reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej lasencje!

missiiss napisz jak tam śniadanie bo normalnie jestem ciekawa co tym razem Cię czeka hahaha:-)
watka w pipkę:szok: to chyba jakiś ich patent:-D szok!

sarka mój synek kiedyś (to był dzień jego urodzinek - przyszedł do przedszkola z tortem, cukierkami, ciastkami, szampanem dziecięcym itd), a wrócił z rozwalonym całym bokiem buźki i ramionkiem:szok: okazało się, że kolega zazdrosny o "jego" dzień walnął go...uwaga... patelnią. Niby taką dziecięcą tefala z kuchenki do zabawy, ale tak go poturbował, że ja prawie nie zemdlałam. Panie baaaaardzo przepraszały, nawet pani dyrektor zeszła i normalnie wazelinka. Mój synek w sumie się nie przejął zbytnio i potem ten chłopak był jego najlepszym przyjacielem...ach te dzieci

reklama
Anka i krolcia dopiero zauważyłam, że macie termin na dzień później niż ja :-) ja niestety nie mogę powiedzieć, że chodzenie w tej ciąży to sama przyjemność bo 16 tydzień leci a żołądek nadal dokucza. o ile rano jest ok to wieczory są tragiczne. i też już bym bardzo chciała dzidzie mieć koło siebie. może Anka spotkamy się w szpitalu - kto wie kiedy tym naszym dzidziulkom zachce się ujrzeć światło dzienne :-) zależy na który szpital się decydujesz hehe bo dwa tygodnie temu w czwartek podobno wszystkie porodówki w Poznaniu były pozamykane takie było oblężenie - musieli wysyłać poza Poznań :-D tyle dzieciaków nam się tu w tym roku rodzi :-D

hejo zglaszam sie po usg :) wsio ok przeplywy super szyjka 3,5 cm. kurcze teraz tak mysle ze moze misie pobyt przedluzyc bo jezeli posiew z kanalu szyjki bedzie ok to jutro bede miala a jesli nie to beda musieli mnie wyleczyc najpierw. a przed ciaza mialam posiew i cos mi wyszlo ale kazdy antybiotyk mogl to zabic to jakies paleczki zapalenia apluc byly i braalam doksycykline mialam brac 7x2 a bralam3x2 i 4x1 bo sie zle czulamm iprzed ciazajuz tego nie skontrolowalam wiec boje sie ze moze to zostacc tam troche nbbbrrr i bede musiala brwac leki i czekac na posiew jalowy :(

krolcia niezly bajer nie hehe :)
ewwe na szczescie nie widialam jak ja wkladali do tego pojemniczka :p bo wieczorem mi przyniesli :) a na sniadanie bylo jajooooo bleee bo bez majonezu i soli no i oczywiscie 2 kromale ;)
anka tez bym juz chciala rodzic zeby juz byl ten 9 miesiac... cieszmy sie ze ciaza u ludzi nie trwa 2 lata jak u sloni haha :p :) juz niedlugo poczujemy ruchy :)

oj nie stresuj się bo to niezdrowe :-) ja się tym nie przejmuje bo przecież nie może być źle. do grudnia miejmy nadzieję, że już większość bobasów się pojawi na tym świecie :-) a jeżeli masz gina z jakiegoś konkretnego szpitala to już na pewno cię nie wygonią. tak ja przynajmniej zrozumiałam, że wtedy staną na głowie ale swoich przyjąć muszą hehe

Olcia ale jaja z tą patelnią:) dzieci są zabawne:) ale przysparzają rodzicom wielu atrakcji, i już nie długo będę miała okazję przekonać się na własnej skórze hehe.

Co do porodu, to ja tak jak Anka, zaciążyć i od razu urodzić:) to było by dla mnie najlepsze:-)

A odkąd zaszłam w ciążę zaczęłam zwracać uwagę na inne ciężarówki, i fakt, niezły jest "wysyp" dziewczyn w ciąży:D ciekawe jak będą wyglądały porodówki w grudniu:)

oo missiiss no to lipa z tym śniadaniem:) jajo... hehe może jutro będzie lepiej:D no i zapewne nie zostaniesz w szpitalu dłużej, przypuszczalnie wyniki będą ok, im się CIebie pewnie też nie chce tam trzymać w nieskończoność:) no ale jeżeli zostaniesz ( czego nie życzę oczywiście ) missiiss to szukaj dobrych stron:D - poznasz menu szpitala na caały tydzień:D

Ostatnia edycja:
missiiss my tu wszystkie trzymamy kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie bo przecież w takich warunkach to tam dłużej po prostu zostać nie możesz :-) tak więc głowa do góry :-) choć ty akurat jak widzę to podchodzisz do wszystkiego w odpowiedni sposób więc bedzie ok.
a co do 2 lat ciąży to chyba bym tego nie przeżyła. czekam z niecierpliwością na grudzień

do usuniecia...
nie rozumiem, o co chodzi? nieciekawie to zabrzmiało:baffled:

Witam z rańca, u nas juz 25 st a ma być 30! uuufff kocham ciepełko ale w ciazy jednak inaczej się je znosi, w domu mam chlodno, raczej mam zacienione, ale i tak jedziemy na imieniny szwagra a to grill na tarasie hehe, jutro pakowanko i w czwartek z rańca wyjazd, no a ponoć pogoda ma nam dopisać przez cały pobyt:tak:

olcia no przykre cholernie takie historie. Powiem ci że ogarnia mnie taki strach o niego, bardziej jestem przewrażliwiona na jego punkcie teraz jak jestem w ciąży, wyobraznia mi strasznie głupio pracuje, boję sie gdziekolwiek go puścić, najlepiej jak jest przy mamusi:sorry2:na wycieczke pojechał, sznyta na gardle wyglada jakby kr=toś go podciąc chciał, okropnie ale cóż, ostatni dzień dzis idzie do przedszkola, potem dopiero we wrześniu do zerówki.

Ja na śniadako pochłonełam dwie paróweczki i 2 kromeczki z serkie żółtym i pomidorkiem plus papryczka.:-pna obiadek mam fasolkę szparagową:)

missiiss to jakis żart z ta watką:szok: sprawdź kochana czy ty się gdzies w czasie do tyłu nie cofnełaś:-D

sarka to nie jest zart :) niestety nie ... przyszla w ogole wczoraj polozna i to mi dala i powiedziala ze w kiblu wisi instrukcja co z ta watka zrobic trzeba :) ale dechy tez mialam bo naprawde balam sie ze ja za daleko wsadze i juz nie wyciagne :p a wtedy bym musiala prosic doktora o pomoc haha :p cepelia w tym szpitalu jak cholera. w ogole nabralam sobie zlotowek na tv a tu dupa na szczescie (w nieszczesciu) lezy ze mna dziewucha ktora 3 miesiac tu jest i ma lapka z karta tv i projektor i wyswietla nam wieczorem na scianie tv :) wiec tak zle nie jest ale jej wspolczuje jest w 32 tygodniu ciazy a dzidzia ma coraz gorsze przeplywy i nie wazy nawet kilograma :( i schudlo przed 3 dni o 20 gram nawet. podziwiam ja ze sie nie daje i mowi ze jest spokojna bo wie ze jej niunia sobie poradzi. lekaze jej na obchodzie tlumaczyli ze bedzie potrzebny respirator dzidziowi jak urodzi i ze moga byc problemy z ratowaniem...

takze prosze dla niej o kciuki rowniez ja bym sie zesrala ze strachu :/

reklama
Do góry