reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

oj, Cristal współczuję:no: znam ten ból! u nas jak klatkę remontowali, to pod drzwiami kładłam wilgotny ręcznik, a ten pył i tak przełaził, nie wiem jak i którędy:confused::confused: ale na pewno mniej, więc może spróbuj położyć coś pod drzwiami:tak:
Ano były 2 szmaty mokre, ale i tak przelazło:wściekła/y:, górą, bokiem, nie wiem, a mam podwójne drzwi:confused:
Krolcia - o, nie wiedziałam, spróbuję jutro octem, bo też mam zapasy - do odkamieniania pralki ;-) Chociaż, jeśli jutro znowu będą wiercic, to daremny mój trud:no: Poczekam, aż skończą...

Sarka a gdzie puzzle kupiłaś??? Bo ja też bym się skusiła na nieśmierdzące. No i też dywanu brak, dobrze że są getry, bo biedne byłyby kolanka....

Olcia - uwielbiam Dextera, ale jakoś nie mogę się wciągnąc w 5 serię. Obejrzałam 4 odcinki i nie mam czasu dalej. Rzecz niepodobna :no:, bo I serię obejrzałam w ciągu 2 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Troszkę podczytałam.....

olcia współczuję:-( oj coś Was jakas zła passa nie chce pucic...oby już poszła precz, takie pocieszenie że to się człowiekowi zwróci i będzie potem tylko dobrze!!! trzymajcie się!

cristal współczuję i tego tempa w pracy (choc pamietam wspominałas że lubisz jak się dużo dookoła dzieje;-)) i tego sajgonu w domu, najgorsze że krtoś cos robi z boku cos co was nie dotyczy a Ty po tym masz problem....://

To ja się dziś wkurzyłam bo po 45 min. usypianiu Mileny dopołudnia po dosłowienie 5 min. po zasnieciu przejechał facet z dmuchawa do liści czyścić chodniki a jest mega głośna no i oczywiście zbudził mi dziecko!!!!!!!! myslałam że doniczką w łeb mu rzucę:wściekła/y: oczywiście było po spaniu, a że pani Milenka taki śpich nad śpiochy to nie spala juz potem wcale bo lataliśmy po mieście więc zainteresowana była wielce, spac poszła dpiero o 21, i to jeszcze ile wigoru przed spaniem miała:szok: w ogóle juz się turla jak ta lala i na brzuchu dźwiga pupę więc coś sie zaczyna dziać u panny;-)

aluśka no własnie miałam pisać gdzieście zniknely, dobrze że jesteście, i co ważne zdrowe!:-)

Bodzinka a dowiadywałas się juz konkretnie w żłobku jak z miejscami? bo wiadomo - miejsc nie ma, ale czasem jak sie przyciśnie, troche za dyr. pochodzi to czasem coś się znajdzie, a może ktoś kogoś zna i mógłby pomóc...;-)

ewa ooo super, ja bardzo lubię mity greckie:-)

a gdzie jest mamolka?

oo pamiętam my kiedys też tego Dextwra śpiągnęlismy ale jakiś taki krwawy był (przynajmniej na początku) a ja takich filmów to nie lubię....odpusciliśmy,,,ale może warto pociągnąć!?

cristal oj nie powiem Ci gdzie bo to taki sklep dziecięcy no-name;-) ale puzzle nazywaja się "Układanka puzzlopianka" firmy Trefl, my mamy Winny the Pooh;-) kosztowały 52 zł

olcia ja też ostatnio męczę się z tym zasypianiem i nawet Milence mówię śpij kochanie bo mama ma jeszcze jedno dziecko....a Wiktor czeka na mnie tez wieczorem, ma milion spraw i też trzeba mu poświęcić czas, trudno tak samemu, bo jak jest M no to on przejmuje młodego a jak jestem sama to mam takie głupie wyrzuty...:(

cristal o takie dokladnie:) http://allegro.pl/puzzle-piankowe-kubus-puchatek-trefl-warszawa-i1747411337.html

Ostatnia edycja:
Rany, chyba wynajmę kogoś do zmiany Frankowych pieluch... To jest już wyższa szkoła jazdy. Moja Mama w weekend ani raz sobie nie poradziła - uciekał jej z przewijaka.

Pucek budził się dziś 3 razy w nocy, w tym tylko raz na jedzenie. Ja już tego nie rozumiem. Jeśli to zęby, to niech szybko wyjdą, bo ja się wykończę...

Idę przepisywać na czysto próbną korektę. Żeby wysłać ją przed południem, to może na jutro już dojdzie do Poznania - bo z Poznania jest to wydawnictwo... Mam nadzieję, że nie narobię błędów, bo oczy mi się same zamykają...

Dobry
Mało spalam
Sarka u nas na Zabrze sa dwa złobki i jak nie pracuje nie mam szans...A jak wiadomo, to, ze mnie przyjma nie znaczy, ze pracować będe..Przyjaciółki dziecko sienie dostało choc oboje pracowali..Nie ma miejsc i już...Lolka rok temu do przedszkola nie przyjeli mimo zaświadczenia od logopedy..Babcie obie pracują..Poza tym jakos praca jako pomoc kuchenna i przynies ,wynies ,pozamiataj mi sie nie marzy...Mam to w domu na co dzień heheheheh. Na 12 mam rozmowe :-)
Sarka ja nie mam co zrobić z dziecmi raz w tygodniu ..Wszędzie z nimi, wszystko z nimi wczoraj już sie wkurzyłam i wykrzyczałam, ze jestem mega zmęczona, ze musze od nich odpocząć to usłyszałam , że to ja jestem od zajmowania się dziećmi...Ale jak zaproponowałam, że ja pójde do pracy a on NIC nie będzie robił tylko z dzieciakami siedział to Nie ;-)Ach nie ważne...Zawsze może byc gorzej :-) Poirytowana i zmęczona jestem to mnie nawet drobiazgi wkurzaja do tego smutno bo nie jade...Planuje w zamian Zoo i Dinki ale nie wiem co Pan Mąz na to a samej nie wiem czy mi sie chce...
Cristal, Ewa dzięki :kiss:

olcia ja sie dextera nowej serii doczekac nie moge, chociaz ta ostatnia srednio mi sie podobala.

Pozdrawiam dziewuszki:*

Tulaski dla chorych i polamanych.

Poranne good mornig przy herbatce z cytrynka :)

hej

no to Oli o 6 się wyspała:/ teraz zapierdziela po CAŁYM mieszkaniu (niestety nie mam drzwi w salonie i ciagle leci do przedpokoju i kuchni:///)
ja też bezdywanowa jestem (całkowicie bezdywanowa) i zastanawiam się nad tymi puzzlami. Tylko chyba jednak nie widzę sensu (przynajmniej teraz. Ona w miejscu nie usiedzi DOSŁOWNIE minuty. A jak słyszy że ją gonię to załącza jakiś tryb turbo i się śmieje...ale może za jakis czas sie przydadzą. Narazie rozkładam jej koc (na którym leżą tylko zabawki - nie moje dziecię).

sarka ja też nie znoszę krwistych scen i powiem Tobie, że w dexterze jako takich nie ma. Można na palcach policzyć, ale one i tak nie są jakies drastyczne i w dodatku są dość przewidywalne (zawsze zdążę zamknąć oczy).

dobra lecę zrobić sobie kawkę

cześć
położyłam tylko na chwilę na łóżko niuńcię a ta już śpi... za chwilę przełożę chyba do łóżeczka jak kimnie tylko mocniej...
idę chyba kawy zrobić, od czasu jak mam urlop a to az drugi dzień nie licząc soboty i niedzieli nie piłam porządnej kawy
a moja Ania wstała taaka pogryziona przez komary, aż mi ją żal się zrobiło, a ona na to "osa Ani zrobiła bam(po jejnemu to kuku) osa przyjdzie Ani siasiam(przepraszam) i Ania zrobi papa" czyt osa ją ugryzła (chociaż z góry wiadomo że komar, no ale to szczegół nie ważny dla dziecka) więc powinna osa przyjść i powiedzieć przepraszam, a Ani wtedy zrobi jej papa, ah no i później tekst że padłam! "osa Ani da buzi" czyt za to kuku co osa jej zrobiła powinna nie tylko przeprosić ale jeszcze dać buzi! żeby nie to że ma podpuchniętą łapkę od komara, to byłoby to bardziej śmieszne

aaa i przyszły moje nakolanniki i getry (mata piknikowa też już przyszła) i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona. Trochę się obawiałam po recenzji asjii, ale te moje sa super. Nie roluja się i spełniają w 100% swoje zadanie. Od tego sprzedawcy kupiłam 2 pary nakolanników, 3 pary getrów (ŚWIETNE) i dwie chustki na głowę (REWELACJA!) dodam, że zakupiłam wszystko w czwartek wieczorem, a wczoraj rano dostałam paczkę, a paczka nadana w Irlandii a to te nakolanniki Nakolanniki Ochraniacz kolan do raczkowania dzieci (1737058709) - Aukcje internetowe Allegro Getry ocieplacze dziecięce bawełniane super wzory (1737791111) - Aukcje internetowe Allegro chustka bandana trójkątna śliniaczek rzep lato 3w1 (1740711928) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witam.
Fajne zakupy Olcia. Te getry naprawdę są przesłodkie:-D, ale my chyba je ominiemy. Młody jeszcze nie raczkuje a robi się coraz chłodniej(czytaj= dzisiaj!:wściekła/y:) więc od razu wejdziemy w rajstopy jak się zacznie poruszać.
Ewa jak Franek już stoi, to go przewijaj na stojąco. Znajomej młodego, którym się opiekowałam tylko tak dało radę przewinąć. To jest szybkie i proste.

Cristal
używasz octu do pralki:szok:???? Jak? Ja się właśnie zastanawiam czym wyczyścić pralkę. Wlewasz tylko czy puszczasz pełen program z tym octem?

Od środków do czyszczenia pralek(specjalistycznych:crazy:) trzymam się z daleka jak zobaczyłam co taki środek zrobił z pralką kumpeli:szok::szok::szok:. Bęben od środka zjechany i szorstki jak papier ścierny:szok:! Pralka do wyrzucenia. Skarżyła to, ale nie wiem jak to się skończyło, kontakt nam się zerwał.

Do góry