmiast alimenty może ściągać z jego pensji...
to wszystko się kupy nie trzyma, matka mojego męża jak oni z jego siostrą byli mali miała z dwójką dzieci taką samą sytuację i jakoś dała radę, a mąż pamięta jak ona po kontach płakała jak teść siedział właśnie za niepłacenie alimentów poprzedniej żonie bo się na rozprawę nie stawił...
więc jeśli ona do sąd założy sprawę o niepłacenie alimentów to może mieć alimenty od państwa a facet może zostać ukarany,
moim zdaniem kobieta nie radzi sobie z własnym życiem i tyle... jeszcze się skończy to tak, że to ona pójdzie siedzieć za coś takiego,
znalazła mężczyznę dla dziecka - a skąd wie, że to nie jakiś pedofil? to jest odpowiedzialna osoba, która chce oddać obcemu człowiekowi dziecko bez żadnej kontroli tylko dlatego, że chce je widywać?
przecież oddając je do adopcji czy rodziny zastępczej też może mieć taką możliwość, jeśli matka wykazuje dobrą wolę to ośrodki adopcyjne i regionalne centra pomocy rodzinie umożliwiają takie rzeczy,
siedziałam w tym parę lat i wiem...
możecie się ze mną nie zgadzać, takie jest moje zdanie...
Wiem, że to się nie trzyma składni, ale nie wiemy jak jest na prawdę, więc nie ma co osądzać. To nie tak, że jak ojciec dziecka nie płaci alimentów, to odrazu przyznają zasiłek. Z tego co wiem, musi być wyrok sądowy, bo nikt na ładne oczy nie da zasiłku. Zobaczymy zresztą jak sprawa się rozwinie
Elena
Grudniówka 2010
Tunia, bo są ludzie i ludziska. Ja już pisałam, ja tej dziewczyny nie bronię. Uważam, że mogła poprosić o pomoc jeśli faktycznie jest jej ciężko, choć ciężko tak się poniżyć prosząc, ale jeszcze większym poniżeniem było napisanie tego ogłoszenia. Tam można na tym forum poczytać komentarze, są sprzeczne. Co ważne wypowiadają się sąsiedzi. Jak już pisałam rodzina patologiczna.
sunnflower
Fanka BB :)
nic nikomu do tego co powoduje że matka decyduje się na taki krok, nic nikomu do tego czy może oczekiwać pomocy czy nie, nic nikomu do tego dlaczego nie zrobiła tego 9 miesięcy temu. Chwała jej za to że nie porzuciła dziecka na śmietniku. Łatwo jest mówić jaka wredna, paskudna i obrzydliwa, ale żeby wysłać np coś czego się nie używa, kupić paczkę pieluch, wydać ciuchy których się nie nosi to już jakoś tak szybko nie ma chętnych...
Bez obrazy dla nikogo oczywiście...
My dzisiaj mamy dzień marudy, ale za to zjadła 80 ml zupy z królika, jadła by więcej ale się przestraszyłam że coś się jej stanie.
My dzisiaj mamy dzień marudy, ale za to zjadła 80 ml zupy z królika, jadła by więcej ale się przestraszyłam że coś się jej stanie.
mamolka
Fanka BB :)
Tunia- kobieta potrzebowała pomocy- jej desperacki anons został zauważony- otrzyma na pewno pomoc. Nie stać ją na dziecko- ale je urodziła i kocha- bo jakby był dla niej śmieciem to nawet nie myślała by o adopcji otwartej. Po prostu podrzuciła by je gdzieś i tyle.
Sun- otrzyma pomoc na pewno- czytałam na innych wątkach wypowiedzi dziweczyn które już organizuja dla niej fundusze na pieluchy kaszki, ciuchy.Podobno się z nią skontaktowały. Ktoś ją nawet przyjmie - ją i jej dziecko. Jak dobrze zrozumiałam kobieta liczy że ktoś zainteresuje się jej losem i ja zatrudni.
Sun- otrzyma pomoc na pewno- czytałam na innych wątkach wypowiedzi dziweczyn które już organizuja dla niej fundusze na pieluchy kaszki, ciuchy.Podobno się z nią skontaktowały. Ktoś ją nawet przyjmie - ją i jej dziecko. Jak dobrze zrozumiałam kobieta liczy że ktoś zainteresuje się jej losem i ja zatrudni.
Ostatnia edycja:
reklama
Elena
Grudniówka 2010
nic nikomu do tego co powoduje że matka decyduje się na taki krok, nic nikomu do tego czy może oczekiwać pomocy czy nie, nic nikomu do tego dlaczego nie zrobiła tego 9 miesięcy temu. Chwała jej za to że nie porzuciła dziecka na śmietniku. Łatwo jest mówić jaka wredna, paskudna i obrzydliwa, ale żeby wysłać np coś czego się nie używa, kupić paczkę pieluch, wydać ciuchy których się nie nosi to już jakoś tak szybko nie ma chętnych...
Jest akcja na BB. Link Wiolcia podała w swoim poście. Dziewczyny bardzo dobrze się za to wzięły.
Podziel się:
!
!