• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

HEj.
Pobieżnie przeczytałam, niestety mało czasu mam ostatnio i mnóstwo roboty - jak zawsze przed urlopem. Znów musiałam synka wziąc do pracy, bo babcia - zamówiona na jeden dzień- akurat pechowo zachorowała na grypę jelitową:/ Ale był tak grzeczny, że zrobiłam nawet więcej niż planowałam;-)

Do tego jeszcze mały remoncik, znaczy wymianę mebli robimy. Miała byc tylko kanapa i regał, ale się rozpędziliśmy i wywaliliśmy wszystko z salonu. Nowe przyjechały w czwartek (sajgon w całym mieszkaniu) i codziennie po powrocie męża z pracy, tj. po 21, składamy je. Wczoraj skończyliśmy o 1.30. Jesteśmy ulubieńcami sąsiadów, z pewnością:/ Mam nadzieję, że wyrobimy się przed Bożym Ciałem...A teraz mi jeszcze chodzi po głowie wymiana materaca i stołu w kuchni :-D

A Cypriano zaczyna wstawac:szok: i jestem przerażona. Niestety kojec z basenu się nie sprawdził. Tzn. sprawdził ale już próbuje z niego wychodzic, więc musimy coś nowego wymyślić:/

O zabawkach było, więc i ja dodam 3 grosze, choc w zasadzie zgodzę się z większością - dla Cypriana najlepsze są: pudełko po kremie, klucze i butelka z odrobiną wody. My nie kupujemy mu zabawek, bo ma trochę "dostanych" ;-) a nie mam gdzie tego trzymac. Za chwilę będzie miał roczek, to znowu coś dostanie. Co więcej - nie kupiliśmy mu nic na Dzień Dziecka, chyba, że pieluchy uzna za prezent:-D On i tak nie jest świadomy. Poza tym nic mu nie brakuje, więc nie widzieliśmy potrzeby....tacy z nas wyrodni rodzice:-D

Olcia -współczuję:-(. Biedna Oli. Trzymam kciuki by szybciutko zleciało te 18 dni. Mam nadzieję, ze jej pomogą.
Całuski dla niej :*

a mam pytanie czy zwykle biszkopty np firmy mamut one maja normalnie gluten ?? w ogole od ktorego miesiaca mozna dawac z nim produkty... moj jasiek to wpierdziela te biszkopty mimo ze zebow nie ma... ale mu bardzo smakuja...

Missi - przy ekspozycji od 5 mies. - przez 2-3 mies po 3g dziennie.
Biszkopty oczywiście zawierają gluten, ale to nic. Mają też mnóstwo cukru no i białko jaja, także na razie bym nie podawała.
Ale są fajne ciasteczka Hippa , takie spróbuj:-)

Ewa - nad czym się zastanawiasz? - warunki masz idealne - fajny promotor, malutko zajęc (albo wcale), żadnych projektów - komfort o którym inni mogą pomarzyć;-)
Także DO DZIEŁA!!!!:-)

reklama
Cristal Cyprianek ma skończone.7 miesięcy także spokojnie może zacząc wstawać :-) W końcu on najstarszy, listopadowy grudniaczek :-)
Cwietka ja takie kupuje w lipcu, Lolo takie miał i baaardzo sobie chwale. Fakt Lolo bardziej chciał siedziec niż Fifi, on odmawia ale do karmienia na troche damy rade. A co do szelek to przy Lolku miałam takie i teraz też dostałam i będe uzywać
Szelki do nauki chodzenia, do wózka, krzesełka (1659548725) - Aukcje internetowe Allegro
Nam się przedały też jak skrzat ruszył w swiat bo on chodził tylko przez miesiąc..Jak mial 10 to nie chodził tylko przemieszczał sie biegiem....

Witam;-)
Moj Jasko to chyba jakies adhd przechodzi bo spokojnie nie moze 5 min polezec:confused2:A do tego ten jego marny apetyt mnie dobija.Aaaaaaaaaa zapomniala bym-Jas dzisiaj przespal cala noc:tak:Po raz pierwszy!
Cwietka a mozna z tego zrobic stolik z krzeselkiem?Bo jesli tak to ja mialam takie same dla Adasia:tak:
Ewa ja tez jestem za tym zeby sie intelektualnie rozwijac:tak:Ja tez od pazdziernika zaczynam tutaj studia na uniwerku.A co, jak sie bawic to sie bawic:-D

Bodzia - wiem, tylko przeraża mnie to co się z tym faktem wiąże - upadki, stłuczenia itp. oraz niepewnośc, kiedy coś robię w kuchni, bo nie jest już bezpieczny w kojcu czy łóżeczku. Już zaliczył kilka upadków na główkę - ja, co prawda, jestem trochę przewrażliwiona przez pracę, ale takie upadki mogą byc groźne:/
Dziś wychylił się poza basen i złapał za listki beniaminka, dobrze, że jest w ciężkiej, kamiennej donicy, bo pewnie zwaliłby go podłogę i podrapał się gałązkami. Dodam że kwiatek stał ok 20cm od brzegu basenu - niestety ze względu na sajgon w mieszkaniu chwilowo nie ma gdzie go upchnąć.
Ale ogólnie fakt, że się dobrze i dośc szybko rozwija (po mamusi :-)) niezmiernie mnie cieszy :tak:

A tak z innej beczki - zrezygnowaliśmy z typowych wczasów (zresztą nasze rzadko bywają typowe:-D) i zamierzamy zwiedzic trochę podkarpacia. Baza będzie w Ulanowie, a w planach na razie Sandomierz, Sanok, trochę bieszczadzkich wiosek, Guciów, może Zamośc...w związku z tym mam pytanko do "podkarpacianek" ;-) - czy możecie coś polecic w tych okolicach? Jakieś ciekawe miejsca warte zwiedzenia??? Z dzieckiem, czyli z wózkiem oczywiście;-)

Ostatnia edycja:
Cwietka ja juz go nie mam bo nie sadzilam ze mi sie jeszcze przyda:sorry:Ale bylam bardzo zadowolona a szczegolnie pozniej jak juz Adas zaczal chodzic to mial fajny stolik, ktory sluzyl jako jadalnia i miejsce to majsterkowania:tak:

No to dobrze, mam nadzieję, że nam też ładnie posłuży. Poczekam jeszcze trochę aż Idulińska zacznie siedzieć i skręcimy.

A właśnie Gwiazda zasnęła :-/ Kicha, bo ciężko ją będzie w nocy uśpić.
I wypadło nam dzisiaj jedno mleczne karmienie, bo obiadek był późno, a teraz dostała większą porcję kleiku z owocami, więc mleko dopiero do snu. Chyba powinnam ją czymś ekstra dopoić, prawda? Bo tych płynów się dzisiaj mało zrobiło.

A! I mam pytanie z gatunku głupich - czym się różni kaszka od kleiku? Bo w rozpiskach jest, że powinno się podawać kaszkę, a ja nie mogę znaleźć neutralnej - wszytskie słodkie - i póki co podaję kleiki.

Cwietka i do krzesełka i do wózka je używałam jak szelki wózkowe były za szerokie i teraz do głebokiego też używałam. Bez tych szelek Lolo + krzesełko =katastrofa....

reklama
bodzinka
fajne rownanie :P :D a masz juz jakies tatooo to pokaz daj foty !!! :) ja mam bizka na punkcie tatoo i chetnie bym kilka jeszcze zrobila ale zachorowalam i mam plamki na calej skorze i raczej mi nie wskazane robic tatoo a szkoda... ale bardzo chcialabym zrobic kurs tatoo i sie zajac tym :) tylko kosztuje 2000 i raczej nie nazbieram :]

dzieki dziewczyny odnosnie tych biszkoptow i owocow. musze kupic mu brzoskwinie jeszcze i dac :) a i kalafiorka dzisiaj mu dawalam ale srednio mu posmakowal :)

ainah
jej przerabane w sumie jak sloiczkow nie mozesz dawac... sloiczki to taka latwizna jak dla mnie i udogodnienie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry