reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co do muzułmanów- nie znam żadnego to się nie wypowiadam. U nas w Polsce - w kraju prawie 90% katolickim- mężowie też tłuką swoje żony i dzieci w ten sam sposób. Także - czy my jesteśmy w jakiś sposób lepsi?

a taka maltretowana żona też ma "stulić dziób" bo przecież wiedziała co brała. Albo gorzej - odezwij się a następnym razem cię "zajebie".
Moja siostra rok temu wzieła ślub z hindusem. Ale ten mieszka od urodzenia w Londynie i jest ateistą. Nie wyznaje "swojej" wiary.
Bardzo dobrze się im układa i są szczęsliwi.

reklama
Ja ubóstwiam zieleninę!!!
Pochwalę się moimi cudeńkami, nie będę skromna, a co!:-D
Tutaj moje cebulki na punkcie których mam całkowitego i nieuleczalnego pier...ca!!!!!
Picasa Web Albums - odziemczyk - hipki - kwitn...

A tu część zieleninki, którą się chwalę:sorry2: na kwiatowym forum;-)
Picasa Web Albums - odziemczyk - zieleninka na...

przepiękne!!! ja też nie mam ani cierpliwości ani ręki do kwiatów, choć mam dwa i jakoś żyją... jeszcze :-)

Ja ubóstwiam zieleninę!!!
Pochwalę się moimi cudeńkami, nie będę skromna, a co!:-D
Tutaj moje cebulki na punkcie których mam całkowitego i nieuleczalnego pier...ca!!!!!
Picasa Web Albums - odziemczyk - hipki - kwitn...

A tu część zieleninki, którą się chwalę:sorry2: na kwiatowym forum;-)
Picasa Web Albums - odziemczyk - zieleninka na...
Pokaźna kolekcja pięknych kwiatów. Ja kocham kwiaty, ale tylko u kogoś, bo sama o nie, nie za bardzo potrafię dbać.:zawstydzona/y:

Tunia dzięki za info :)
Karolcia też bym chciała być taką kwiaciarką :-) choć kwiatków mam całkiem sporo i nie zdychają to jednak nic w porównaniu do ciebie :-)

Krolcia u mnie tak jak u Ewwe nie wiem jakim cudem kwiatki jeszcze żyją ;/ Za to mój brat i ojciec, nawet moja mama mają rękę do kwiatów- i u nich również multum kwiatów :)

Ale się uśmiałam - rewelacyjny kabaret [video=youtube;UgWHIguqnGg]http://www.youtube.com/watch?v=UgWHIguqnGg&feature=fvw[/video]

Jak dwa razy klikniecie to was przerzuci na youtuba

Eh… duzo musiałam dzis nadrabiac hehe :-) Sprzatalam dzis szafki i w kuchni i troche zmeczona jestem już… Nie wypowiem się od razu na wszystkie tematy, ale troche sprobuje :)
Co do mleka i podawania go od 6 miesiaca zycia to hmmm… ja co prawda jestem w pierwszej ciazy, ale już z wielu źródeł słyszałam ze jest strasznie alergiczne i się nie podaje za bardzo...

Missiiss hehe normalnie jakbys się w czasie cofnęła i w jakims takim zacofanym kraju wyladowala :-p W glowie się nie miesci jakie mogą być zle warunki! No ale dobrze ze ci humor dopisuje :-) O tym ze strzałeczką to padlam hehe :-D No i chciałam powiedziec ze kobiety ciężarne powinny mieć specjalne dozywianie w szpitalach :-D Trzymam kciuki za zabieg ;-)

Krolcia ja uwielbiam kwiaty ale mam ich malo… W jednym pokoju padly mi prawie wszystkie (koty mialy zawsze niezla przekąskę, no i w koncu nie wytrzymaly), a w sypialni gdzie koty nie maja wstepu mam na parapecie 7 doniczek :-D w tym 2 pieknie kwitnące caly rok storczyki, z których jestem dumna :-D A ty faktycznie jestes odjechana niezle na tym punkcie – niezły zbior! :-)

Tunia heh przykro mi ze w tym szczególnym dla was czasie jeszcze na takie trudności natrafiacie… normalnie pech jak nie wiem. Pisalas niedawno – czy wszedzie sa tacy zli pracodawcy. U mnie wlasnie jest dobrze – z szefostwem na razie się dogaduje, ale tu chyba chodzi o człowieka. Jakas taka umiejętność zrozumienia sytuacji i prawowitość :-p Poza tym moja dyrektor to tez kobieta z mezem i dziecmi, wiec rozumie chyba moje polozenie. Szkoda ze to taka rzadkość :-( Ale nie martw się – po zachmurzonych dniach zwykle przychodzi słońce – będzie dobrze ;-)

No i chcialam dodacv ze ja tez polonistka i dobrej pracy szukalam rok. Rodzina miala mnie juz za obiboka i ze nie wiem czego chce (szukalam w wydawnictwach bo mam taka specjalnosc). Okazalo sie ze moge sobie szukac bez znajomosci. A jak juz bylam mocno zalamana - odezwano sie do mnie i trafilam bardzo dobrze... Cnoc nie myslalam zeby byc nauczycielka pracuje w niezwyklej szkole i dlatego chyba mi dobrze. Ale to jest zawsze na zasadzie "trafilo sie slepiej kurze ziarno" :-p

Ostatnia edycja:
A to ja i Zuza dzis na ogrodku :)

zdjcie222.jpg

Podobalo jej sie na maksa. Ale jestesmy umordowani... Dzialka, dom, jezioro, dzialka, dom... uff nie ma jak to odpoczynek w wakacje :D

Co do muzulmanow choc i ja nie popieram ich dziwnych zachowan to wg mnie Francja sama sobie winna i nie do konca to niesprawiedliwe ze Ci muzulmani dostaja socjal z Francji. Gdyby nie ich podboje kolonialne dzis Francja nie byla by tak bogata. Zreszta z tego tez powodu dzis ich duzo we Francji. Nie znalezli sie tam bez powodu.

czaicie baze??!!! babie z ósmego piętra spadł kwiatek z doniczką,zawadził o naszą antenę i się połamała, a tak się strasznie wystraszyłam, że cała się trzęsę, bo myślałam że to ktoś wypadł.... masakra, powiem szczerze, że tak jak teraz to ja się w tej ciąży nie zdenerwowałam chyba jeszcze....

Witam wieczorowa pora :-)

nadrobilam, ale nie dam rady chyba nic madrego napisac. padam na twarz - dziecko mi przed chwila zasnelo, wiec mam teraz chwile dla siebie. zaraz ide spac, bo juz mi sie oczy zamykaja. jutro w pracy coc popisze

dobrej nocki wszystkim :tak:

reklama
czaicie baze??!!! babie z ósmego piętra spadł kwiatek z doniczką,zawadził o naszą antenę i się połamała, a tak się strasznie wystraszyłam, że cała się trzęsę, bo myślałam że to ktoś wypadł.... masakra, powiem szczerze, że tak jak teraz to ja się w tej ciąży nie zdenerwowałam chyba jeszcze....
to dobrze że w tym czasie nie wygladałas przez okno/balkon:szok:.....:-D

Ja to z kolei nie moge się wyzbyć wściekłości na dzisiejszą sytuacje jaka zaistaniła w przedszkolu, otóż kolega poddusił dzis moje dziecko sznurkiem od prującego sie dywanu, Bidaka ma teraz sznytę na szyi czerwona i napuchnietą:wściekła/y: stało się to pod obecność babki która nie radzi sobie z grupą, nie zwraca uwagi na wiele rzeczy i oto skutek a niedaleko tu było do tragedii. Jutro maja wycieczkę autokarową i normalnie obawiam się go puścić że znów zostanie niedopilnowany, rozmawiałam juz z nią, oczywiście się wybiela i wersja jest trochę inna jaka podaje dziecko, na szczeście jutro bedzie na wycieczce więcej pań bo tak bym nie puściła:-(

krolcia kolekacja naprawdę imonujaca:tak: ja też bardzo lubię kwiaty, tez mam ich sporo, uwielbiam zaminokulasy, storczyki, trzykrotki i palmy. Poza tym wszystkie kwitnące, doniczkowe i rabatowe:tak:

Do góry