reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja sobie na obiad bobu ugotowałam o! i czreśni prawie kilo zjadłam mniam:p ale i tak mi smaka smile na vifona zrobiłaś:-D jezuu nienazarta jestem, gdybym nie miała taaakiego tyłka to bym pomyślala że mam tasiemca:-D

cwietka moja też wstała sobie po 6 ale u mnie nie ma wstawania o świcie:-D spimy i koniec, dostala flache i przykaz dalszego spania, no i zasneła, spałoby się nam pewnie i dlużej ale o 8 zbudził nas listonosz z książeczkami promocyjnymi z DOZ-u, myslałam że mu sie na tętnice rzucę:wściekła/y:

Czekam na M i małego z przedszkola i az się mała obudzi i jedziemy do siorki na basenu:-p tzn oni, bo ja tam się obejde smakiem;-)

joamar fajnie że się odezwałaś! (to ja Cię wywołałam bo mi już Twoja nieobecność spokoju nie dawała:blink:)

Ja w piątek po wypłacie planuję jechać na większe zakupy słoiczkowe - pampersowe i sobie też coś kupić musze, jakieś klapki i sukienkę....
cwietka potem planuję zawitac do rodziców więc może uda nam się jakiś spacer w końcu hmm:sorry:
a smile Ty w jakiej części Wro mieszkasz?

reklama
Tralala tralala kupiłam spódnice bombke za 25 zło rozmiar M ;-) Ale jakies wielkie te M hi hi hi hi ;-) I dostałam rożyczke hi hi hi hi ;-)

Cięgle jeszcze nie dostałam okresu i wolałabym jednak dostać jakieś tablety na wywołanie, bo jak dla mnie to już gruba przesada - pół roku po porodzie, 3 miesiące po zakończeniu karmienia :szok: Czy jest tu jeszcze ktoś, kto tak, jak ja oszczędza na tamponach?

Ja juz cycusia nie daje 6 tyg i też nie mam jeszcze.Ale chwilkę poczekam.Nie chcę iść do gina wrrr.

Sarka rodzice nie muszą ale powinni mieć zaświadczenie ze spowiedzi. U nas w ksiądz wymaga zaświadczenia od chrzestnych, obecności na naukach przed chrztem i spowiedzi najlepiej dzien przed albo w dzień chrzcin. No i akt ślubu...

U nas trzeba było tylko zaświadczenie że się jest katolikiem i tyle,ale to też zależy od parafii,bo w innych wymagają karteczki ze spowiedzi.

Dzięki, i dla Gabrielii też wszystkiego co dobre.

O kurdesz.Gabi wszystkiego najlepsiego dla Adasia :*:*:*

Ewa, Cwietka listonosz był???? Bo ja pojade i włąsnoręcznie im nakopie wrrrrrrrrrrrrrrr. Albo zaczne poleconym wysyłac bo to nie na moje nerwy....

My już po wizycie nie było tak źle jak się spodziewałam
biggrin.gif

Amadna osłuchowo czyściutka takze leki w odstawkę poszły za to teraz ma brać Clemastinum bo znów jakieś plamy na plecach jej wyskoczyły
confused.gif

A Martyna jeszcze bez antybiotyku bo osłuchowo w porządku,wymioty mogą być spowodowane przez Pulmicort więc mamy tych inhalacji zaprzestać a oprócz tego co brała mam dodać Fenistil 3x5kropli (bo być może to alergiczne bo ma skórę trochę przesuszoną i drobne kropeczki na brzuszku) tak czy siak do piątku mamy to wszystko jeszcze brać i jak kaszel do tego dnia nie ustąpi to mamy sie zgłosić na kolejną wizytę i już dostanie antybiotyk
confused.gif

Bodzinka, właśnie Mąż przyszedł z pracy, sprawdził skrzynkę i przyniósł KOLCZYKI! :D Dziękuję :)
I aż mi głupio za te gratisy... Ja Ci po prostu puszkę prześlę, a Ty mi owoce swojej ciężkiej pracy oddajesz... W każdym razie wiedz, że jedna puszka już prawie oczyszczona, druga będzie wolna niedługo - wtedy je razem wyślę :) No i mam jeszcze puszkę z herbatką Frankową - też Ci prześlę jak się skończy :)

Bodzinka - no właśnie nic nie przyszło :wściekła/y: I boję się, że znów mogło zaginąć na poczcie. Już paczka od Ewy do mnie kiedyś nie dotarła :wściekła/y:Nie wiem, co z tą pocztą nie tak. Wszystkie polecone docierają, a zwykłe giną :wściekła/y: Czyżby jakiś listonosz o lepkich rączkach? A wysłałaś priorytetem? Jak do jutra nie przyjdzie, to zadzwonię na pocztę, ale pewnie nic nie będą wiedzieli.

A u lekarza ok. Okulista dał mi kupę kropli, bo mam w oku wirusa. A gin Luteinę. Jajniki sobie smacznie śpią. Trzeba im zrobić pobudkę.

No własnie kurna priorytetem!!!!
A po co mu podkładki??? A patrzyłaś czy nie masz awiza???? Bo to dosyc duże i u nas pakietów nie wkładaja a nawet nie nosza tylko buch awizo i z głowy....
Jak nie dojdzie to ja serwetki jeszcze mam i zrobie je raz jeszcze....i poleconym pójdzie...

reklama
Babeczki Ania (mamolka) właśnie jedzie z Oleczkiem do szpitala bo wcale mu sie nie poprawia i do tego jeszcze wyszło ze ma zapalenie ucha; odstał na to antybiotyk ale go też zwraca :-( Trzymajcie kciuki żeby mu w szpitalu szybko pomogli i długo ich tam nie trzymali:-(
Biedni......:-:)-(

Do góry