• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Heloł;)

Ja sobie dzis pofarbowałam włosy, już takie bleee miałam, ze byłam zmuszona, mam nadzieję że to nie zaszkodzi maluchowi...to taki szampon koloryzujacy Loreal Casting bez amoniaku....Wy farbujecie teraz włosy, tzn w I trym.?
Zazdroszczę Wam już tego II trymestru;P
w pierwszej ciąży farbowałam włosy normalnie, tak jak przed ciążą. Nie wiem dlaczego miałabym nie farbować w ciąży??

Anka na to wychodzi ze masz niedobor hormonow tarzycy i powinnas sie jak najszybciej z tym zglosic do endokrynologa, ale nie martw sie, najwazniejsze abys szybko zareagowala.Trzymam kciuki.
dokładnie. Musisz to skonsultować jeszcze z ginem, bo na moje, to nie można tego zostawić samopas....

Dziewczyny, a jak sytuacja powodziowa? Słyszałam, że w nocy z poniedziałku na wtorek fala ma przechodzić przez Poznań. niby wysokośc 600cm nie zagraża miastu zalaniem, bo woda utrzyma się w korycie. W samym Poznaniu to tak, ale wszystkie wioski przed i po?? Przeciez tam pozalewa pełno ludzi, a oni spokni, że nie ma zagrożenia dla Poznania, jakby mniejsze miejscowości się nie liczyły.

Antylopka no jutro mam wizyte u gin. to pogadam... Wyczytalam ze przy niedoczynnosci sie jod bierze (oprocz oczywiscie jakis lekow), zobaczymy jak bedzie. Narazie staram sie o tym nie myslec, jest niedziela, nic nie wsporam do poniedzialku. Jutro po pracy o 19 mam wizyte.

A co do Poznania, mowiac szczerze nie ogladam tv, ale nic nie slyszalam o zadnym zagrozeniu. Przynajmniej nikt o tym tu nie mowi. My mamy raczej bezpiecznie polozone mieszkanie. Moze pod Poznaniem jest inaczej...

Ahm ja zrobilam TSH sama - bez zalecen gin. Ale we wrzesniu mi wskazywalo, jak bylam w szpitalu, na granicy normy. Wiec mi kazali raz na pol roku robic. Dlatego robilam teraz to badanie... nie chcialam nikogo straszyc. U mnie w rodzinie okazuje sie, ze duzo osob ma problem z tarczyca po prostu. I tak jestem na siebie zla ze tak pozno, ale moze zostawmy to bez komentarza.

Ostatnia edycja:
Antylopka niby dlaczego nie właśnie, przecież na codzień wiele niekorzystniejszych czynników na nas wpływa i się nawet nie zastanawiamy, ale tyle podzielonych zdań na temat farbowania włosów już powstało że człowiek choć może niepotrzebnie ma jakieś obawy:/

Anka i jaka podjełas decyzję odnośnie urlopu i jego ewentualnego przeniesienia na po macierzyńskim?, bo wystarczy że dosłowinie pare dni przed końcem roku uciekniesz na L4;)

sarka znam osobe, ktora specjalizuje sie w prawie zwiazanym z nauczycielami, ona mi dokladnie wyliczy co sie najbardziej oplaca i potem moge tobie powiedziec co i jak - oczywiscie jak chcesz... :-D zlecenie juz dostala :-) decyzje wiec chce podjac w wakacje / przed wakacjami. Co do przeniesienia urlopu wypoczynkowego to roznie bywa w szkolach podobno...
Wiem ze pensja jest wyplacana ze sredniej za 12 miesiecy przed L4 - wiec nawet jakbym pod koniec sierpnia poszla to luz. A ty podjelas decyzje? Wracasz do szkoly czy juz L4 do konca roku szkolnego?

Anka ja pracuje w zerówce i sama się gryzę czy wracać czy nie, jutro jeszcze zobaczę co gin powie... chciałabym na koniec roku nie ukrywam, ale z drugiej nie chcę wyjśc własnie na kombinatorke i popracować 2, 3 tyg i uciec na L4 znowu bo ja chcę przed urlopek na pewno na L4 znów pójść żeby własnie mieć go potem na -po macierzyńskim. ciągle się zastanawiam co zrobić...i napisz koniecznie co ta osoba powiedziala jak bedziesz już wiedzieć;)

snilo mi sie duzo roznych rzeczy, min to ze na BB mialysmy tylko 6 tematow bo Mamolka posprzatala ;))
Hahaha dziewczyno ale miewasz sny :-D Na szczęście Mamolka nie posprzątała nam wątków więc możemy się udzielać :tak: Z jednej strony dobrze, że nie meczą cię koszmary bo ja tak miałam ostatnio i nie polecam.
A tak na marginesie zaczynam miewać bezsenne noce...

reklama
Salomii.. no dzięki:dry: Póki co śpij spokojnie bo nawet uprawnień nie mam :P

A ja dziś jadłam TRUSKAWKI... były pyszne.. mąż mnie rozpieści do granic możliwości.. no ale cena powalająca- 20 zł kg ;/

:) I pogrillowałam trochę ( a swoją drogą na samą myśl o czymś z grilla mi się cofało) ale jak zobaczyłam karkóweczkę, kiełbaskę i kaszaneczkę.. do tego pomidorek i ogóreczek.. mniammmmi

Myślałyście dziewczyny o szkole rodzenia?
Wiolcia, a jak tam spotkanie z położną? Wybrałaś ją sobie sama?
Ja myślałam o własnej położnej ale nawet nie wiem jaki tego byłby koszt...może3 któraś się interesowała i mniej więcej wie jaka jest cena takiej usługi?

Ajjj właśnie doczytałam na innym wątku :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry