• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewwe, Wiolcia a bierzecie Duphaston? bo jeśli tak to właśnie on może nasilać bóle głowy i migreny, przy silnych bólach głowy nie zaleca się ich brania ze wzgl. na oponiaka. Jeśli bierzecie to poczytajcie ulotke i pogadajcie z ginem, może da coś zastępczego np luteinę?
Wiolcia a te bóle koći ogonowej i boku to może być przedsmak rwy kulszowej... często w ciaży babeczkom dokucza.
Ja od mamy wróciłam objedzona jak bąkkkk:///
Też na wieczór macie balon nie brzuch? :))) hehehe

Z tą miłością to też tak pamiętam że wydawało mi się że co jakiś czas kocham synka mocniej i mocniej, coś w tym jest;)

reklama
Taki ból to norma. w tej ciąży plecy prawie wcale mnie nie bolą. Wcześniej nie dałam radę nawet siedzieć.
Ja piję z 5 herbat. Wcześniej piłam też z 2 litry wody dziennie. Teraz już nie dam radę.

Wiolcia no mysle, ze ten bol kosci ogonowej, to raczej przez malucha, a nie ze ciazy nam brzuszek. On jeszcze nie taki duzy, a ja specjalnie mniej ciezkich rzeczy nosze :-) pozniej pewnie bedzie wyzej bolec kregoslup :-)Ostatnio tez na wizycie gin. mi powiedziala ,ze bol pecherza nie musi byc spowodowany odrazu zapaleniem i bakteriami, ale tez naciskaniem na pecherz przez malucha :-) A jak macica rosnie to sie podnosi i potem moze byc lepiej :-)

sarka :) ja biorę i duphaston i luteinę:) ale od poniedziałku odstawiłam już wieczorna tabletkę duphastonu, i jest ok, czyli bede się chyba żegnać z nim po mału, i fakt po duphastonie mam bóle głowy silniejsze trochę:) ale trwa to krótko więc spoks da się życ, później męczy mnie ten słabszy ból głowy cały dzień:D

No mój brzusio to już jak wstanę rano jest niezły:) ale wieczorem po całym dniu faktycznie robi się większy:)

Ja piję mało jakoś, ale cierpi na tym mój pęcherz...właśnie wydoiłam dwie szkalny wody z cytryną bo znów boli:[

Ja nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego a głowa jak bolała tak dalej boli :dry: Zaczynam myśleć, że tak już będzie aż do porodu a może dłużej :confused:
Brzuch faktycznie najmniejszy jest ranem a wieczorem duuuuuży :tak: Wczoraj mąż jak mnie zobaczyć po spaghetti + dodatkowa mała porcja powiedział "Jezuuuu jaki ty masz wielki brzuch!" :-D A dziś w drugiej pracy nikt nie uwierzył, że to dopiero 4 miesiąc bo już bardzo widać... cóż ja bym ciąży nie ukryła :-p

No to Wam zazdroszczę tych brzuszków....:-( Ja właśnie się zważyłam i w ciągu 10 dni schudłam 4,5 kilo. Mam lekką schizę, w pierwszej ciąży schudłam 11 kilo i zazdrościłam dziewczynom, które przybrały 25, bo strasznie martwiłam się o Jacka (znaczy wtedy jeszcze o Agatkę bo do końca miał być dziewczynką;-). Spędziłam prawie 5 miesięcy w szpitalu teraz boję się każdego ranka, że wszytsko się powtórzy, a tu jeszcze ponad 6 miechów do porodu. Rodzić mogę codziennie, gorzej z tą ciążą. Dobra, przestaję marudzić bo to do niczego nie prowadzi.
Powiedzieliśmy młodemu w jego urodziny, że będzie miał rodzeństwo i że będzie mógł wybrać imię... No i stało się... Pół biedy jak będzie siostra - Natalia, ale jak urodzi się chłopak to kolega Jacol zażyczył sobie żeby był... STEFAN:szok:
W dodatku nie potrafimy mu wytłumaczyć, że wybiera się tylko imię i ma być Stefan Muszyński. Mamy 6 miesięcy żeby mu to wybić z głowy. Ja nie chcę Stefana:no:

Wiolcia to dawaj zdjęcie brzuszka do galerii, masz sie czym pochwalić a się nie chwalisz nu nu:-)

kategor:-D... no lepiej nie dawać tego przywileju dziecku:-D
11 kg straciłaś:szok: matko wydaje się niemożliwe...to ile w ogóle przybrałaś???

Kategor a to co Ci się działo w pierwszej ciąży, jeżeli można wiedzieć, że tyle czasu musiałaś w szpitalu spędzić?

No Jacek wybrał imię zabójcze dla drugiego potomka:) ale w pocieszeniu napiszę Ci, że może będziesz miała córę:) problem stefana odszedł by w niepamięć:D

Widzę, że masz problemy z ustawieniem na stałe suwaczków:)
w prawym górnym rogu strony, masz między innymi "twój profil" "wiadomości" itp, kliknij w "ustawienia" , po lewej stronie wyświetli Ci się cała lista różnych poleceń, kliknij w "edytuj sygnaturę" i tam wyświetli Ci się pole gdzie trzeba wkleić kody suwaczków, ot tyle:)mam nadzieję, że pomogłam :)

Dziewczynki, pobudka:)

dzień dobry :)

kategor bardzo dużo schudłaś i to w krótkim odstępie czasu..hmm może wizyta i gina i zbadanie hormonów tarczycy.
No i mniej stresu a więcej uśmiechu na buzi. Pamiętaj ślub to tylko dzień dwa i po problemie. Miłość da się podzielić- a matka kocha własne dzieci jednakowo biorąc poprawkę, że każde jest inne :)

bueheheheheh no i Stefcio jest najlepszy :)

reklama
Dzien dobry z Norwegii zalanej sloncem(przynajmniej nad atlantykiem heh) ze sniadania popijanego mlekiem bananowym ;)
Kategor Stefek to nie tak zle jeszcze :D ale Muszynski to chyba wszyscy musielibyscie przybrac ;P poza tym pewnie sie Jacusiowi zmieni do grudnia, oby Ci nie wyskoczyl tydzien przed terminem z Alojzym na przyklad, bo potem wy do synka bedziecie sie zwracac powiedzmy Tomus a Jacek uparcie-Alojzy ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry