• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ewa - a co to jest maszyna do lodów?

Gufi - zaglądnęłam dzisiaj do książeczki zdrowia Idy i moja kluska ważyła 6,5 kg jak miała... 3 miesiące. To mi uświadomiło jak malutka jest Ala :szok:

reklama
Też bym chciała robota kuchennego, takiego prawdziwego. Mam tylko mikser z kręcącą się miską. No i Franolkowy blender ;)
Na razie zbieram punkty z paybacka na większy blender.

A maszynę do lodów brałabym najtańszą, np. taką:
Maszyna do lodów + przepisy na pyszne lody 42,99zł (1719809755) - Aukcje internetowe Allegro
A tu coś o maszynach:
Maszyna do domowej produkcji lodów - pomagamy wybrać :-)

Właściwie to już się napaliłam :D Jeszcze tylko Męża muszę przekonać. Największy problem jest taki, że mamy mały zamrażalnik, a w tych maszynach trzeba wkład mrozić 24 h przed kręceniem.

A sokowirówkę mamy, ale nie używamy - za dużo zachodu jak dla mnie.

Jestesmy po wazeniu.Kurcze chyba sie zalamie.6900:-(Ja juz nic z tego nie rozumiem, przeciez on tak ladnie je:-(Gdyby nie jadl to ok ale w tym wypadku gdzie mu to wszystko idzie:-(Niech to szlag.................

A ja dzisiaj jak wyszłam po 13 to wróciłam po 19 hehehe.Trochę pospacerowaliśmy :-) Padam na pyszczek :-) Dobrze że Miko już śpi :-)

asia jak ja Cię rozumiem. Moja Oli waży 7 kg, a jest od Jasia o m-c starsza...wszyscy lekarze, którzy ją widzą i pytają ile ma miesięcy zawsze podkreślają, że jest strasznie drobna. Tylko, że Mati też zawsze na trzecim centylu jechał i mój S. też jako dziecko miał niedowagę. No i te dziadowskie bakterie w moczu (przede wszystkim). Apetyt ma konkretny i w sumie nie wygląda na chudą...dziwne

Hej;)
Kurcze cierpie na jakis pemanentny brak czasu:///
Dzis popołudnie spędzilismy na działce, narwałam dwa wielkie pojemniki malin znowuu i wyczyściłam już porzeczkę doszczętnie:)
Mama mi, tzn dzieciakom wczoraj w lesie jagód nazrywała:)

olcia no to najważniejsze że znalazł się ktoś sensowny kto udźwignie ten problem i pomoże...życzę tego z całego serca, bo tak bardzo szkoda maluszka:(...no i Ciebie - mnie tez nic bardziej nie "rozwala" jak choroba dziecka, nie potrafię do tego podejść ze spokojem...eeech. ale będzie dobrze! nie martw się!:***

cristal wooow, no to pięknie poczynasz tam w tej pracy! :-) no no gratuluję! Ale rozumiem że skorzystać Ci się nie chce hehe, kurde za daleko trochę no:-D ale tak czy siak - musisz być niezła w te klocki;-)

asia a Jas na cycu? kurcze - może też taka Jego piurkowa uroda:/ a jak było z bratem? co lekarka powiedziała?

Ja dziś moją ważyłam na domowej, psadziłam klocuszkę i wyszło 8900 ale w pampersie i ciuszkach

Kupiłam wczoraj te obiadki z Hippa po 7 mies. (w tyg. gotuję sama ale na week zazwyczaj daję słoiczek bo bardziej wysilam się z obiadem dla nas;p) takie te w pojemniczkach, super te pojemniczki, bo potem fajnie się porcjuje swoje jedzonko i zamraża (ja zamrażam) polecam:)

cwietka cristal ja ostudziłam swój zapał pieluszkowy, przez chwilę się nawet zapaliłam ,ale stwierdziłam że moja fascynacja trwałaby przez okres zakupowy, potem szybko by wygasła...:/ a że to nie taki mały wydatek, więc dam sobie chyba spokój, choć fajno to nie powiem....
Zobaczymy jak się Wam sprawdzi....
ja mam fisia na punkcie chłonności, a tu gorzej z tym jak w jednorazoówkach, nawet tych gorszych...

Lecę o M film włancza;)

dzieki dziewczyny za kciuki ale oczywiscie z pracy nici pewnie jeszcze pojde na 50 rozmow a i tak nadal bede bezrobotna :-(
moj wazy 8,4 kg teraz juz bardzo malo przybiera a zjada 2 razy wiecej ale pewnie to "wybiega" bo nie usiedzi ani minuty

reklama
olcia, asia - ja to juz chyba niedlugo elaborat o niskiej wadze napisze ;) w sumie lecza nas trzy lekarki 1. rejonowa (glownie od wystawiania skierowan), 2. hematolog 3. gastrolog. jak dotad zrobilysmy nastepujace badania: 3xmorfologia, zelazo, posiew kalu, badanie ogolne moczu, usg brzucha, konsultacja laryngologiczna. wszystko ok, oprocz podwyzszonej liczby plytek krwi. wg pani hematolog te wysokie plytki i niska waga swiadcza o utajonej infekcji. wg pani gastrolog waga nie jest az tak tragiczna, ale to moze byc celiakia. ciekawe jakie nam jeszcze wymysla badania ...

olcia - jak ty pobierasz mocz na posiew. bo lekarka rejonowa mi kazala ten woreczek nakleic po kapieli i po paru godzinach oderwac. a z kolei laborantka powiedziala, ze ten woreczek mozna max. godzine trzymac, a najlepiej przykelic i co chwile kontrolowac, czy juz cos sie zebralo ... no i jeszcze stwierdzila, ze u takiego maluszka jak wyjda bakterie, to nigdy nie wiadomo, czy to zle pobrane, czy naprawde cos jest ... super :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry