• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a ja się dzisiaj na spacer nie wybrałam bo zdecydowanie za gorąco! chciałabym być nad morzem to może tam by trochę powiało - tutaj to się usmażyć można hehe
a z jedzonka to cały wieczór u teściów objadałam się czereśniami i ogórkami małosolnymi :-)

reklama
Dziewczyny zastanowcie sie czy na pewno chcecie dzieci?? :] (fotka ponizej)

zdjcie230.jpg

Co za dzien. Bylismy dzis na basenie, potem obiadek, i na ten bilans. Na bilansie wszystko ok. Zuzanka duza jak na 2latka tak powiedziala pani pielegniarka. Oczywiscie krzyk byl niesamowity i przezywala cala droge na dzialke "ała nie" ze nic jej sie nie stalo ale nakrzyczec musiala. Dostalismy skierowanie do logopedy zeby miec pewnosc ze nic jej nie jest bo malo mowi. W sumie nie mowi malo tylko ze po swojemu ciagle. Duzo wyrazow zna np tata wczoraj ja nauczył BIBA i FIFA :) pieknie mowi ze jest SYF ;] no ale dla spokojnosci pojdziemy do tego logopedy. Potem odpoczywalismy na lonie natury. Pieknie jesc sobie kolacje w ciszy na dworze wsrod drzew :) Jeszcze musimy grilla odpalic ;D O 22:30 mala oczywiscie jeszcze wariowala tak az najpierw wylala na siebie jogurt (fotka powyzej) a na koniec walnela pawia... no ale teraz juz chyba spi ;)
Beatka czuje sie coraz lepiej, brzusio rosnie do wizyty daleko nic nie boli wiec nie ma oczym pisac ;)

Do zobaczenia po weekendzie

Co tu dzisiaj tak cichutko?

Szwarou Zuza piękna, nawet z tym jogurtem. I chyba już za późno, żeby nas zniechęcać do dzieci;-)

Mam pytanie odnośnie L4 i macierzyńskiego. Czy po skończeniu 40 tc ZUS liczy już macierzyński, czy jest taka możliwość, jeśli matka wyrazi taką ochotę? Bo różnie słyszałam. Nie chciałabym tracić nawet dnia z czasu poświęconego na opiekę nad dzieckiem, a spodziewam się urodzić po terminie ze względu na wcześniejsze zamieszanie z wyznaczaniem daty porodu.

no hej kobietki jestem mega wkur***na zła, glodna bo nic jeszcze nie wiem. wczoraj o 18 ostatni posilek i tak siedze bo nikt nie wie co z moimi wynikami. i sama nie wiem czy bedzie dzisiaj nten szew w koncu czy nie no chyba szlak mnie zaraz trafi..... aaaaaaaagggggggrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! obchodu jeszcze nie bylochyba sie przedluzy bo jakies cesarki byly zaplanowane i w ogole bede kwitla do 13 az mi powiedza ze dzisiaj nie mam bo wyniki sa nie jalowe... wtedy to juz na maksa sie wkurze normalnie... leze na tym lozku i przebieram nogami bo mnie szlak trafia ze zlosci... eehhh ::( :(

Margaryt dużo bakterii to głównie wynik źle pobranej próbki moczu. Instrukcja jak oddać mocz na ważne, przydatne, potrzebne. Przed oddaniem moczu należy podmyć krocze i wytrzeć papierowym ręcznikiem ( broń boże ręcznikiem), można lekko rozchylić wargi sromowe. Jeżeli ciebie nic nie swędzi, piecze, nie masz problemów z oddawaniem moczu to na pewno to! W przeciwnym wypadku: pij dużo przegotowanej wody z cytryną, jedź żurawinę amerykańską, chyba Wiolcia polecała LactoLady. Wspomnij o tym lekarzowi.

Hello:) ja wczoraj byłam na babskim grillu na dachu jednego z warszawskich bloków.Panorama niesamowita, no i ubawiłam się na maxa hehee, także wieczór zaliczony do wyjątkowo udanych.

missiiss Ty to się masz z tym szpitalem...aż nie wiem co Ci napisać:) bo denerwować i tak się będziesz...No ale mam szczerą nadzieję że zaszyją Cię dzisiaj i wrócisz szybko do domu. Tam gdzie Twoje miejsce:)

Ja dziś oddałam mocz na posiew, a mój mąż mi zawiózł do laboratorium, ależ jestem ciekawa co w tym głupim moczu siedzi, że nie mogę się uporać z tymi stanami zapalnymi.U mnie też wyszły liczne bakterie w badaniu ogólnym, ale u mnie raczej z moczu bo stosowałam się do instrukcji Pati oddając mocz na badanie:)

Się pytać miałam....WIemy co się dzieje z Bodzinką? bo od kilku dni cisza całkowita?

reklama
Dzień dobry
margaryt miałam -Bakterie - ofita flora bakteryjna zrobiłam drugi raz podmyłam sie tak jak Bog przykazał i wtedy nastapiła kontrybucja do pudełeczka, i zas to samo, wiec wtedy posłałam na posiew mocz, i musiałam brać Furagin 3x2 przez tydzien i as badanie i było już ok :)
misiilis nie denerwuj sie!!! w Twoim stanie to nie wskazane :P i trza sie przy tych dziadach uzbroić w cierpliwość bo tam wsio musi nabrać mocy urzedowej :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry