reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mam pytanie do zarejestrowanych na streetcomie - ile raportów wypełniacie tak średnio w czasie jednej kampanii?
Kurde blaszka musze wypełnic raport bo ciągle zapominam....
u mnie był dziadzis z chrzestna i jej mezem...Ostatni raz ją widziałam rok temu na pogrzebie babci..W ogóle z nia kontaktu nie mam za dobrego a tu szok!!! Przyjechała pomnik prababci stawiac i powiedziałam, że ja przyjade, a to oni przyjechali, ciasto przywieżli i koperty z okazjii urodzin:-D:-D:-D Przemiło było :-)
A ja nic nie chciałam tylko ich zobaczyć :-) A Filip i Lolo zrobili furore. Dziadek Lolkowi obiecał klocki ;-)Zdziwiony, ze on juz układa hi hi hi hi :-) No i 200 zł tylko na moje ciuchy hi hi hi hi :-0

reklama
Kochana nie bardzo ;-) Za moich czasow nie było takich metod.ALUŚKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Pomóz nam :-) Ale za ta kase....To chyba warto spróbowac :-)

hejka
confused.gif

Nocka minęła źle
no.gif
do 3.00 nad razem Martynkę straszny kaszel dusił co przestał to znowu na szczęście już sie wymioty nie powtórzyły
unhappy.gif
i dziś pewnie przez tą umęczona nockę jest marudna teraz już śpi bo nie miała bym możliwości zajrzeć ale z wielkim trudem usnęła
no.gif
i to nie dlatego ze jej się spać nie chciało bo oczęta miała zamknięte
confused.gif
ale płakała, wierciła, się prężyła, stękała i tak dobrą godzinę robiła aż w końcu wzięłam ją na ręce i po pół godzinie lulania uspałam
confused.gif

A do lekarza znów mamy na południe tzn dziś akurat na 15.15 czyli szybciej niż w piątek
sorry2.gif
ale tak czy siak mam nadzieję że do tego czasu przestanie padać
confused.gif

Bodzia pasta cukrowa (robiłam ja sama w domu) jest podobna do wosku ale przy jej użyciu nie trzeba używać żadnych pasków jak to jes w przypadku wosku:tak: ale jak ktoś uparty to moze:-p
Jest ona niby lepsza od wosku bo nie przykleja się do skóry (przez co az tak jej nie podraznia ) tylko do samych włosków ale jeśli skóra jest bardzo wrażliwa to niestety ale o braku zaczerwienienia możemy zapomnieć:confused: ale one po kilku godzinach powinny ustąpić:tak:
Jak Ewa nie stosowałaś tej metody to warto spróbować zwłaszcza jak masz możliwość za mniejszą cenę zakupić tę pastę:tak: przy właściwym użyciu włoski do 4 tygodni powinny dać Ci spokój:tak:
Ja tą pastę używałam do depilacji pach i jak dla mnie rewelacja ale niestety w wielkim zamieszaniu gdzieś mi przepis zaginął który ściągnęłam sobie stad:Eureka!! Pasta cukrowa. - Forum Wizaz.pl
niestety nie pamiętam z której strony :zawstydzona/y:

Aluśka dzięki ;-) JA sobie chyba wosk zafunduje jednak..Pod pachami nie lubie się depilować, mam czarne mocne wlosy i krwawie potem :-(

Wychodzi na to, że to całkiem fajne może być :) To ja chyba wypróbuję. Skórę mam pancerną, więc podrażnień nie przewiduję.

Franol mi dziś co chwilę śpi - chyba przez burą pogodę. Najchętniej sama bym się też położyła. Ale muszę zrobić obiad, a potem może jakieś portfolio zmajstruję do wydawnictw, żeby dodatkową pracę załapać :/...

Mój mały to dzisiaj cały dzień na dworze spędza. Wstał jak na złośc o 6.05 i nie chciał już spać... To ja go ubrałam... i o 7.30 na dwór... 5min i mały już spał na tarasie... A z racji takiej, ze on sypia po 45-50min to dzisiaj już 3 raz śpi.
U nas taaaki gorąc. Dobrze, że cień prze domem więc nie jest aż tak źle.
Idę sobie zrobić coś na obiad. Jakąś zupkę Vifon :p... Mąż dzisiaj w DE, więc nie mam komu gotować :p

Elena ksiądz powinien ochrzcić dziecko bez żadnych problemów. Najwazniejsi sa chrzestni, tu sa stawiane wysokie wymagania i nasz ksiądz nie odpuści :-). Ksiądz nie powinien odmówc sakrametnu takiemu malenstwu. A wiem z własnego doswiadczenia bo jak chrzciliśmy Lolka nie dość, że nie miałam ani komunii alni bierzmowania, ślubu kościelnego nadal nie mamy( mąz sie miga) to ja byłam innego wyznania.
Lolek był ochrzczony, Filip tez i ŻĄDNYCH problemów, ksiądz wręcz był zachwycony, że dziecko będzie chrzczone..Ja w ogole mam fantastczna parafie :-)

To w sumie szkoda. ;(

reklama
hej mamuśki :)

ja wlasnie przyjechalam z wakacji od tesciowej :p nawet nie bylo tak zle jak myslalam ze bedzie... ogralam ją w karty hyhy ;)
eh meczące te 5 h w samochodzie... jeszcze maz dzisiaj mjedzie do brata pomagac panele klasc a pozniej musimy jaskowi zakupy zrobic jakies drobne do soboty bo pozniej na bielany pojedziemy do wro i kupimy na caly miesiac pampki i kaszki i sloiczki.

dobra dziewuchy ide sie ogarnac bom spocona jak swinka :/

Do góry