• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Się pytać miałam....WIemy co się dzieje z Bodzinką? bo od kilku dni cisza całkowita?

tez mialam pytac: Bodzinka, odezwij sie, bo sie martwimy!!!

ja mam ostatnio tyle roboty, ze normalnie nie mam kiedy zajrzec na BB :zawstydzona/y: w pracy okres urlopowy, wiec urobiona jestem po pachy. w domy to wogle - po przyjsciu musi byc zaliczony rowerek z corcia, potem obowiazki domowe i po 22 padam na twarz. dzis rano zajrzal na BB z domu i chociaz nadrobilam ostatnie dni.

jutro mam wizyte u gina, ale bez usg. a na weekend jedziemy nad jeziorko pod namiocik, bo pogoda ma byc SUPER :tak:

Milego dzionka!

reklama
Dzień dobry:tak:

Wczoraj nie zaglądałam bo miałam bardzo pracowity dzień i wszystkie siły na sprzątanie wykorzystałam bo się w sobotę i poniedziałek leniłam to się nazbierało:baffled:
Dziś dobre dziecko pozwoliło pospać matce prawie do 10.00:cool: a sama zajęła sie grzecznie oglądaniem książeczek:tak: anioł nie dziecko:cool2:

jutro mam wizyte u gina, ale bez usg. a na weekend jedziemy nad jeziorko pod namiocik, bo pogoda ma byc SUPER :tak:
kciukasy za jutrzejsza wizytę już zaciśnięte:tak::tak:
Hej. Ja zdycham tak goraco, skórę bym z siebie najchętniej ściagnęła. Wzięłam chłodny prysznic, chodze w samych gaciach i staniku a i tak paruję. Do tego ta noga mi tak puchnie, pod kolanem, robi mi się taka bania:szok: dobrze ze nad morzem będe mogła ja chłodzić dowoli. Ale od wczoraj wieczorem znów bejbi daje fajnie znac o sobie i coraz mocniej to czuję więc chyba zniosę wszystko:tak: (no może prawie:dry:)
dla dzidzi można wszystko znieść:tak:
mam nadzije ze opuchlizna szybko zejdzie:confused::confused:

W szpitalach tak jest. Pierwszy raz w życiu wylądowałam w szpitalu w lutym. Też musiałam być na czczo. Zero zainteresowania ze strony personelu. W końcu nie wytzrymałam i najadłam sie oładków (placków ziemniaczanych). Wtedy dopiero oddziałowa powiedziała,ze mogłam poprosić o kroplówkę. Wyskoczyłam do niej z tekstem ,ze jestem pierwszy raz w życiu w szpitalu i ktoś mógł mi o tym powiedzieć .To przymkneła się.
sama też mogla zaproponować wczesniej tę kroplówkę:dry: ehh co za wyczucie:baffled:
hej mamuśki.
jestem tak padnięta i jest mi tak gorąco, że nawet mi się nie chce nic pisać. tak więc pozdrawiam i może po szybkiej kąpieli zachce mi się czegoś więcej to wtedy się rozpisze :-)
dzisiaj jadę do endokrynologa po południu więc trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze! :-)
daj znać po wizycie:tak::tak:
A ja zla jestem, bo dzis w nocy zakrwawilam wszystkie poduszki i pizame. Budzilam sie kilka razy, bo leciala mi krew z nosa dosc mocnym strumieniem. No szlag mnie trafil. Teraz mnie czeka pranie tego wszystkiego. I to ze mi ktos mowi, ze wiecej musze jesc witaminy C - nic nie daje. Ciagle jem truskawki, zurawine, cytryny, kiwi - wiec chyba witaminy C duzo. A ta krew jak leci tak leci.... W dodatku mam katar sienny i nawet nosa wydmuchac nie moge. Jest mi zle - musze cos kalorycznego.... :-)
o kurce to nie ciekawie a rozmawiałaś z lekarzem o tym? może masz problemy z krzepliwością?
no hej kobietki jestem mega wkur***na zła, glodna bo nic jeszcze nie wiem. wczoraj o 18 ostatni posilek i tak siedze bo nikt nie wie co z moimi wynikami. i sama nie wiem czy bedzie dzisiaj nten szew w koncu czy nie no chyba szlak mnie zaraz trafi..... aaaaaaaagggggggrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! obchodu jeszcze nie bylochyba sie przedluzy bo jakies cesarki byly zaplanowane i w ogole bede kwitla do 13 az mi powiedza ze dzisiaj nie mam bo wyniki sa nie jalowe... wtedy to juz na maksa sie wkurze normalnie... leze na tym lozku i przebieram nogami bo mnie szlak trafia ze zlosci... eehhh ::( :(
oj współczuję Kochana tych nerwów:-( mam nadzije ze już dłużej nie będziesz musiała czekać:confused::confused:
Witam z rańca!:-)
Wyspałam się dzisiaj chyba za wszystkie czasy. Błogie lenistwo do 9.00:-D! Ja z moczem miałam problem według tego mojego gina naciągacza:dry:. Wyszło, że mam w moczu krew. Mimo tego, że nic mi nie dolega, nie szczypie, nie boli zapisał mi 3 leki! W tym furagine(czy jakoś tak:confused:) Nigdy nie miałam żadnych problemów urologicznych ale wiem po znajomej, że ta furagina to jedno z mocniejszych. I kazał brać mimo, że pisze w ulotce, że nie wolno w I trymestrze(wtedy to był 13tc)! Baran jeden! Nie wykupiłam tych leków. Poszłam do ogólnego po nowe skierowanie na mocz i jest wszystko w normie:tak:!!!!! A trułabym się lekami niepotrzebnie:wściekła/y:!!!! Lekarz mi wytłumaczył, że wystarczyło, że może kochałam się z mężem i doszło do mikrouszkodzenia i stąd te krwinki w moczu!
!
dobrze że zaciągnęłaś opini u innego lekarza:dry: tamten to jakiś patafian zwykły:wściekła/y:

Hej Dziewczyny!
Dziś uzyskałam upragnione "mgr" :-) Po dużej ilości stresu, ale najważniejsze że ten etap życia zamknięty:)
moje gratulacje Pani Magister:-):-):-)
Dziewczyny zastanowcie sie czy na pewno chcecie dzieci?? :] (fotka ponizej)

Zobacz załącznik 260629
uroczo wygląda:tak::-D:-D
Dobrze że na bilansie wszystko w porządku wyszło:tak: a u logopedy warto zaczerpnąć opinię:cool2:
a tu moja Amandzia jak jadła rosołek:-p łyżka już jej nie pasowało:-D:-D
P110410_13.260002.jpg

dziewczyny mam pytanie odnośnie L4 i wypłaty pieniędzy.
Jestem na L4 od 17 maja- pracodawca powinien płacić za 33 dni czyli do 18 czerwca, a zwolnienie mam do 2 lipca. Wypłatę u pracodawcy dostawałam zawsze do ostatniego dnia miesiąca ale dziś nic mi nie wpłynęło na konto :no: Mam się kontaktować z pracodawcą czy z ZUS'em?
dość że się muszę upominać o RMUA to jeszcze o wynagrodzenie??...

o kurce to nie ciekawie a rozmawiałaś z lekarzem o tym? może masz problemy z krzepliwością?

No cale zycie mi leciala ta krew z nosa bardzo latwo. Teraz jak mowilam gin. to mi powiedziala ze wiecej witaminy C. I to wszystko... bo choc mocno zaczyna leciec szybko przestaje (tak po 5 minutach). No ale zawsze zdaze juz cos upaprac :baffled: Wiem ze niektore kobiety w ciazy moga miec problemy z nosem i dziaslami (i moze z nich leciec krew) - no ale mnie to dobija dzis.

Wtedy dopiero oddziałowa powiedziała,ze mogłam poprosić o kroplówkę.

Bylam juz kilka razy w szpitalach i wiem, ze jakbym na glodniaka poprosila o kroplowke, dobrze by sie to nie skonczylo. Lekko mowiac - pielegniarki nie lubia, jak sie im wtraca. Wiec chyba ci tak odpowiedziala na odczepne. W kazdym razie dziwne...
Ostatnio we wrzesniu w szpitalu mialam co chwile badania na czczo i jedzenie takie, ze nie dalo sie zjesc nic prawie. Jak raz poprosilam by zamiast masla dali mi jeden kawalek wedliny wiecej, bo i tak masla nie jem i zal to wyrzucac, to na mnie pielegniarka nakrzyczala ze sie rzadze i to nie hotel.

ja niestety nc nie wiem o wyplatach na zwolnieniu bo nigdy w takiej sytuacji w Pl nie bylam, tu przez pierwsze 3 tyg placi pracodawca i jak nie wplynie to do niego a potem do ichnego zusu, tyle ze tutaj heheh jest tak: pracodawca mi zwleka z wyplata przez powiedzmy 3 dni a nie ma ini swiat ani weekendu wiec ide do niego i mowie - nie mam wyplaty, jesli nie wplynie w ciagu 2 dni mam prawo pociagnac go do odpowiedzialnosci i zazadac odsetek i jeszcze naskarzyc na niego w takiej specjalnej instytucji sadowej, dlatego sie pilnuja :)

Missiiss mam nadzieje juz szyja ze milczy, no chyba ze sie tak wsciekla z glodu i lekcewazenia ze rozwalila laptopka;D

Bodzinka no nie przypominam sobie by miala gdzies znikac wiec mam nadzieje ze to chwila odpoczynku od forum, juz kiedys nie bylo jej dluzej.

Aluska!!!! aaaaaaaaaa!!!!!!AAAAA i co sie w takiej sytuacji robi??????? tzn kiedy dziecko postanawia nabierac rosol wlosami??! :o

A ja już mam dość leżenia , bo lekarz kazał bo od wczoraj mam cały czas bóle podbrzusza i zwiększył mi liczbę leków . Cieszę sie że u was ok , pozdrowionka
szybkiego powrotu do pełni sil życzę:confused::confused:
oby leki pomógł i ból szybko minął:confused::confused:
dziewczyny mam pytanie odnośnie L4 i wypłaty pieniędzy.
Jestem na L4 od 17 maja- pracodawca powinien płacić za 33 dni czyli do 18 czerwca, a zwolnienie mam do 2 lipca. Wypłatę u pracodawcy dostawałam zawsze do ostatniego dnia miesiąca ale dziś nic mi nie wpłynęło na konto :no: Mam się kontaktować z pracodawcą czy z ZUS'em?
dość że się muszę upominać o RMUA to jeszcze o wynagrodzenie??...
niestety nie pomogę w tej sprawie:-(
No cale zycie mi leciala ta krew z nosa bardzo latwo. Teraz jak mowilam gin. to mi powiedziala ze wiecej witaminy C. I to wszystko... bo choc mocno zaczyna leciec szybko przestaje (tak po 5 minutach). No ale zawsze zdaze juz cos upaprac :baffled: Wiem ze niektore kobiety w ciazy moga miec problemy z nosem i dziaslami (i moze z nich leciec krew) - no ale mnie to dobija dzis.

Bylam juz kilka razy w szpitalach i wiem, ze jakbym na glodniaka poprosila o kroplowke, dobrze by sie to nie skonczylo. Lekko mowiac - pielegniarki nie lubia, jak sie im wtraca. Wiec chyba ci tak odpowiedziala na odczepne. W kazdym razie dziwne...
Ostatnio we wrzesniu w szpitalu mialam co chwile badania na czczo i jedzenie takie, ze nie dalo sie zjesc nic prawie. Jak raz poprosilam by zamiast masla dali mi jeden kawalek wedliny wiecej, bo i tak masla nie jem i zal to wyrzucac, to na mnie pielegniarka nakrzyczala ze sie rzadze i to nie hotel.
ale witamina C to się raczej za wiele nie wskóra zwłaszcza że piszesz że masz to przez cale życie a nie spowodowane ciąża:dry:

Kultura i dobra opieka pielęgniarska atut każdego szpitala:cool:

Aluska!!!! aaaaaaaaaa!!!!!!AAAAA i co sie w takiej sytuacji robi??????? tzn kiedy dziecko postanawia nabierac rosol wlosami??! :o
następnym razem nie zostawia się dziecka samego podczas posiłku he he:-D:-D:-p

a jak już się to stało to najpierw wybrałam z włosów makaron i marchewkę palcami potem grzebieniem wyczesałam i do wanny ją umyć jej głowę :tak: wystarczyło dwa razy i główką czysta była:tak::tak:

reklama
ale witamina C to się raczej za wiele nie wskóra zwłaszcza że piszesz że masz to przez cale życie a nie spowodowane ciąża:dry:

Mam tak cale zycie, ale teraz sie znacznie pogorszylo przez ciaze - prawie codziennie leci.
Szwagierka polecila mi Biofer profilaktycznie 2 razy dziennie 1 tabletka - moze bedzie lepiej :-) Podpowiadam jakby ktos tez chcial wiedziec - bezpieczne dla kobiet w ciazy. Poza tym ta przekleta witamina C ciagle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry