• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

antylopka ty nie szalej tak z tymi porzadkami trzeba sie oszczedzac i mezow tez po cos mamy :) kurcze czytalam o tym jak sie pojawilas w paryzu ... tez bym chciala gdzies wyjechac ale teraz to chyba malo realne... z reszta maz ma stala prace co innego jakby stracil to mozna by bylo wyjechac za granice bo strasznie mis ie to zawsze marzylo.

juz odkleilam kilka tematow o dzidziusiach z zadbane mamy i wkleilam do malenstw reszte wkleje pozniej jak cos znajde bo to tyle stron i trzeba grzebac i czytac wszystko :0)

reklama
antylopka ty nie szalej tak z tymi porzadkami trzeba sie oszczedzac i mezow tez po cos mamy :) kurcze czytalam o tym jak sie pojawilas w paryzu ... tez bym chciala gdzies wyjechac ale teraz to chyba malo realne... z reszta maz ma stala prace co innego jakby stracil to mozna by bylo wyjechac za granice bo strasznie mis ie to zawsze marzylo.
mój swojej w poznaniu nie lubił - szczególnie prezesa, więc z radością składał wypowiedzenie:) Wiesz, gdybym wiedziała, że jestem w ciąży, pewnie bym się nie odważyła. Ale że ciąża była około 10 dniowa i o niej nie wiedziała, więc tu jestem. I dobrze!!
Do porządków, mąż jest jeszcze w pracy. I tak nas czeka malowanie itp, a to już tylko on będzie robić. Czasu nie ma wiele, a mnie wkurza, że poprzednicy zrobili porządek na pokaz! Nie jestem pedantką, ale nie lubię jak klosz jest szary od kurzu!!

ok, spadam szykować obiad i dopingować Nigerię!!
allez Nigerie!!!

Ale się rozpisałyście, upały są straszne, ja się nawet cieszę, że od jutra chłodniej,
jakoś się uratowałam przed chorobą, jak na razie, tylko ciągle jestem zmęczona...
dziś w ogóle hormony mi się na psychikę rzuciły bo smutna chodzę i płaczę,
zresztą od półtora tyg ludzie żyć mi ni dają, w pracy odkąd powiedziałam o ciąży mam raczej przesr.... szef mnie zwolnić nie może, ale myślę, że mnie zostawią na lodzie bez zusu i umowy, bo mi kity wciskają, że przez ostatnią ciężarną 20 tys stracili, a ja mam znajomą główną księgową i ona mówi, że kase na macierzyńskim wypłaca zus, a na L4 ciężarnej pracodawca płaci 70 % pensji tylko za 33 dni, a potem zus...

cholerna polska hipokryzja, mówi się, że kobiety nie chcą w ciążę zachodzić, że mało dzieci się rodzi, a potem jak jakaś zajdzie to się ją dyskryminuje, najlepiej kopnąć w d... i zostawić na lodzie, boże, w jakim my chorym kraju żyjemy,

zresztą popracuję tam do października, a potem jak będę chciała wrócić do pracy bo mi dzidziuś podrośnie to otworzę swój biznes, bo najlepiej to chyba u siebie pracować....

Tunia, nie przejmuj się:) trzy im w cztery, palantom jednym:) założysz swoją działalność, interes się rozkręci - to jeszcze będziesz zadowolona że się tak szybko z tego grajdoła wyrwałaś, może w nie najmilszej atmosferze - ale najważniejsze to iść naprzód:)

A ja mam już pełnię szczęścia na dupie heheh, mój mąż się nade mną zlitował i zabrał mnie na zakupy - i kupiliśmy spodenki krótkie ciążowe:) po raz pierwszy mi wieje po nogach od kiedy się te upały zaczęły :) :)

My byliśmy na zakupach w leroy-merlin i już mam łazienkę z zielonymi dodatkami:) yupi!! jak mi się podoba:) Teraz Marcin zdziera starą farbę w kuchni, bo chce dziś jak najwięcej zrobić, aby jutro skończyć. Jeszcze tylko wszystkie stare półeczki obleśne powywalam i dokupimy w pomarańczu i czerwieni. Właścicielka chce mieć białe ściany, więc cała reszta będzie w kolorach, hehe.

Tunia - olej gnojków!! Na odchodne im dokop jeszcze!!
ewwe - luksus gołych nóg, super:)

a ja chciałam dziś sandałki płaskie kupić,bo mam tylko na obcasie i nic mi się nie podobało, straszna ta moda, jakieś pseudoskóry, kamienie, jakieś błyskotki, kwiatki w tych sandałach, jakiś obciach, żeby nie było sandałów bez dodatków to ze świecą szukać :)

też dziś sprzątałam, zakupy, obiad i teraz leżę... ciągle jestem zmęczona, ech,

nic, tylko narzekam w tym tyg, jakaś masakra, muszę nastawić się pozytywnie, bo dzidziuś pewnie też się stresuje razem ze mną

Antylopka, to wesołe będziecie mieć to mieszkanie, jak tyle kolorów.
też mnie za 4 m-ce to czeka bo się przeprowadzamy bo mój C. zmienia pracę,

póki co gnieździmy się w naszej kawalerce, ale od października mam nadzieję będzie 3-pokojowe, upieram się na min 3pokoje, bo tak wygodniej...

idę się dalej obijać, poza tym nic tylko chce mi się jeść, a zjadłam dziś konia z kopytami :)

i to jaką mieszankę :)

No to co - misssiss odwaliła kawał dobrej roboty :) to ja tylko szybciutko połączę wizyty ze zdjęciami z usg :)

Co do "listy mam i przedstaw się" - w sumie mogłabym połączyć, ale wydaje mi się że z czasem zamknie się wątek Przedstaw się :) Myślę, że jeszcze z miesiąc i można go zamknąć. Nowa mama przedstawi się na wątku głównym. Jednak połączyłam te tematy a cały wątek niedługo się usunie.

Listę bez komentarzy przykleję na samą górę- później będzie druga lista rozpakowanych mam.

Dziewczyny a może wróciłby wątek co mnie dzisiaj wkurzyło... bo mnie wkurza dzisiaj wszystko...wrrr. Albo zmienić problemy i radości na ale się dzisiaj wkurzyłam a o problemach pogadamy na grupie.

Nawet nie mam gdzie się pożalić- tak się cieszyłam że nie mam teściowej bo mąż nie utrzymuje z nią kontaktów to K!@#$%^ teść robi za dwoje!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jestem tak na niego wściekła że krzyknęłam mu dzisiaj w słuchawkę że nie życzę sobie z nim kontaktów- bo mnie denerwuje.

Ostatnia edycja:
mamolka rozmowy o problemach sa wlasnie o zlosciach o przykrosciach i zlych nie cieszacych nas rzaczach :) a to co nas dzisiaj cieszy zostawilam osobno. tam mozesz pisac o swoim wkurzeniu i tutaj oczywiscie tez ... chcialam troche porobic to sie wzielam :P

och mamolka to Ci się musiał faktycznie teść dać we znaki...no ale co jak co, ciężarnej nie powinien tak denerwować.

moderatorki nasze,ale nam się ślicznie na forum zrobiło:)Kawał dobrej roboty odwaliłyście:)

reklama
Mówie ładnie Dzień Dobry
Mamolka tesc potrafi wkurzyc bardziej ni teściowa..Coś o tym wiem i współczuje.
Antylopka uważaj na siebie.
Tunia kopnij ich w cztery litery. Chory kraj...
Ja wczoraj odpoczełam na działce ale za to jak przyszłam do domu to znowu byłam zmęczona bo to kwał drogi, dwa autobusy prawie 2 h...Nigdy więcej do końca ciąży...

a wczoraj minał miesiąc od śmierci mojej Babci(*)...Boże jak za nią tęsknie....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry