• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewwe hehe wg Om muszę jeszcze poczekać do piątku z tym II trymestrem :) Ale dla mnie to tak ruchomy termin że co usg będę miała inny termin :)

Krolcia
witaj wśród grudniówek :) Szkoda że tak późno się udzielasz, ale zawsze lepiej późno niż wcale :) Dużo dużo się udzielaj. i o ile dobrze pamiętam to jesteś 100 mamą na grudniówkach :D

No właśnie co z missiiss?

Cristalrose
porównując ten i poprzedni avartar to nawet się nie dziwię że tak wyglądasz :) Znaczy chodzi mi o to że... nosz kurcze namieszałam. Chodzi mi o to że masz taką kocią zmysłową urodę.. No mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi :) Jak nie to-- hmm-- mówię w bardzo pozytywnym znaczeniu :)

reklama
Normalnie zalamka nie moge znalezc lekarza na nfz jakiegos rozsadnego, siedze juz ktoras godzine i zadnych efektow, fuck google ;)
niech się Siorka zapisze do przychodni na Polnej, jest osobna dla ciężarnych. Podejrzewam, że pewnie z miesiąc poczeka na termin, ale to i tak tylko jedna wizyta, a potem już "na miejscu" będzie

Hej :)
Ja piore na dwie tury. Ciemne (czarne, granatowe, czerwone itp.) i jasne kolory (blekitny, bialy, zolty itd.). Jakos narazie nie mialam niespodzianek. Samych bialych mam tak malo, ze nigdy by sie na pranie nie uzbieralo :-p No i osobno gotuje reczniki ;-)
to ja sobie chyba życie komplikuję, bo osobno piorę białe, osobno czarne-ciemne i osobno kolory. Choć z drugiej strony, jak się pierze razem z ciuszkami dziecka, to szybko się zbiera góra prania:p

Witam serdecznie:-).
Od kilku tygodni przeglądam Wasze forum i coraz bardziej się upewniam, że to najlepsze forum na jakie mogłam wpaść!:tak::tak:Tyle tu informacji!
Mam nadzieję być szczęśliwą grudniową mamą.:-)
Pozdrawiam wszystkich!
witamy serdecznie:) i gratuluje suwaczków:)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze :) I wy za mnie jutro też trzymajcie kciuki, na 13:20 mam usg :)
daj znać jak wizyta

Według Om 23 grudzień. Według usg okaże się w przyszłym tygodniu. Biorąc pod wzgląd wielkość mojego chłopiska, w 12-13 tc to różnica może być dość spora. Wtedy to było DWA tygodnie!:szok:

Kurcze, az mi wstyd, ze sie ostatnio prawie nie odzywam :( ale sie nie wyrabiam. Mieszkanie musze cale wysprzatac na blysk (w tym mycie okien i pranie firanek zaległe ze sWiat!!!), bo w niedziele mamy chrzest. Rodzinka sie zjedzie i kąty poprzegląda ;) Odezwe sie w czwartek wieczorem po wizycie, bede miec USG, juz sie nie moge doczekac!!

cześć babeczki!

witaj krolcia! ja w domu już tez mam Mateusza;-) - niezły z niego łobuziak
a teraz lekarz powiedział, że będzie córcia:)

wiolcia nic się nie denerwuj i koniecznie daj znać zaraz po:tak:

ewwe jak tam rękaw (nie odpadł?):-) żart oczywiście:-D

ja właśnie zajadam się fasolką z masełkiem - PYCHAAAA!!!

Witam nową mamę;)

no własnie co z tym wątkiem zamkniętym?

u nas sprawa wakacji się wyjaśniła, zdecydowaliśmy się jednak na nasze polskie morze, jedziemy do Pobierowa od 1 lipca na 11 dni do domku letniskowego, już się nie mogę doczekać:)

Ja piorę osobno kolorki, czarne i białe często gotuję w 90st. ręczniki i pościel zawsze. I mimo że segreguje to u mnie taka produkcja brudów że nigdy nie mam problemu z załadowaniem pralki hehe

na obiadek zrobiłam gołąbki francuskie, mi smakowały, młodemu nie więc musiałam placki z jabłkami dorabiać:/ poza tym chora bida, ma angine i maruda jak diabli

No własnie co do liczenia tygodni ciaży odnośnie miesięcy to zagłebiłam się ostatnio w tą myśl i doszłam do wniosku że w II trymestr i co za tym idzie 4 mies. wchodzi się mając skończone 13 tyg, nie 12. Tak jest moim zdaniem prawidłowo. Ja liczac sobie od dnia 19 marca kiedy to miałam ostatnią @ to 19 czerwca wejdę w 4 mies, i wtedy wypada mi akurat koniec 13 tyg, pocz 14 więc pasuje. I takie liczenie sobie przyjmuję.

sorki zapomniałam edytować posta;)

reklama
za namową ainah21 powalczyłam ze zmęczeniem powszechnie szanowanym sposobem - drzemką:) Chyba trochę pomogło, choć od wczoraj i tak jestem betka i leniwiec ...

ja właśnie zajadam się fasolką z masełkiem - PYCHAAAA!!!
a ja gotuję dziś spaghetti po bolońsku:) ostatnio zrobiłam fasolkę szparagową, mniam, mniam:)

Witam nową mamę;)

no własnie co z tym wątkiem zamkniętym?

u nas sprawa wakacji się wyjaśniła, zdecydowaliśmy się jednak na nasze polskie morze, jedziemy do Pobierowa od 1 lipca na 11 dni do domku letniskowego, już się nie mogę doczekać:)

Ja piorę osobno kolorki, czarne i białe często gotuję w 90st. ręczniki i pościel zawsze. I mimo że segreguje to u mnie taka produkcja brudów że nigdy nie mam problemu z załadowaniem pralki hehe

na obiadek zrobiłam gołąbki francuskie, mi smakowały, młodemu nie więc musiałam placki z jabłkami dorabiać:/ poza tym chora bida, ma angine i maruda jak diabli
przecież jest zamknięta grupa:)
co to są gołąbki po francusku? aż mi wstyd, że nie wiem... :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry