• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

gwiazdeczka trzymamy kciuki :-)
Ewa w końcu słonko zawitało do Krakowa. Już mam dość spacerów z wózkiem przykrytym folią!
Dziewczyny jak długo waszym raczkującym malcom zajęło zorientowanie się, że trzeba też przebierać rączkami? Lizka już od dwóch tygodni super się trzyma na czworakach, nogi podnosi tak, że nie raz stoi na palcach, a pupa wysooooko w górze, nogi idą w przód, ręce stoją w miejscu i dzidzia ląduje na szczęce :-/ Ostatnio zaczęła się asekurować i porusza się jak foka co ją po chwili strasznie wkurza bo zbyt dużo czasu jej zajmuje przemieszczanie. Gdyby nie te nieszczęsne rączki to zasuwałaby jak mały samochodzik.
No i wczoraj dzień przełomowy - powiedziała baba i pierwszy raz wstała na nogi. Tak jej się spodobało, że już nie chciała usiąść :-)
Bodzinka ja też trochę robiłam decu. Jak zrobię fotki to wrzucę. Uwielbiam też robić kartki z życzeniami i trochę scrapbookingu. Podziwiam Cię, że przy dwójce znajdujesz czas na hobby. Ja po 22 padam już do łóżka.

Ostatnia edycja:
reklama
Mów mi tak jeszcze to może się zmobilizuję :-) Problem w tym, że jak wyjmę te "wszystkie niezbędne rzeczy" to nie ma sensu ich zaraz chować, bo mnóstwo czasu zajmuje ich układanie tak by się chciały zmieścić na swoim miejscu. A zostawić cały zawalony stół to też nie da rady...

Cwietka - no to daj znać jak się sprawdzają;-) A napy do regulacji rozmiaru oczywiście:-) Może fotkę wstaw na "wszystko dla maleństwa", zobaczę jakie masz;-)
Ja wczoraj zamówiłam 2 close parent - żeby były na noc, bo w kieszonkę to bym musiała chyba z 4 wkłady wcisnąc, a to jest niewykonalne. No i zasadziłam się jednak na te itti bitti, bo mają rewelacyjne opinie i chyba się skuszę:sorry: A co tam, śliczne są....zresztą pieluchy wielorazowe wciągają:tak: Ciągle bym coś dokupywała :-D Ciekawe jak mój budżet to wytrzyma;-)

Gwiazdeczka &&&&&&, daj znać jak poszło.

To dawaj:-)

Słuchajcie, niezły numer, własnie dostałam maila od pana z Chińskiej Akademii Nauk, że mój ostatni artykuł zrobił na nich takie wrażenie, że zapraszają mnie do jego prezentacji na konferencji w Nanjing 22 września. :eek: nie bardzo wiem, co mam mu odpisać. Że przyjadę jak mi sfinansują podróż?:-D Z dzieckiem??:-D

Cristal - co się czaisz. Oczywiście, że jeśli Cię zapraszają, powinni sfinansować podróż. W końcu do Chin bilet trochę kosztuje. A że z dzieckiem...hmmm... oni mają politykę jednego dziecka, więc dziecko to dla nich powinna być świętość ;-)

reklama
Cwietka, ja bym powiedziała raczej, że mają system kontroli urodzeń właśnie dlatego, że dziecko to dla nich nie jest świętość - za dużo dzieci już mają ;) Ale Cristal ma dopiero jedno, więc powinni przychylnym okiem spojrzeć ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry